8 σημάδια ότι είστε παγιδευμένοι από έναν άνθρωπο που σας χειραγωγεί συναισθηματικά

10 Μαρτίου, 2017 2:35 ΜΜ
More videos

Πολλοί από εμάς ξέρουμε πώς είναι να μας χειραγωγεί κάποιος άνθρωπος. Η συναισθηματική επιρροή είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο και μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν πολύ ενεργά.

Δείτε παρακάτω 8 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις συναισθηματικές παγίδες που σας βάζουν οι άλλοι.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν συναισθηματικά είναι ταλαντούχοι ψεύτες. Επιμένουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα, ενώ τους έχετε δει να κάνουν κάτι ή ισχυρίζονται ότι έχουν πει κάτι, ενώ δεν έχουν πει τίποτα. Το χειρότερο είναι ότι λένε τόσο καλά ψέματα, που αρχίζετε να αμφισβητείτε την ίδια την κρίση σας. Το να επιμένουν ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο μυαλό σας, είναι το αγαπημένο τους χόμπι.

Οι χειριστικοί άνθρωποι σας λένε αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά οι πράξεις τους είναι μια διαφορετική ιστορία. Ισχυρίζονται ότι θα σας βοηθάνε πάντα, αλλά όταν ζητήσετε την βοήθειά τους, θα προσποιηθούν ότι τα αιτήματά σας είναι παράλογα.

Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αισθήματα ενοχής σας προς όφελός τους. Όταν μοιράζεστε τα προβλήματά σας μαζί τους, νιώθετε ότι τους ενοχλείτε, ενώ όταν δεν το κάνετε, νιώθετε ότι κρατάτε μυστικά από αυτούς. Οι συναισθηματικά χειριστικοί άνθρωποι σας δημιουργούν την αίσθηση πως ό,τι και να κάνετε είναι λάθος και ότι όλα τα προβλήματά σας είναι δικό σας φταίξιμο.

Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν φταίνε ποτέ για τίποτα. Για ό,τι κάνουν λάθος πάντα φταίει κάποιος άλλος (πιθανόν εσείς). Αν εσείς είστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι, φταίνε οι παράλογες προσδοκίες σας. Αν ο χειριστικός άνθρωπος είναι θυμωμένος ή αναστατωμένος, ευθύνεστε εσείς για αυτή την κατάσταση. Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για δουλειά ή προσωπικά ζητήματα, οι χειριστικοί άνθρωποι πάντα βιάζονται, για να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Μοιράζονται πολύ σημαντικά νέα πολύ γρήγορα και περιμένουν το ίδιο και από εσάς. Μπορεί να φαίνονται ευάλωτοι και ευαίσθητοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μάσκα, για να αισθάνεστε ότι είστε κοντά τους. Έτσι, αρχίζετε να αισθάνεστε άσχημα για αυτούς και ως εκ τούτου αναλαμβάνετε την ευθύνη για την συναισθηματική τους κατάσταση.

Η αρχική τους επιθυμία να βοηθήσουν, σύντομα μετατρέπεται σε αναστεναγμούς και παράπονα για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας τους. Ο σκοπός τους είναι να σας κάνουν να νιώσετε ευγνωμοσύνη για τους ίδιους.

Όποια προβλήματά σας μοιραστείτε με έναν χειριστικό άνθρωπο, αυτοί πάντα θα λένε ότι τα δικά τους είναι χειρότερα. Δεν ξεχνούν ποτέ να σας υπενθυμίζουν ότι τα προβλήματά τους είναι πολύ πιο σημαντικά από τα δικά σας, οπότε δεν έχετε κανέναν λόγο να παραπονιέστε.

Αν ανησυχείτε για την σιλουέτα σας, θα σας κάνουν παρατηρήσεις για το τι τρώτε ή τι φοράτε. Αν ανησυχείτε για μια επερχόμενη παρουσίαση, θα προσπαθήσουν να σας τρομάξουν ακόμα περισσότερο. Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν με ευκολία τα συναισθήματά σας και χρησιμοποιούν αυτή την ικανότητα για να σας ελέγξουν και όχι για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορούν να σας τρελάνουν με την παράλογη συμπεριφορά τους. Μην προσπαθήσετε να τους κερδίσετε στο παιχνίδι τους. Απλά κρατήστε μια συναισθηματική απόσταση και μην αφήνετε τον εαυτό σας να πέφτει στις παγίδες τους.

[9 Signs You’re Dealing with an Emotional Manipulator]

Ακολουθήστε μας στο facebook: