8 παράξενες ανακαλύψεις που έρχονται σε αντίθεση με τα βιβλία ιστορίας

26 Οκτωβρίου, 2017 2:51 ΠΜ
More videos

Σχεδόν κάθε χρόνο οι επιστήμονες κάνουν καινούργιες ανακαλύψεις που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είναι γραμμένα στα βιβλία ιστορίας. Κάποιες από αυτές τις ανακαλύψεις αλλάζουν τελείως ό,τι ξέραμε για τον πλανήτη μας μέχρι τώρα.

Δείτε παρακάτω 8 παράξενες αποκαλύψεις που έρχονται σε αντίθεση με ό,τι έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα στα βιβλία ιστορίας.

1.Οι προϊστορικοί άνθρωποι και οι δεινόσαυροι συνυπήρχαν

© wikimedia   © ancient-origins

Το 2012 ο παλαιοντολόγος Ότις Κλάιν ανακάλυψε ένα κέρατο τρικεράτορα στην κομητεία Ντόσον στην Μοντάνα. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι το κέρατο μπορεί να χρονολογηθεί περίπου 33.500 χρόνια πριν. Αυτά τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι δεινόσαυροι αφανίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη καθιστά πιθανή την συνύπαρξη ανθρώπων και δεινοσαύρων.

2. Η Ανταρκτική ήταν ένας τροπικός παράδεισος

© pixabay   © pixabay

Παρόλο που σήμερα το 98% της Ανταρκτικής καλύπτεται από πάγο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια ο νότιος πόλος ήταν ένα τροπικό νησί.

Μετά από εξερεύνηση της περιοχής οι επιστήμονες βρήκαν απολιθωμένα υπολείμματα θερμοφιλικών φυτών, καθώς και τον αρχαίο ιχθυόσαυρο που ζούσε σε θερμές περιοχές. Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια το πιο παγωμένο μέρος του πλανήτη ήταν γεμάτο με φοίνικες και λευκές αμμουδιές.

3. Οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν την Αμερική

© unm.edu   © wikimedia

Υπάρχουν κάποιες θεωρίες ότι οι Ρωμαίοι έφτασαν στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο. Το 1933 βρέθηκε ένα μικρό γλυπτό ενός κεφαλιού σε ένα παλιό κτίριο στο Μεξικό. Τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού μοιάζουν με Ρωμαικά έργα τέχνης που φτιάχτηκαν τον 2ο αιώνα π.Χ.

Επίσης, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια συλλογή από ρωμαϊκά αγγεία του 3ου αιώνα στον κόλπο Γκουαναμπάρα κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ ισχυρή απόδειξη ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε από τους Ρωμαίους.

4. Γιγάντιες πέτρες σε σφαιρικό σχήμα στην Κόστα Ρίκα

© wikimedia

Άλλο ένα μυστήριο που βασανίζει τους επιστήμονες είναι η προέλευση των γιγαντιαίων πέτρινων σφαιρών στην Κόστα Ρίκα. Το σχήμα τους είναι απόλυτα στρογγυλό και είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά: ασβεστόλιθο, ψαμμίτη και μαγματικό βράχο. Το βάρος τους φτάνει τους 16 τόνους.

Οι πέτρες σχηματίζουν διαφορετικές μορφές στο έδαφος: τρίγωνα, γραμμές και αστρονομικές ρυθμίσεις. Ωστόσο, ο σκοπός τους παραμένει ακόμα άγνωστος.

5. Που αλλού έχτισαν πυραμίδες οι άνθρωποι;

© wikimedia

Το 2015 ο αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμαναγκίτς έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: οι άνθρωποι έχτισαν πυραμίδες στη Βοσνία πολύ πριν από την κατασκευή των πυραμίδων της Γκίζας.

Οι κορυφαίοι μελετητές του κόσμου ήταν πολύ σκεπτικοί σχετικά με την ανακάλυψη και πολλοί την αμφισβήτησαν. Ισχυρίστηκαν ότι ο λόφος Visočica δεν είναι παρά ένας φυσικός σχηματισμός. Ο Οσμαναγκίτς υπερασπίζεται σθεναρά την εγκυρότητα της ανακάλυψής του.

6. Πλινθώματα από την χαμένη Ατλαντίδα

© imgur

Η ύπαρξη της χαμένης Ατλαντίδας βασανίζει ακόμα πολλούς επιστήμονες και αρχαιολόγους. Ωστόσο, μια πρόσφατη ανακάλυψη μπορεί να σταματήσει αυτή την ατελείωτη διαμάχη. Ο δύτης Φράνκο Κασαρίνο έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη κοντά στην ακτή Γκέλα στην Σικελία: 39 πλινθώματα κάτω από ένα ναυάγιο 2.600 ετών.

Οι ειδικοί απέδειξαν ότι τα πλινθώματα ήταν κατασκευασμένα από ορείχαλκο, ένα σπάνιο μείγμα από λιωμένα πετρώματα. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει την ανακάλυψη ενός αρχαίου κράτους που ευημερούσε. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, ο ορείχαλκος ήταν πολύτιμος και βρισκόταν σε πολλά μέρη της αρχαίας Ατλαντίδας.

7. Αρχαία τέχνη μπορεί να αποδεικνύει ότι οι Ασιάτες ανακάλυψαν την Αμερική

© EpigraphicResearch

Σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, οι επιστήμονες έχουν βρει χιλιάδες σκαλισμένα σχέδια από πέτρα. Ορισμένα από αυτά αναγνωρίστηκαν ως αρχαίες κινέζικες επιγραφές. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ασιάτες βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ γύρω στο 1300 π.Χ. – πολύ νωρίτερα από τον Κολόμβο ή ακόμα και από τους Ρωμαίους.

8. Ζωή στον Άρη

© nasa   © wikimedia

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα μέρος της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη ήταν κάποτε καλυμμένη από ένα τεράστιο ωκεανό.

Τα δεδομένα από τους δορυφόρους και το Mars Rovers επιβεβαιώνουν ότι κάποτε στον Άρη υπήρχε υψηλότερη θερμοκρασία στην επιφάνεια και ότι ήταν καλυμμένη με νερό. Αυτά τα καινούργια στοιχεία δείχνουν ότι ο Άρης μπορεί να κατοικούνταν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Μπόνους: η προέλευση της άρσης βαρών

© wikia

Πολλοί πιστεύουν ότι η άρση βαρών ξεκίνησε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Ωστόσο, η προέλευση αυτού του αθλήματος εκτείνεται μέχρι την ελληνική και την ρωμαϊκή εποχή. Ο Μίλων ο Κροτωνιάτης ήταν ένας Έλληνας παλαιστής γνωστός για την δύναμή του και τις ικανότητές του στην πάλη. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Μίλων πήρε ένα μικρό μοσχάρι και το κουβάλησε στους ώμους του. Το κουβαλούσε κάθε μέρα μέχρι που έγινε ένας μεγάλος ταύρος. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή μπορεί να είναι η προέλευση της σημερινής άρσης βαρών.