8 σοβαρές ασθένειες που μας προειδοποιεί το δέρμα μας για αυτές

19 Σεπτεμβρίου, 201711:25 ΠΜ

Τα προβλήματα υγείας μπορούν εύκολα να εντοπιστούν από την εμφάνισή μας και το δέρμα μας. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επίγνωση των σημαδιών που μπορεί να εμφανιστούν.

Θα σας δείξουμε τα πιο κοινά προβλήματα δέρματος που μπορεί να εμφανιστούν, αν υπάρχει κάτι λάθος στο σώμα σας.

8. Σκούρες κηλίδες

© depositphotos

Τα σκούρα σημεία που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο δέρμα σας μπορεί να είναι σύμπτωμα επινεφριδιακής ανεπάρκειας ή νόσου του Άντισον.

Οι άνθρωποι με αυτή την ασθένεια μπορεί να αισθάνονται πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις και να χάνουν την όρεξή τους. Έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Εάν τα έχετε, κλείστε αμέσως ένα ραντεβού με τον γιατρό.

7. Λευκές κηλίδες

© depositphotos

Η ασθένεια όπου το δέρμα χάνει τον ομοιόμορφο χρωματισμό του ονομάζεται λεύκη. Αναπτύσσεται όταν τα κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα σκοτώνονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, προκαλώντας το δέρμα να μετατραπεί σε λευκό, επειδή τα κύτταρα δεν παράγουν πλέον χρωστική ουσία.

Η λεύκη μπορεί να είναι συνέπεια της ανεπάρκειας των επινεφριδίων. Είναι καλύτερα να κλείσετε ραντεβού με έναν ενδοκρινολόγο ή έναν δερματολόγο.

6. Εξανθήματα

© depositphotos

Οποιαδήποτε αιφνίδια εξανθήματα στο δέρμα σας δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σώμα σας. Θα μπορούσε να είναι μια αλλεργία στα τρόφιμα, τα χημικά στο σπίτι, τα ιατρικά φάρμακα ή ακόμα και μια μεταδοτική ασθένεια, όπως η ανεμοβλογιά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε γιατρό επειδή οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές συνέπειες, όπως το σύνδρομο Στίβενς – Τζόνσον ή το σύνδρομο Λιέλ (τοξική επιδερμική νεκρόλυση). Η ανεμοβλογιά, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, ειδικά σε ενήλικες.

5. Οίδημα

© depositphotos

Αν έχετε οίδημα κάθε μέρα, αξίζει να δείτε έναν ενδοκρινολόγο γιατί μπορεί να είναι σημάδι υποθυρεοειδισμού. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί όταν ο θυρεοειδής αδένας αποτύχει να παράγει επαρκείς ποσότητες ορμονών.

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να συνοδεύουν αυτή την ασθένεια: ξηρό δέρμα, οίδημα προσώπου και άκρων, απώλεια μαλλιών, εύθραυστα νύχια και αύξηση βάρους. Εάν τα έχετε, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

4. Πολλές καινούριες ελιές

© depositphotos

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ελιές μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα. Βασική είναι η κληρονομικότητα. Αν οι γονείς σας έχουν μεγάλες κρεατοελιές, μπορεί να τις έχετε κι εσείς. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι είτε υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες είτε ανισορροπία ορμονών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κρεατοελιές είναι αβλαβείς. Αλλά εάν ο αριθμός τους μεγαλώνει γρήγορα, είναι επώδυνες ή αλλάζουν χρώμα και μέγεθος, είναι ένας λόγος για να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

3. Ακμή

© depositphotos   © depositphotos

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την ακμή: η μεγάλη λιπαρότητα του δέρματος η οποία φράζει πόρους του προσώπου, η ανισορροπία ορμονών ή τα προβλήματα πέψης.

Η ακμή είναι πάντα μια συνέπεια. Φυσικά, είναι απαραίτητο να παρέχεται κατάλληλη φροντίδα του δέρματος του προσώπου. Ωστόσο, για να την ξεφορτωθείτε, θα πρέπει πρώτα να βρείτε τον λόγο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν ειδικό.

2. Ξεφλούδισμα δέρματος

© depositphotos   © depositphotos

Οι λόγοι για το ξεφλούδισμα μπορεί να είναι ανεπάρκεια βιταμινών, ανισορροπία ορμονών, αλλεργική αντίδραση, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση και μερικές άλλες ασθένειες.

Όταν το ξεφλούδισμα είναι έντονο και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, αξίζει τον κόπο να δούμε έναν γιατρό ούτως ή άλλως.

1. Υπερβολική εφίδρωση

© depositphotos   © depositphotos

Εάν βρίσκεστε μέσα σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο με τη βέλτιστη θερμοκρασία και δεν είστε νευρικοί, τότε δεν πρέπει να αισθάνεστε σαν να τρέχετε σε αγώνα δρόμου.

Ο λόγος για την υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι η διάχυτη τοξική βρογχοκήλη, ή η ασθένεια Γκρέιβς, μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει τον θυρεοειδή. Κατά συνέπεια, το δέρμα γίνεται λεπτότερο και συνεχώς σκουραίνει. Εάν κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε εσάς, επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News