81χρονη Ιαπωνέζα έμαθε προγραμματισμό και έφτιαξε μόνη της παιχνίδι από το μηδέν

1 Μαρτίου, 20176:40 ΜΜ
More videos

Η Μασάκο Γουακαμίγια δεν είναι μια τυπική ηλικιωμένη γυναίκα. Στα 81 της χρόνια, αυτή η ταλαντούχα με την τεχνολογία γυναίκα, χρησιμοποίησε όλα όσα ήξερε από κώδικα, για να φτιάξει μία εφαρμογή για iPhone και τώρα θέλει να εμπνεύσει και άλλους ηλικιωμένους να κάνουν το ίδιο.

Η εφαρμογή, που ονομάζεται Hinadan, βασίζεται σε μια παραδοσιακή ιαπωνική γιορτή, γνωστή και ως “Ημέρα των Κοριτσιών”. Είναι ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης πρέπει να βάλει μια σειρά από κούκλες σε μια συγκεκριμένη σειρά, ενώ καθοδηγείται από “μπιπ”, ανάλογα με το εάν τις τοποθετεί σωστά ή όχι.

Η Γουακαμίγια αγόρασε τον πρώτο της υπολογιστή στα 60, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από 43 χρόνια υπηρεσίας σε μια μεγάλη τράπεζα. Σε ομιλία που έδωσε στην TEDxTokyo το 2014, περιέγραψε το πώς έστησε τον υπολογιστή εντελώς μόνη της και άρχισε να κάνει διαδικτυακές συνομιλίες, μια εμπειρία που της έδωσε ένα νέο σκοπό. Τώρα διαχειρίζεται μια αξιολάτρευτη ιστοσελίδα γεμάτη συμβουλές και μαθήματα για Excel και άλλες οδηγίες για άλλους ηλικιωμένους χρήστες υπολογιστών.

Ιδού η Μασάκο Γουακαμίγια, η 81χρονη τρομερή ηλικιωμένη που δημιούργησε το πρώτο της παιχνίδι για iPhone.

Λέγεται Hinadan και εδώ είναι μια γρήγορη επίδειξη από την Μασάκο την ίδια.

Μια σειρά από κούκλες, πρέπει να τοποθετηθεί με μια συγκεκριμένη σειρά, ενώ το “μπιπ” δείχνει την σωστή ή την λανθασμένη τοποθέτηση.

Το παιχνίδι βασίζεται στην “Ημέρα των Κοριτσιών”, μια παραδοσιακή ιαπωνική γιορτή, που περιλαμβάνει στολισμένες κούκλες.

Η γυναίκα αγόρασε τον πρώτο της υπολογιστή στο 60 και άρχισε να μαθαίνει να κωδικοποιεί με συνομιλίες σε απευθείας σύνδεση με άλλους.

Είπε την καταπληκτική ιστορία της σε μια παρουσίαση στην TEDxTokyo το 2014,  με την ελπίδα να εμπνεύσει κι άλλους ηλικιωμένους να αγκαλιάσουν την τεχνολογία και να τους δείξει ότι ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις.

 

[Hinadan] [RocketNews24]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News