8 τεχνολογικά επιτεύγματα που πιθανόν θα συμβούν το 2016!

6 Ιανουαρίου, 2016 10:08 ΜΜ
More videos

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τρέχει και μαζί με αυτήν όλοι μας που την χρησιμοποιούμε. Ποια θα είναι όμως τα βήματα-άλματα που θα κάνει το 2016; Η βρετανική Telegraph παρουσιάζει οκτώ πράγματα που πιθανόν θα συμβούν στον τεχνολογικό τομέα αυτή τη χρονιά.

  • 1. Η εικονική πραγματικότητα ακόμη πιο δημοφιλής

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-01

Το 2016 θα είναι σίγουρα η χρονιά της εικονικής πραγματικότητας σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι θα υπάρξει απίστευτη πρόοδος όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την υγειονομική περίθαλψη και θα μας μεταφέρει από το σαλόνι μας και τα γραφεία σε έναν εντελώς άλλο κόσμο. Η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει τη ζωή μας και το 2016 είναι μόνο η αρχή.

  • 2. Τα drones της Amazon θα αρχίσουν να πετούν στη Βρετανία

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-02

H υπηρεσία παράδοσης μέσω drone της Amazon – η Amazon Prime Air – θα ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016. Τον Νοέμβριο η Amazon παρουσίασε ένα πρωτότυπο drone το οποίο θα μπορεί να παραδόσει τα πακέτα σε πελάτες μέσα σε 30 λεπτά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon τόνισε ότι η Βρετανία είναι μια σημαντική αγορά για να ξεκινήσει αυτό.

  • 3. Τουλάχιστον μια από τις εταιρείες HTC, BlackBerry ή Microsoft θα σταματήσει να φτιάχνει τηλέφωνα

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-03

Τα smartphones είναι πλέον στην καθημερινότητα μας με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος ανέμεσα στους κολοσσούς και την Apple να είναι μια από τις πιο κερδισμένες, ίσως η πρώτη. Η HTC κάποτε πρωτοπόρος στα smartphones φαίνεται ότι έχει μεγάλη κάμψη ενώ οι επανειλημμένες προσπάθειες της Microsoft να τραβήξει το ενδιαφέρον για τα Windows Phone έχουν αποτύχει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα BlackBerry. Σύμφωνα με την Telegraph ίσως επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα…

  • 4. Η Google και η Ford θα κατασκευάσουν τα αυτοκινούμενα οχήματα

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-04

Το 2016, η Google θα συνεργαστεί με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford για να δημιουργήσει το πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Τον Νοέμβριο, ο Bill Ford, εκπρόσωπος της εταιρείας αυτοκινήτων κατέστησε σαφές ότι ήθελε να συνεργαστεί με την Silicon Valley. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ford και η Google θα ανακοινώσουν μια κοινοπραξία για την δημιουργία ενός αυτόνομου αυτοκινήτου μαζί, κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο.

  • 5. Ο αργός θάνατος των κωδικών πρόσβασης θα ξεκινήσει

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-05

Πολλοί είναι αυτοί που μισούν τους κωδικούς πρόσβασης και ίσως σύντομα θα απαλλαγούν. Ήδη το δαχτυλικό αποτύπωμα έχει μπει σε μερικά smartphones ενώ η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου… ψήνεται! Η Mastercard μάλιστα εξετάζει την αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης με selfies. Μέχρι το τέλος του έτους, αυτό είναι πιθανό να έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το οποίο θα μας επιτρέπει να συνδεθούμε με μια εναλλακτική λύση αντί ενός κωδικού πρόσβασης.

  • 6. Το iPhone θα προκαλέσει πάλι πανικό

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-06

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λανσαρίσματα των iPhone κάθε φθινόπωρο είναι είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς, αλλά το λανσάρισμα iPhone 7 το Σεπτέμβριο του 2016 θα είναι μια μέρα που όντως θα θυμόμαστε σύμφωνα με το δημοσίευμα καθώς θα διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα (ακόμη και με πιθανότητα αδιάβροχης έκδοσης) και θα ωθήσει την εταιρεία σε ολοένα και πιο ιλιγγιώδη επίπεδα πλούτου.

  • 7. Τα μηχανήματα θα γίνουν συναισθηματικά ευφυή

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-07

Μπορεί τα μηχανήματα να έχουν τεχνητή νοημοσύνη αλλά όπως φαίνεται θα αποκτήσουν και συναισθηματική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 2016, όλο και περισσότερες συσκευές θα γίνουν συναισθηματικά ευφυείς, θα μετρούν και θα υπολογίζουν τα συναισθήματα των χρηστών τους. Κάποια ρομπότ θα μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα και να ξεχωρίζουν συναισθήματα όπως χαρά, λύπη ή θυμό, και θα ανταποκρίνονται ανάλογα.

  • 8. Η Βρετανία ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά

texnologika-epiteugmata-pou-pithanon-tha-symvoun-to-2016-08

Οι αγορές μέσω διαδικτύου και φυσικά χωρίς μετρητά ολοένα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Το 2016 σύμφωνα με την Telegraph οι συναλλαγές με κάρτες θα αυξηθούν ενώ ενδέχεται κάποιες αλυσίδες στη Βρετανία να δέχονται στο εξής μόνο κάρτες.

Πηγή: Newsbeast.gr