8 πράγματα που θα συμβούν σε αυτούς που δεν βλέπουν ποτέ ήλιο

30 Σεπτεμβρίου, 2017 12:48 ΜΜ
More videos

Είμαστε συνηθισμένοι να παίρνουμε τον Ήλιο ως δεδομένο. Ακόμη και σε συννεφιασμένες και βροχερές μέρες, γνωρίζουμε ότι είναι κάπου πάνω από μας και σύντομα θα τον δούμε και πάλι. Αλλά γνωρίζουμε πραγματικά πόσο σημαντικός είναι για το σώμα μας;

Θα σας μεταφέρουμε 8 συναρπαστικές προβλέψεις για το τι θα συμβεί σε εμάς αν δεν παίρνουμε τακτικά ηλιακό φως.

8. Η υγεία της καρδιάς σας θα κινδύνευε

© pixabay

Χωρίς το ηλιακό φως το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να παράγει βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία μας από τις καρδιακές παθήσεις. Οι υπεριώδεις ακτίνες ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση. Έτσι, χωρίς τον Ήλιο, είμαστε πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

7. Μειωμένη πιθανότητα να κάνετε ένα μωρό

© depositphotos

Χωρίς το ηλιακό φως, θα υπάρχει περισσότερη μελατονίνη στο σώμα μιας γυναίκας. Αυτή είναι μια ορμόνη που καταστέλλει τη γονιμότητα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές της να συλλάβει ένα μωρό. Επιπλέον, οι γυναίκες που παίρνουν λιγότερο ηλιακό φως φτάνουν στην εμμηνόπαυσή τους νωρίτερα από όσες εκτίθενται στον ήλιο.
Οι άνδρες μπορούν επίσης να υποφέρουν από την έλλειψη ηλιακού φωτός, καθώς επηρεάζει άμεσα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

6. Ακατέργαστα νεύρα

© depositphotos

Πιστεύεται ότι εάν τα παιδιά δεν πάρουν αρκετό ηλιακό φως, θα κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, όταν γίνουν ενήλικες.

5. Σωματικοί πόνοι

© depositphotos

Χωρίς το ηλιακό φως, να είστε έτοιμοι να έχετε περισσότερους πόνους σε όλο το σώμα σας. Το φως του ήλιου βοηθά στη θέρμανση των μυών του σώματος και στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

4. Λιγότερα φωτεινά συναισθήματα

© pixabay

Χωρίς τον Ήλιο, θα παράγεται λιγότερη σεροτονίνη – η ορμόνη της ευτυχίας – στο σώμα σας. Και αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να γίνετε ευτυχισμένοι, το κανονικό ηλιακό φως είναι ο ευκολότερος και ο πιο φυσικός τρόπος, ειδικά αν συνδυάζεται με την άσκηση.

3. Μειωμένη ανοσία

© pixabay

Λιγότερο ηλιακό φως σημαίνει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια. Και όσο λιγότερα τέτοια κύτταρα έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

2. Περισσότερες κοιλότητες

© depositphotos.com

Ακόμη και τα δόντια μας θα υποφέρουν χωρίς τον Ήλιο. Ανακαλύφθηκε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν λιγότερο ηλιακό φως αναπτύσσουν περισσότερα προβλήματα με τα δόντια τους, όπως οι κοιλότητες.

1. Αιώνια μελαγχολική διάθεση

© depositphotos.com

Χωρίς το φως του ήλιου, θα είχαμε για πάντα εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (SAD). Είναι μια μορφή κατάθλιψης που προκαλείται ειδικά από την έλλειψη ηλιακού φωτός. Το τεχνητό φως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το φυσικό ηλιακό φως.

© pixabay

Αν και το φως του ήλιου είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα μας, θυμηθείτε ότι πάρα πολύς Ήλιος δεν κάνει επίσης πολύ καλό. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και δερματικές παθήσεις – ακόμα και καρκίνο. Παν μέτρον άριστον.

Ακολουθήστε μας στο facebook: