8 τρόποι για να γίνετε εκατομμυριούχοι

17 Ιανουαρίου, 20151:27 ΠΜ
More videos

Μια λαϊκή ρήση λέει πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία ωστόσο, για ορισμένους ανθρώπους το να γίνουν εκατομμυριούχοι είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους.

Το να βγάλεις όμως χρήματα, και μάλιστα πολλά χρήματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο Dharmesh Shah, ο συνιδρυτής και CTO του HubSpot, μιας πλατφόρμας μάρκετινγκ και πωλήσεων δίνει τις δικές του συμβουλές, ώστε να καταφέρετε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

1. Σταματήστε να έχετε εμμονή με τα χρήματα

Αν και ακούγεται αντιφατικό, αν σκέφτεστε συνέχεια πώς να βγάλετε χρήματα τότε αυτό θα σας αποσπάσει την προσοχή στο να αναζητήσετε ουσιαστικούς τρόπους που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου σας.

Δείτε τα χρήματα όχι ως πρωταρχικό σας στόχο, αλλά ως ένα υποπροϊόν.

2. Βοηθήστε τους ανθρώπους γύρω σας

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι, προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους. Μπορούν να καταλάβουν τους άλλους ανθρώπους και τους βοηθούν στο να πετύχουν τους στόχους τους. Γνωρίζουν πως η δική τους επιτυχία βασίζεται στην επιτυχία των άλλων.

Έτσι εργάζονται σκληρά για να κάνουν και τους άλλους ανθρώπους πετυχημένους.

3. Αυξήστε τις γνωριμίες σας

Όταν έχετε λίγους πελάτες και ο στόχος σας είναι να βγάλετε πολλά χρήματα, τότε είναι λογικό να επιδιώκετε να βγάλετε όσα πιο πολλά μπορείτε από αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Αν όμως  μπορείτε να έχετε ένα εκατομμύριο πελάτες, τότε τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα. Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να συζητάνε για τη δουλειά σας και τις υπηρεσίες σας, τα κέρδη θα αυξηθούν και η επιχείρησή σας από τοπική θα αρχίσει σταδιακά να μεγαλώνει.

4. Δείτε τα χρήματα ως έναν τρόπο για να κάνετε περισσότερα πράγματα

Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων.

Κάποιοι ενεργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο με στόχο να βγάλουν χρήματα. Κάποιοι άλλοι, θέλουν να βγάλουν χρήματα για να έχουν μετά τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα πράγματα. Αγαπάνε αυτό που κάνουν, και συνεχίζουν να το κάνουν διότι με τα χρήματα που θα αποκτήσουν θα μπορούν στη συνέχεια να επεκταθούν στο τομέα που επιθυμούν.

Οι περισσότερες επιτυχημένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους,  αφού βγάλουν κάποια χρήματα, στη συνέχεια τα επενδύουν ώστε να βελτιώσουν το προϊόν ή τις υπηρεσίες τους.

5. Επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα

Διαλέξτε ένα πράγμα που σας ευχαριστεί και επικεντρωθείτε σε αυτό. Φροντίστε να γίνετε όσο καλύτεροι μπορείτε σε αυτό τον τομέα. Διαβάστε, εξασκηθείτε, αξιολογήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να βελτιώνεστε συνεχώς.

Όσοι έχουν καταφέρει να γίνουν εκατομμυριούχοι έχουν φροντίσει να κάνουν κάτι καλύτερα από τους γύρω τους.

6. Κάντε μια λίστα με τους 10 καλύτερους ανθρώπους σε αυτό το ένα πράγμα

Μόλις αποφασίσετε σε τι ακριβώς θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας δημιουργήστε μια λίστα γράφοντας τους 10 καλύτερους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει στον τομέα αυτό.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματά τους ώστε να  προοδεύσετε και να γίνετε και ακόμα καλύτεροι.

Για παράδειγμα αν είστε προγραμματιστής, θα μπορούσε να είναι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το λογισμικό σας. Αν είστε αρχηγός σε κάποια ομάδα, θα μπορούσε να είναι ο αριθμός των ανθρώπων που εκπαιδεύετε.

Μην θαυμάζετε επιτυχημένους ανθρώπους χωρίς να ξέρετε το μυστικό της επιτυχίας τους.

7. Παρακολουθείτε την πρόοδό σας με συνέπεια

Φροντίστε να παρακολουθείτε την πρόοδο που έχετε κάνει στον τομέα που έχετε επιλέξει να ασχοληθείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μετρήστε πόσους ανθρώπους έχετε βοηθήσει, πόσους πελάτες έχετε εξυπηρετήσει και αξιολογήστε να βήματά σας.

8. Φροντίστε ο στόχος σας να γίνει συνήθεια

Ποτέ μην ξεχνάτε ότι για να πετύχετε το στόχο σας, πρέπει πρώτα να σας γίνει συνήθεια. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι ο στόχος σας είναι να γράψετε ένα βιβλίο 200 σελίδων φροντίστε να γράφετε τέσσερις σελίδες την ημέρα καθημερινά. Έτσι θα έρθει η στιγμή που θα το ολοκληρώσετε τελικά.

Και μη ξεχνάτε να βάλετε ένα χρονοδιάγραμμα στα σχέδιά σας, και να τηρείτε όλες τις προθεσμίες.

via

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News