8 πράγματα να κάνετε όταν είστε στις μαύρες σας

24 Νοεμβρίου, 2014 1:52 ΜΜ
More videos

Μην πέφτετε με τα μούτρα στις σοκολάτες. Μην ξεσπάτε στους γύρω σας. Μην κατηγορείτε τον… εαυτό σας. Μην κλείνεστε μέσα (στο σπίτι ή στον εαυτό σας), πέφτοντας ακόμη βαθύτερα στην παγίδα της μιζέριας.

Όταν είστε στις μαύρες σας, όταν δεν έχετε διάθεση, όταν για κάποιον λόγο όλα σας πάνε στραβά, μην κάνετε τα παραπάνω.

Κάντε τα εξής:

*Τρέξτε Όταν το μυαλό σας «τρέχει» με χίλια και κάνετε άσχημες σκέψεις και θεωρίες για το πώς όλα θα πάνε στραβά στη ζωή σας, η σωματική άσκηση είναι μια καλή ιδέα «εξισορρόπησης». Όταν το σώμα αρχίσει να κινείται, να ασκείται, να «τρέχει» επίσης με χίλια, ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει ένα break. Αν πάλι ασχολείστε με κάποιο σπορ, ακόμα καλύτερα: Βάλτε τα αθλητικά σας και εκτονωθείτε.

*Επικοινωνήστε με πρόσωπα που ξέρετε πως σας ανεβάζουν την διάθεση Ο κολλητός σας. Η μαμά σας. Ο σύντροφός σας. Η φίλη που ξέρει να δίνει καλές συμβουλές. Ο γείτονας που έχει πάντα ώρα για χαλαρή (και χαλαρωτική) κουβεντούλα. Ή όποιος σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα όταν βρίσκεστε κοντά του.

*Πιείτε ένα τονωτικό ρόφημα Ένα απλό τσάι μπορεί, ανάλογα με το είδος του, να είναι αναζωογονητικό, μπορεί να είναι τονωτικό, μπορεί να είναι η γλυκιά δόση που χρειάζεστε, μπορεί να σας χαλαρώσει και τελικά να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

*Πάρτε μία δυναμική απόφαση Θυμηθείτε τα πρωτοχρονιάτικα resolutions σας, εκείνα που καταχωνιάσατε σε ένα συρτάρι ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας και ξεχάσατε… επιμελώς. Ανανεώστε τις υποσχέσεις στον εαυτό σας, θυμηθείτε τους στόχους σας και πάρτε απόφαση να ξαναδοκιμάσετε να «μπείτε στον σωστό δρόμο». Η αποφασιστικότητα αποτελεί σίγουρο δρόμο για την έξοδο από το τέλμα και το πρόσκαιρο αδιέξοδο.

*Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα Καθίστε και σκεφτείτε το πρόβλημα που σας απασχολεί από απόσταση. Είναι όντως τόσο φοβερό; Μήπως τελικά είναι απλώς ένα τυχαίο συμβάν που μπορεί να συμβεί στον καθένα και σε δύο ημέρες δεν θα το θυμάστε καν; Αν ναι, προφανώς και δεν αξίζει να χαλάσετε την ημέρα σας για αυτό. Σκεφτείτε πόσο χειρότερα προβλήματα έχουν άνθρωποι που ζουν δίπλα μας και θα συνειδητοποιήσετε πως το ότι είχατε απλώς μία κακή ημέρα αποτελεί… «A’ World problem».

*Φάτε καλά Αντισταθείτε στην παρόρμηση να παραγγείλετε το burger και τις πίτσες. Όταν λέμε καλά, εννοούμε να το ρίξετε στην φρουτοφαγία, καθώς οι βιταμίνες και τα στοιχεία που σας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να τονώσουν τον οργανισμό και να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα με τον πιο φυσικό τρόπο.

*Σχεδιάστε ένα ταξίδι Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έχετε τα νεύρα σας, αυτά θα κατευναστούν την στιγμή που πατάτε το τελευταίο κλικ για να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Ή την στιγμή που ολοκληρώνετε την κράτηση δωματίου σε ένα ορεινό χωριό του Πηλίου. Ή, αν δεν υπάρχει καθόλου budget, την στιγμή που καλείτε τον φίλο σας στην Θεσσαλονίκη και κανονίζετε να σας φιλοξενήσει για ένα σαββατοκύριακο μακριά από όλα σας τα προβλήματα.

*Ακούστε δυνατά μουσική Βάλτε το αγαπημένο σας κομμάτι και… τραγουδήστε μαζί του. Ή βάλτε τζαζ μουσική για να σας ηρεμήσει. Βάλτε τα ακουστικά σας και βγείτε να περπατήσετε ακούγοντας το άλμπουμ του αγαπημένου σας συγκροτήματος.

in2life.gr