8 εκπληκτικοί λόγοι να πείτε «όχι» στο σουτιέν.

17 Ιουλίου, 2016 7:13 ΜΜ
More videos

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια μακριά, πονεμένη ιστορία αγάπης και μίσους με τα σουτιέν τους.

Αυτά τα όμορφα, κομψά εσώρουχα είναι από τα πιο ισχυρά σύμβολα θηλυκότητας γύρω μας και είναι σταθερά συνδεδεμένα με την ιδέα του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Οι γυναίκες τα φοράνε με την μια ή την άλλη μορφή από την αρχαιότητα.

Σήμερα, τα σουτιέν είναι πανταχού παρόν στην καθημερινή ζωή, φοριούνται από κάθε γυναίκα με την πεποίθηση πως παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στο στήθος. Όμως πόση από τη χρησιμότητά τους είναι αληθινή και πόση ένας μύθος;

Μπορεί να σας εκπλήξει να μάθετε πως πολλά από τα πλεονεκτήματα του σουτιέν είναι λίγο υπερβολικά. Αν και εξαρτάται εντελώς από τον τύπο του σώματος και το επίπεδο της άνεσης κάθε γυναίκας, υπάρχουν πολλές καταστάσεις και περιπτώσεις όπου το σουτιέν είναι ίσως εντελώς περιττό.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να υπονομευτούν τα εσώρουχα εντελώς.

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου παρακάτω για να δείτε ακριβώς τι μπορείτε να κερδίσετε από την απώλεια του σουτιέν σας.

Πλεονέκτημα #1: Τα σουτιέν έχουν μηδενική αποτελεσματικότητα στη «ζωηράδα» του στήθους.

1

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως πρέπει να φορούν σουτιέν επειδή αλλιώς το στήθος τους θα κρεμάσει και θα χάσει την «ζωηρότητά» του.

Στην πραγματικότητα, μια μακρόχρονη γαλλική μελέτη έχει αποδείξει πως τα σουτιέν πιθανόν έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, κάνοντας το στήθος να χάσει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό συμβαίνει γιατί η «υποστήριξη» του σουτιέν αποδυναμώνει τους μύες του στήθους, κάνοντάς τα να γέρνουν και άρα δημιουργείτε η ανάγκη για χρήση του σουτιέν ως απαραίτητο μέσο για ανόρθωση. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήξετε σε έναν κύκλο που δεν τελειώνει ποτέ.

Πλεονέκτημα #2: Η κυκλοφορία του αίματος θα πάρει τα πάνω της.

1

Συνήθως δεν σκεφτόμαστε πως τα σουτιέν προκαλούν συμπτώματα στην υγεία αλλά ίσως να εκπλαγείτε από την επίδρασή τους στην καρδιαγγειακή ευεξία.

Σκεφτείτε καλύτερα: τι είναι ένα σουτιέν αν όχι ένα μεγάλο λάστιχο που ασκεί πίεση γύρω από το στήθος σας;

Όλη αυτή η συμπίεση και το δέσιμο μπορεί να επιβραδύνει και να εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος συμπιέζοντας τα βασικά αιμοφόρα αγγεία.

Το να καθιερώσετε μια ρουτίνα χωρίς σουτιέν θα βοηθήσει την ελεύθερη ροή του αίματος και θα μπορούσε να ενισχύσει την ενέργεια και τη γενική σας υγεία ως αποτέλεσμα.

Πλεονέκτημα #3: Ο κύκλος του ύπνου σας θα σας ευχαριστεί.

21

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τη νύχτα, ίσως φταίει το σουτιέν σας.

Είναι βέβαιο πως η κοινή πρακτική να φορούν οι γυναίκες το σουτιέν τη νύχτα, οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσφορία και δυσκολία στον ύπνο.

Επίσης, ακόμη κι αν δεν φοράτε σουτιέν το βράδυ, μπορεί πάλι να προκαλείται πρόβλημα εξαιτίας του στους κιρκαδικούς ρυθμούς σας, όπως αποδεικνύεται από αυτή τη μελέτη, και σας απομακρύνει από το ενδεχόμενο ενός πλήρη νυχτερινού ύπνου.

Αν μας ρωτάτε, για έναν  καλής ποιότητας νυχτερινό ύπνο, αξίζει να αφήσετε για τα καλά το σουτιέν σας.

Πλεονέκτημα #4: Η υγεία του στήθους σας θα βελτιωθεί.

21

Η ίδια γαλλική μελέτη για τη «ζωηρότητα» του στήθους, επιβεβαιώνει πως τα σουτιέν δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα για την υγεία σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι εξαιρέσεις είναι τα σουτιέν που δεν ταιριάζουν και δεν εφαρμόζουν σωστά. Αυτά προκαλούν πόνο στα πλευρά, δύσπνοια και άλλες παθήσεις σύμφωνα με το Cosmo.

Το να μη φορέσετε αυτά τα εσώρουχα ίσως επίσης να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και των μυών μιας και η ροή του αίματος βελτιώνεται, ο μύες γίνονται πιο σφιχτεί και ο ιδρώτας και η βρωμιά δεν θα παγιδεύονται πια στο δέρμα σας από ένα υλικό που δεν αναπνέει.

Πλεονέκτημα #5: Θα νιώθετε πιο άνετα.

1

Υπάρχει μια βιασύνη για ανακούφιση βγάζοντας το σουτιέν στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

Και αυτή η ανακούφιση είναι δύο φορές πιο γλυκιά αν το σουτιέν τυγχάνει να έχει δαντέλα, να προκαλεί φαγούρα ή να είναι έστω και λίγο πιο σφιχτό.

Τώρα, σκεφτείτε να νιώθετε αυτό το επίπεδο άνεσης και ελευθερίας όλη μέρα, κάθε μέρα.

Αν μας ρωτάτε, αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να προκαλέσει χαρά και να σας κάνει να αλλάξετε τη σχέση με το σουτιέν σας.

Πλεονέκτημα #6: Ίσως κερδίσετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος.

21

Πολλές γυναίκες ψάχνουν για ένα σουτιέν ανόρθωσης όταν θέλουν να δείχνουν ακόμη πιο ελκυστικές. Φαίνεται πως αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερο στήθος.

Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ένα καλό μέγεθος μακροπρόθεσμα ίσως είναι απλά να αφήσετε τα σουτιέν σας εντελώς.

Αυτό συμβαίνει γιατί αφήνοντας το στήθος ελεύθερο φυσικά, αναγκάζει τους θωρακικούς μύες να εργάζονται για να αντισταθούν στη βαρύτητα.

Αν και τα στήθη δεν θα μεγαλώσουν στην πραγματικότητα από μόνα τους, οι μύες θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το στήθος σας και να φαίνεται γενικά πιο γεμάτο.

Πλεονέκτημα #7: Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για κάποια άλλη στιγμή.

121

Τα σουτιέν δεν είναι φθηνά ακόμη και αν καταφέρετε να αγοράσετε ένα στις εκπτώσεις.

Συχνά, η διαδικασία εντοπισμού του σωστού σουτιέν, στο σωστό μέγεθος, σας κουράζει τόσο που είστε πρόθυμες να το αγοράσετε σε οποιαδήποτε τιμή. Αυτό κάνει πολλές γυναίκες να πληρώνουν πολύ ακριβά για να αποκτήσουν ένα σουτιέν που να τους εφαρμόζει καλά.

Γιατί να μην κρατήσετε το εκάστοτε χρηματικό ποσό και να ξοδέψετε τα χρήματα σε κάτι που πραγματικά χρειάζεστε;

Το να μειώσετε τα έξοδα για τις αγορές των σουτιέν θα σας κάνει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Πλεονέκτημα #8: Θα ενισχυθεί το σχήμα του στήθους σας.

21

Αν και δεν μπορείτε να αφήσετε τα σουτιέν σας όλη την ώρα, η θέσπιση της συνήθειας του να αφήσετε φυσικά το στήθος σας έχει μεγάλη επίδραση στο συνολικό σχήμα του μαστού.

Αν θέλετε τα στήθη σας να φαίνονται πιο γεμάτα, πιο στρογγυλεμένα και ζωηρά, με το να αφήσετε τα σουτιέν, θα έχετε ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.  

Μην περιμένετε να δείτε τη διαφορά αμέσως αλλά αφήνοντας το στήθος σας ελεύθερο είναι ουσιαστικά μια ανέξοδη εκγύμναση.

Οι μύες του στήθους σας θα ενισχυθούν με την πάροδο του χρόνου και θα βοηθήσουν να αναπτύξετε το ιδανικό σχήμα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: