8 πράγματα που τα αυτιά μας μπορούν να δείξουν για την υγεία μας

Νοε 19, 2017 6:11 ΜΜ
More videos

Το να καθαρίζουμε τα αυτιά μας είναι μια φυσιολογική ρουτίνα υγιεινής. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε ότι το κερί των αυτιών έχει μια προστατευτική λειτουργία που μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας.

Μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα του κεριού των αυτιών σας με μια μπατονέτα και διαβάστε παρακάτω την ερμηνεία του κάθε χρώματος.

8. Γκρι 

© depositphotos

Αν το κερί των αυτιών σας είναι γκρι χωρίς άλλα συμπτώματα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε: είναι απλά σκόνη.

7. Κερί αυτιών με ίχνη αίματος

© depositphotos

Αν παρατηρήσετε ίχνη αίματος στην μπατονέτα μπορεί να σημαίνει ότι έχετε διάτρητο τύμπανο. Σε αυτή την περίπτωση, τα αυτιά σας μπορεί να μολυνθούν από λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ωτίτιδα. Γι’αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

6. Καφέ κερί

© depositphotos

Αν το κερί των αυτιών σας είναι σκούρο καφέ σημαίνει ότι το σώμα σας περνάει μια πολύ αγχωτική περίοδο. Γι’ αυτό πρέπει να περνάτε πιο ήρεμα τις μέρες σας.

5. Μαύρο κερί 

© depositphotos

Αν αυτό συμβεί μόνο μια φορά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, αν έχετε φαγούρα στα αυτιά και η φαγούρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, γιατί είναι ένδειξη μυκητίασης.

4. Λευκό κερί

© depositphotos

Το λευκό χρώμα στο κερί αυτιών μπορεί να υποδεικνύει έλλειψη βιταμινών και μικροστοιχείων στον οργανισμό σας και ειδικά σιδήρου.

Γι’ αυτό είναι καλό να προσθέσετε όσπρια στην διατροφή σας.

3. Κερί αυτιών με δυσάρεστη οσμή 

© depositphotos

Αν υπάρχει κάποια δυσάρεστη μυρωδιά στην μπατονέτα, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια λοίμωξη στο εσωτερικό του αυτιού σας.

Εκτός από την μυρωδιά μπορεί να ακούτε και κάποιον θόρυβο στο αυτί σας. Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

2. Υγρό κερί αυτιών

© depositphotos

Αν η συνοχή του κεριού των αυτιών σας έχει αλλάξει πρόσφατα, υποδηλώνει την έναρξη μιας φλεγμονής. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλό να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

1.Ξηρό κερί αυτιών

© depositphotos

Η πιο εύκολη εξήγηση για την ξηρότητα του κεριού των αυτιών είναι η έλλειψη άπαχων λιπών από το σώμα σας.

Εκτός από αυτό μπορεί να είναι ένδειξη δερματίτιδας ή άλλων δερματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε μας στο facebook: