8 παράξενες συνήθειες “μπάνιου” των σκύλων με συναρπαστικές εξηγήσεις.

26 Μαΐου, 2016 7:05 ΜΜ
More videos

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου έχετε βιώσει περίεργες καταστάσεις. Ενώ κάνετε βόλτα με το τετράποδό σας και όλα είναι φυσιολογικά, ξαφνικά ο σκύλος σας κάνει κάτι πολύ παράξενο.

Υπάρχουν αρκετές περίεργες πράξεις: μπορεί ο σκύλος να ξεκινήσει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του ή γενικότερα να κάνει ασυνάρτητες κινήσεις.

Ίσως, και μερικές φορές είναι το εκνευριστικότερο, ο σκύλος σας κοιτά επίμονα και βαθιά στα μάτια. Μα τι συμβαίνει εδώ ;

Τα τετράποδα έχουν πολλές ενδιαφέρουσες συμπεριφορές και επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν μερικά στοιχεία όπως το γεγονός πως όταν βραχεί η γούνα τους, μυρίζει πολύ παράξενα.

Όπως γνωρίζετε δεν είναι απλά ζώα. Είναι γεμάτα με συναισθήματα και ψυχολογία αλλά αν δεν ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε, θα σας φαίνεται απλά παράξενο.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους λόγους πίσω από τις παράξενες συνήθειες του σκύλου σας. Μερικές ανήκουν στις απλές προσωπικές τους επιλογές ενώ άλλες αποτελούν σημάδι για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Την επόμενη φορά δώστε προσοχή και ανακαλύψτε τι πραγματικά θέλει να σας πει.

Πάτε μια βόλτα και ξαφνικά, είναι η ώρα…

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_1-600x600

Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου ή αν είχατε παλαιότερα ένα τετράποδο, ξέρετε όλα όσα συνεπάγονται με την ύπαρξή του. Ξαφνικά θέλει να κάνει την ανάγκη του οπότε σταματάτε, βγάζετε την πλαστική σακούλα από την τσέπη για να μαζέψετε τις ακαθαρσίες και τότε παρατηρείτε πως ο σκύλος σας κάνει μια τελετουργία.

Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Συνήθεια #1: Το επίμονο βλέμμα

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_2-600x600

Οι άνθρωποι αποζητούν ιδιωτικότητα στις προσωπικές τους στιγμές σε αντίθεση με τα σκυλιά που δεν ανησυχούν για πράγματα σαν αυτά. Δεν σας κοιτούν για να ζητήσουν προστασία της ιδιωτικής τους ζωής αλλά ακριβώς για το αντίθετο.

Στην άγρια φύση, η αφόδευση των ζώων είναι επικίνδυνη. Με το να σας κοιτά σαν ένας μέλος της ομάδας του, νιώθει σίγουρο μιας και εσείς διασφαλίζετε πως δεν υπάρχει κανένας πιθανός κίνδυνος τριγύρω. Τα τετράποδα ψάχνουν για σημάδια και βλέπουν τη γλώσσα του σώματός σας για να δουν αν υπάρχει ένας κίνδυνος που πλησιάζει.

Οπότε όταν ο σκύλος σας, σας κοιτά μη νιώσετε αμήχανα. Είναι επειδή σας εμπιστεύεται.

Επίσης, αυτό μπορεί να αποτελεί το λόγο που ο σκύλος σας έρχεται μαζί σας στην τουαλέτα, το κάνει για να σας προσέξει.

Συνήθεια #2: Το Τρέξιμο

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_3-600x600

Αν ο σκύλος σας αποφασίσει να σταματήσει την ανάγκη του στη μέση για να ξεκινήσει να τρέχει, ήρθε η ώρα για μια μικρή βόλτα και δεν είναι πραγματικά παράξενο αλλά ενοχλητικό, ειδικά όταν πρέπει να τα μαζέψετε ξανά και ξανά.

Τα σκυλιά μερικές φορές έχουν ανάγκη να περπατήσουν για την ομαλή λειτουργία του εντέρου τους. Άλλες φορές αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αντιληφθεί μια ενδιαφέρουσα μυρωδιά λίγο πιο μακριά.

Αν ο σκύλος σας τρέξει, σημαίνει πως θέλει να καθαριστεί και οι αδένες του πρέπει να εκφραστούν. Αν δείτε να συμβαίνει συχνά, μιλήστε στον κτηνίατρο.

Συνήθεια #3: Η Κλωτσιά

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_4-600x600

Αφού τελειώσουν, κάποια σκυλιά αρέσκονται στο να κλωτσούν τα πόδια τους προς τα πάνω μαζί με συστάδες από γρασίδι και χώμα. Γιατί κάνουν ακόμη περισσότερο χαμό;

Το σκυλί σας καθαρίζει. Κλωτσώντας μακριά τα απόβλητα, τα καθαρίζει. Είναι όπως οι γάτες που σκεπάζουν τα απόβλητά τους στο σπίτι.

Επιπλέον, ξύνοντας τα πόδια τους στο έδαφος, επιτρέπετε στους αδένες των ποδιών τους να εκφραστούν και διπλασιάζουν τη σήμανση της επικράτειάς του.

Συνήθεια #4:  Η Αναποφασιστικότητα

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_5-600x600

Τα σκυλιά δεν κάνουν την ανάγκη τους μόνο επειδή είναι απαραίτητο αλλά και για να δείξουν την επικράτειά τους.

Είναι όπως οι κυνηγοί αφήνουν σημάδια για να επισημάνουν στους άλλους προς τα πού πηγαίνουν.

Έτσι, αν το σκυλί περνάει πολύ χρόνο για να βρει το κατάλληλο μέρος να κάνει τη φυσική του ανάγκη, είναι γιατί θέλει να βεβαιωθεί πως θα προσέξουν τις πληροφορίες του.

Συνήθεια #5: Η περιστροφή    

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_6-600x600

Στα σκυλιά αρέσουν οι περιστροφές πριν κάνουν την ανάγκη τους όπως ακριβώς κάνουν και πριν πάνε για ύπνο.

Με την περιστροφή σε κύκλους, βλέπουν τι γίνεται γύρω τους και βεβαιώνονται πως είναι ένα ασφαλές μέρος για να καθίσουν.

Συνήθεια #6: Η Πυξίδα

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_7-600x600

Μια ομάδα Γερμανών και Τσέχων επιστημόνων διαπίστωσαν πως πολλά σκυλιά καθώς κάνουν την ανάγκη τους, ευθυγραμμίζουν το σώμα τους κατά μήκος ενός άξονα Βορρά-Νότου, που σημαίνει ότι επισημαίνουν το Βορρά ή το Νότο.

Αυτό δείχνει ότι οι σκύλοι είναι ευαίσθητοι στο μαγνητικό πεδίο της γης αλλά θα δείξουν αυτή τη συμπεριφορά, μόνο όταν το πεδίο είναι ήρεμο.

Δεν είμαστε σίγουροι γιατί το κάνουν αυτό, αλλά μπορεί να έχει να κάνει με τη χρήση του χρόνου να προσανατολίσουν τον εαυτό τους στο διάστημα.

Συνήθεια #7: Το Σνάκ

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_8-600x600

Μέχρι στιγμής η πιο παράξενη συνήθεια είναι το γεγονός πως μερικές φορές τα τετράποδα επιλέγουν να φάνε τα δικά τους «προϊόντα». Μας αρέσει η ανακύκλωση αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό.

Κοπροφαγία είναι ο ορισμός για την κατάποση κοπράνων και προέρχεται από ένα ένζυμο ή ελλείψεις του παγκρέατος, από παράσιτα ή κακή εντερική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Επίσης μπορεί να συμβεί  αν ένας σκύλος έχει αίσθημα άγχους και αν η διατροφή του είναι χαμηλή σε θρεπτική ξηρά τροφή.

Αν δείτε αυτή τη συμπεριφορά, μιλήστε στον κτηνίατρο σχετικά με την εναλλαγή της διατροφής του ή την χρήση συμπληρώματος διατροφής και τον έλεγχο για τυχόν πεπτικά προβλήματα.

Συνήθεια #8: Το κρύψιμο

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_9-600x600

Τα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν πάντα την ανάγκη τους αν κάποιος τα βλέπει. Και πάλι αυτό έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας ενώ είναι σε ευάλωτη θέση.

Όπως και με το κοίταγμα, πρόκειται απλά για ένα συνήθειο που σημαίνει πως το σκυλί σας αισθάνεται πιο άνετα με την προστασία της ιδιωτικής του ζωής, σε αντίθεση με το αν είναι με κάποιον άλλον. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ότι και αν κάνουν, σας αγαπούν!

embeddedIMG_dogpoophabits_850px_10-600x600

Όπως και με τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν δύο σκύλοι που να είναι ίδιοι, αλλά ο κάθε ένας έχει τις δικές του ιδιορρυθμίες και προτιμήσεις. Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο αλλά αυτό κάνει το σκύλο σας να ξεχωρίζει.

Σιγουρευτείτε πως πάντα τον προσέχετε και παρατηρείτε τις συνήθειές του ώστε να μάθετε πότε και πως νιώθει άνετα.

Αν αλλάξει η συμπεριφορά ή η συνήθειά του, μιλήστε με έναν κτηνίατρο.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: