Οι 8 πιο ακριβές κούκλες Barbie στην ιστορία

4 Σεπτεμβρίου, 2017 11:35 ΠΜ
More videos

Για πολλά μικρά κορίτσια, οι κούκλες Barbie θεωρούνται αναγκαίο κομμάτι της συλλογής τους. Πρακτικά, κάθε παιδί γνωρίζει αυτές τις κούκλες. Μπορεί να ειπωθεί ότι έχει το δικό της σύμπαν.

Δημιουργημένη το 1959, η κούκλα Barbie παρέμεινε ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας παιχνιδιών Mattel. Με τα χρόνια, όμως, υπήρξαν κούκλες που ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες λόγω του κόστους τους.

Εδώ είναι οκτώ από τις πιο ακριβές:

8. Ροζ Barbie, 760 ευρώ

 Mattel

Αν και αυτή η κούκλα Barbie είναι η πιο “προσιτή” σε αυτή τη λίστα, κατέχει τη διάκριση του να είναι η πιο ακριβή που πωλείται στο ευρύ κοινό. Δεν δημοπρατήθηκε ή πωλήθηκε σε κάποιον συλλέκτη. Οφείλει την τιμή της στο γεγονός ότι είναι περιορισμένης έκδοσης συλλεκτική κούκλα.

7. Barbie από τη Ντέβι Κρόελ, 903 ευρώ

 Barbie

Η σχεδιάστρια Ντέβι Κρόελ προσάρμοσε σε αυτήν την Barbie χρυσές μπότες και ένα απλό μαύρο φόρεμα. Οι συλλέκτες έχουν σχολιάσει αυτή την κούκλα για την κομψή εμφάνισή της. Είναι υπέροχο που η Κροέλ δεν το παράκανε με αυτήν την Barbie.

6. Barbie από τη Λορέιν Σκουάρτζ, 6.300 ευρώ

Barbie

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας”. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων της, Λορέιν Σκουάρτζ, πίστευε ότι τα διαμάντια ήταν και ο καλύτερος φίλος της Barbie. Έτσι κοσμεί αυτήν την Barbie του 2010, με μια ζώνη με το γράμμα “Β” αξίας 21.000 ευρώ. Δυστυχώς, η κούκλα πουλήθηκε μόνο για 6.300 ευρώ, όταν δημοπρατήθηκε. Εξακολουθεί να είναι ακριβή, αλλά δεν έσπασε κιόλας.

5. Barbie με ροζ διαμάντια, 12.600 ευρώ

Mattel

Οι σχεδιαστές μόδας Φίλιπ και Ντέιβιντ Μπλοντ (γνωστοί ως “The Blonds”) εργάστηκαν σε αυτήν την κούκλα περιορισμένης έκδοσης. Όπως μπορείτε να δείτε, η Barbie φοράει ένα φόρεμα φτιαγμένο από πολύτιμες πέτρες. Φαίνεται σίγουρα πολυτελής.

4. Η Αυθεντική Barbie, 23.000 ευρώ

Mattel

Δεν έχει πολλά φανταχτερά αξεσουάρ, αλλά αυτή η Barbie του 1959 σημείωσε μια σημαντική τιμή δημοπρασίας. Αυτό συνέβη, επειδή είναι η πρώτη Barbie. Παρεμπιπτόντως, κόστιζε μόνο 2,50 ευρώ όταν βγήκε για πρώτη φορά. Ο χρόνος έχει αλλάξει σίγουρα για αυτή την “παλιά” κούκλα.

3. Ντε Μπιρς 40η επέτειος της Barbie, 71.000 ευρώ

Mattel

Όταν η Mattel σημάδεψε την 40ή επέτειο της Barbie, πήγε για πτώχευση. Πήραν έναν από τους κορυφαίους εμπόρους διαμαντιών στον κόσμο, τους Ντε Μπιρς, για να εντυπωσιάσουν. Έτσι, αυτή η Barbie μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ζώνη που κοσμείται με 160 διαμάντια.

2. Η Barbie και το Κάστρο των Διαμαντιών, 76.500 ευρώ

 Mattel

Η κούκλα κυκλοφόρησε για να προωθήσει την τότε επερχόμενη ταινία του 2008, “Η Barbie και το Κάστρο των Διαμαντιών”. Ο λόγος για την απίστευτη τιμή της; Υπάρχουν 318 διαμάντια που κοσμούν το φόρεμα της κούκλας.

1. Η Barbie του Στέφανο Καντούρι, 254.000 ευρώ

Canturi.com

Αυτή η ειδική έκδοση Barbie δημιουργήθηκε για μια καλή αιτία. Η Mattel συνεργάστηκε με τον Αυστραλιανό σχεδιαστή κοσμημάτων Στέφανο Καντούρι, για να δημιουργήσει αυτή την κούκλα για το Ίδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο του Μαστού.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι στην πραγματικότητα το κόσμημα που κάνει αυτή την κούκλα ακριβή. Το κολιέ από μόνο του κοστίζει ήδη 250.000 ευρώ. Προφανώς, δημοπρατήθηκε με 2.000 ευρώ που προστέθηκαν στην ήδη υψηλή της τιμή.