8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά

3 Σεπτεμβρίου, 2015 3:50 ΜΜ
More videos

Ο Marc και η Angel, είναι οι δυο συγγραφείς του ‘Χίλια πράγματα που οι ευτυχισμένοι και  επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά’. Εδώ θα διαβάσετε μια λίστα από 8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά.

Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων αλλά η ικανότητα να τα αντιμετωπίζεις.  Φανταστείτε όλα τα θαυμαστά πράγματα τα οποία θα μπορούσε να αγκαλιάσει ο νους σας εάν δεν ήταν αναγκασμένος να ασφυκτιά μέσα σε τόσες αγωνίες σας. Πάντα να βλέπετε αυτά που έχετε αντί αυτά που χάσατε, γιατί δεν έχει σημασία τι σου παίρνει η ζωή αλλά τι κάνεις εσύ με αυτό που σου έμεινε.

Να κάποια πράγματα για να σας κάνουν να θυμάστε.

1. Ο πόνος είναι μέρος της ωριμότητας. Μερικές φορές η ζωή κλείνει πόρτες γιατί είναι καιρός να προχωρήσετε παρακάτω. Αυτό είναι καλό γιατί συχνά δεν προχωράμε εκτός και αν οι περιστάσεις μας αναγκάσουν. Στα δύσκολα θυμηθείτε πως ο πόνος έρχεται πάντα για κάποιο σκοπό. Φύγετε από αυτό που σας πληγώνει αλλά μην ξεχνάτε τι σας δίδαξε. Επειδή παλεύετε δεν σημαίνει πως αποτύχατε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί κάποιου είδους αγώνα για να επιτευχθεί. Τα καλά πράγματα παίρνουν χρόνο. Να έχετε υπομονή και να είστε θετικοί. Όλα θα τακτοποιηθούν,μπορεί  όχι αμέσως  αλλά με τον καιρό.

Θυμηθείτε πως υπάρχουν δυο ειδών πόνου: ο πόνος που πληγώνει και ο πόνος που σε αλλάζει. Όταν πας με το ρεύμα της ζωής, αντί να αντιστέκεσαι, και τα δυο είδη πόνου σε ωριμάζουν.

lifebuzz-e9bdf97060b9183390dac25d6dafd9db-limit_2000

2. Όλα στην ζωή είναι προσωρινά. Κάποτε η βροχή σταματά. Μετά το σκοτάδι έρχεται το φως. Μετά τον πόνο η γιατρειά. Το ξεχνάτε αυτό και επιλέγετε να πιστεύετε  πως η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Τίποτα  δεν διαρκεί για πάντα.

Έτσι, αν τα πράγματα πάνε καλά τώρα απολαύστε τα τώρα γιατί δεν  θα διαρκέσει αυτό για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα αυτή την στιγμή, μην ανησυχείτε γιατί ούτε αυτό θα διαρκέσει για πάντα. Επειδή η ζωή δεν είναι εύκολη τώρα δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να γελάσετε. Κάθε στιγμή σας δίνει μια καινούργια αρχή και ένα καινούργιο τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο σας δύνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Απλά πρέπει να την αρπάξετε και να την αξιοποιήσετε.

lifebuzz-887235c5a095b8a5385049985905868a-limit_2000

3. Με το να ανησυχείτε και να παραπονιέστε δεν αλλάζει τίποτα. Αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο κερδίζουν τα λιγότερα. Είναι πάντα καλύτερα να προσπαθείτε και να αποτυγχάνετε παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετυχαίνετε. Τίποτα δεν τελείωσε αν χάσατε αλλά όλα τελείωσαν αν δεν κάνετε τίποτα παρά μόνο να παραπονιέστε. Μην αφήνετε τις σκιές του σκοτεινού παρελθόντος να πέφτουν στο κατώφλι του μέλλοντός σας. Το να σπαταλάτε χρόνο για  να παραπονιέστε για το χθες δεν θα κάνετε το αύριο φωτεινότερο. Αναλάβατε δράση. Αφήστε αυτό που μάθατε να βελτιώσει το πως ζείτε.

Θυμηθείτε ότι η αληθινή ευτυχία αρχίζει μόνο όταν σταματήσετε να παραπονιέστε για τα προβλήματά σας και είστε ευγνώμονες για τα προβλήματα που δεν έχετε.

lifebuzz-221095ef2943ad0cf5868f0f5236118a-limit_2000

4. Τα σημάδια σας είναι σύμβολα δύναμης. Μην ντραπείτε ποτέ για τα σημάδια που η ζωή άφησε επάνω σας.  Ένα σημάδι δείχνει πως ο πόνος τελείωσε και η πληγή έχει κλείσει. Δείχνει πως κατακτήσατε τον πόνο,πήρατε το μάθημά σας, γίνατε δυνατότεροι και προχωρήσατε. Ένα σημάδι είναι το τατουάζ ενός θριάμβου για τον οποίο πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. Μην γίνετε αιχμάλωτοι των σημαδιών. Μην τα αφήσετε να σας κάνουν να ζείτε μέσα στον φόβο. Δεν μπορείτε να κάνετε τα σημάδια να εξαφανιστούν, μπορείτε όμως να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο τα βλέπετε. Αρχίστε να βλέπετε τα σημάδια σας σαν σύμβολα δύναμης και όχι πόνου.

Ο Rumi είπε κάποτε, “ Η πληγή είναι το μέρος από όπου  μπαίνει το φως.” Τίποτα δεν είναι περισσότερο αλήθεια από αυτό. Μέσα από τον πόνο αναδύονται οι δυνατότερες ψυχές. Οι πιο δυνατοί  χαρακτήρες σε αυτόν εδώ τον θαυμαστό κόσμο, έχουν σφραγιστεί με σημάδια. Δείτε το σημάδι σας σαν σύμβολο του “ ΝΑΙ! ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑ! Επιβίωσα και έχω τα σημάδια σαν απόδειξη. Τώρα έχω την ευκαιρία να γίνω ακόμη πιο δυνατός.”

lifebuzz-d16ec28d5542e0fcc666202e831fcdf3-limit_2000

5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Στη ζωή, η υπομονή δεν είναι να περιμένεις. Είναι η ικανότητα να έχεις θετική στάση όσο καιρό εργάζεστε σκληρά για την πραγματοποίηση των ονείρων σας, γνωρίζοντας πως αξίζει τον κόπο να εργαστείτε αδιάκοπα. Έτσι, αν αποφασίσετε να προσπαθήσετε, δώστε χρόνο  και αφοσιωθείτε σε αυτό. Διαφορετικά μην το αρχίζετε καθόλου. Η αφοσίωση σε κάποιο όνειρό σας μπορεί ίσως να σημαίνει πως θα χάσετε την σταθερότητα και την άνεσή σας για κάποιο διάστημα ή να μην τρώτε ή να μην κοιμάστε για εβδομάδες. Ίσως σημαίνει πως θα θυσιάσετε κάποιες σχέσεις και πρόσωπα που σας είναι οικεία. Μπορεί να σημαίνει απομόνωση και μοναξιά. Η μοναξιά είναι το δώρο για να πετύχει κανείς μεγάλα πράγματα. Σας  δίνει τον χώρο που χρειάζεστε. Όλα αυτά είναι μια δοκιμασία για το πόσο πολύ θέλετε κάτι.

Εάν το θέλετε πραγματικά θα το επιδιώξετε ανεξάρτητα από την αποτυχία,την απόρριψη ή τις πιθανότητες. Κάθε βήμα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα από ποτέ. Θα καταλάβετε πως το μονοπάτι δεν οδηγεί στον πόνο αλλά είναι ο πόνος. Και αξίζει. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξέρεις τι σημαίνει να ΖΕΙΣ.

lifebuzz-d072528ebc9de4aadeb1b13c755e2bf5-limit_2000

6. Η αρνητικότητα των άλλων δεν είναι δικό σας πρόβλημα. Να μένετε θετικοί όταν η αρνητικότητα σας περιβάλλει. Χαμογελάστε όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας απογοητεύσουν. Είναι εύκολο να το καταφέρετε. Όταν οι άλλοι σας φέρονται άσχημα, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε η πικρία των άλλων να αλλάξει την προσωπικότητά σας. Δεν μπορείτε να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά, ακόμη και αν φαίνονται πως είναι. Σπάνια οι άνθρωποι κάνουν κάτι εξ αιτίας σας. Κάνουν πράγματα λόγω του δικού τους εαυτού.

Πάνω από όλα μην αλλάξετε για να εντυπωσιάσετε κάποιον. Αλλάξτε επειδή αυτό σας κάνει καλύτερους και σας κάνει φωτεινότερο το μέλλον. Οι άνθρωποι θα λένε ανεξάρτητα τι κάνετε ή δεν κάνετε. Έτσι πρώτα να ανησυχείτε εσείς για τον εαυτό σας πριν ανησυχήσετε τι λένε οι άλλοι.

Μια ζωή τη έχετε. Κάντε αυτό που σας ευχαριστεί και κάντε παρέα όποιον σας κάνει να χαμογελάτε.

lifebuzz-14fe200ada2b83a87558e37e92b407e5-limit_2000

7. Ότι είναι να γίνει θα γίνει τελικά. Η πραγματική δύναμη έρχεται όταν έχεις πολλούς λόγους για να κλάψεις αλλά επιλέγεις να χαμογελάσεις. Υπάρχει το καλό κρυμμένο σε κάθε πάλη που δίνεις, αλλά πρέπει να έχεις την καρδιά και το μυαλό  ανοιχτά για να το δεις. Δεν μπορείτε να βιάστε τα πράγματα να γίνουν. Θα τρελαθείτε. Σε κάποιο σημείο ίσως θα πρέπει να προσπεράσετε γιατί  έτσι ήταν γραφτό να γίνει.  

Στο κάτω κάτω το να αγαπάς τη ζωή σημαίνει να εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου, να ρισκάρεις ευκαιρίες, να χάνεις και να βρίσκεις την ευτυχία, να χαίρεσαι με τις αναμνήσεις και να μαθαίνεις μέσα από τις εμπειρίες. Η ζωή είναι ένα μακρύ ταξίδι. Πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να έχετε αμφιβολίες σε κάθε βήμα. Να χαίρεστε την ζωή όπως έρχεται. Μπορεί να μην καταλήξετε ακριβώς εκεί που σκοπεύατε αλλά τελικά θα φτάσετε ακριβώς εκεί που χρειαζόταν να είστε.

lifebuzz-876d788d4991714b0c258197f4df4383-limit_2000

8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε. Μην φοβάστε να σηκωθείτε πάλι, να αγαπήσετε πάλι, να ζήσετε και να ονειρευτείτε ξανά. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα να σκληρύνει την καρδιά σας. Η ζωή δίνει τα καλύτερα μαθήματα τις χειρότερες στιγμές και όταν κάνουμε τα χειρότερα λάθη. Θα έρθουν στιγμές που δεν μπορούν να γίνουν χειρότερες. Θα νομίζετε πως κολλήσατε για πάντα. Όμως δεν είναι αλήθεια. Όταν αισθάνεστε να παραιτήστε , θυμηθείτε πως κάποια πράγματα πρέπει να πάνε πολύ άσχημα πριν αρχίσουν να βελτιώνονται.

Η ζωή είναι σκληρή αλλά εσείς είστε σκληρότεροι. Βρείτε την δύναμη να χαμογελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το κουράγιο να αισθάνεστε διαφορετικοί αλλά όμορφοι. Κάντε και τους άλλους να χαμογελάνε. Μην στρεσάρεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά. Αγαπήστε γενναιόδωρα. Πείτε την αλήθεια. Εργαστείτε επιμελώς. Αν δεν τα καταφέρετε καλά, συνεχίστε. Συνεχίστε να ωριμάζετε.

lifebuzz-8ab3f88d5df195adaf0655a9d96f6d6a-limit_2000

Ξυπνήστε κάθε πρωί και βάλτε τα δυνατά σας να  ακολουθήσετε αυτήν εδώ την λίστα.

Σκεφτείτε θετικά. Τρώτε υγιεινά. Ασκηθείτε καθημερινά. Ανησυχείτε λιγότερο. Δουλέψτε σκληρά. Γελάτε συχνά. Κοιμηθείτε καλά.

Επαναλάβατε…
¨Όλα είναι προσωρινά, θα περάσει και αυτό.”

Ακολουθήστε μας στο facebook: