8 μυστηριώδεις φωτογραφίες που δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει η επιστήμη

24 Ιανουαρίου, 20182:46 ΠΜ
More videos

Ο κόσμος έχει πολλά μυστικά και αν η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσουμε τα ευρήματα ως άχρηστα. Αν ψάξουμε αρκετά βαθιά μπορούμε να βρούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν λογικές εξηγήσεις.

Δείτε παρακάτω 8 μυστηριώδεις φωτογραφίες που δεν έχει δοθεί ακόμα καμία εξήγηση για αυτό που απεικονίζουν.

1.Ένα Ελβετικό ρολόι σφραγισμένο μέσα σε έναν αρχαίο τάφο

© xinli110

Όταν άνοιξαν έναν τάφο της δυναστείας των Μινγκ οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα βρουν μέσα ένα ρολόι με μια Ελβετική επιγραφή. Πως έγινε αυτό; Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση. Η ηλικία του ευρήματος είναι περίπου 400 ετών. Μάλιστα, προέκυψαν περισσότερα ερωτήματα από το γεγονός ότι ο τάφος δεν είχε ξανανοιχτεί ποτέ. Οπότε, πως κατέληξε αυτό το σύγχρονο ρολόι μέσα στον αρχαίο τάφο;

2. Δάχτυλο 38 εκατοστών από την Αίγυπτο

© Crypto Tom / youtube

Το εύρημα ενός Ελβετού επιχειρηματία και λάτρη αρχαιοτήτων του Γκρεγκόρ Σπόρι γεννά ακόμα πολλά ερωτήματα. Το 1988, ένας επιδρομέας τάφων έδειξε στον επιχειρηματία αυτό το εύρημα. Ο Σπόρι το περιγράφει ως πολύ ελαφρύ και απίστευτα μεγάλο. Δυστυχώς, ο Σπόρι δεν κατάφερε ποτέ να αγοράσει αυτό το δάχτυλο παρόλο που του έδειξαν ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και μια εικόνα από ακτίνες Χ. 10 χρόνια αργότερα ο επιχειρηματίας προσπάθησε να βρει τον άντρα που πήγε να του πουλήσει το δάχτυλο, αλλά δεν τα κατάφερε.

3. Φωτογραφία ενός φαντάσματος από το ξενοδοχείο Stanley

© 9NEWS / youtube

H φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Χένρι Γιάου, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Παιδικού Μουσείου στο Χιούστον. Ο Γιαού και η σύζυγός του έμεναν στο ξενοδοχείο και αποφάσισαν να βγάλουν μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό ως ενθύμιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αισθάνθηκε αδύναμος και ανήσυχος όταν φωτογράφησε το λόμπι. Οπότε, φανταστείτε την έκπληξή του όταν είδε αυτή την φιγούρα που μοιάζει με φάντασμα το επόμενο πρωί.

4. Μια πυραμίδα στο φεγγάρι

© EverLookUp/ youtube

Σε αυτή την φωτογραφία φαίνεται μια πυραμίδα στην επιφάνεια της σελήνης που δεν είναι αποτέλεσμα των παιχνιδιών του φωτός ή των σκιών. Οπότε, τι ακριβώς συμβαίνει με τον δορυφόρο της γης;

5. Λαμπερές μπάλες στον ποταμό Μεκόνγκ στην Ταϊλάνδη 

© Unknown author / Imgur

Αυτές οι μπάλες βγαίνουν από τον ποταμό και μετά από μερικά εκατοντάδες μέτρα εξαφανίζονται. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι πίσω από αυτό κρύβεται ο Ναγκ, ένας άνθρωπος φίδι που κατοικεί στον ποταμό. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει τον Οκτώβριο και οι ντόπιοι κάνουν πολλά φεστιβάλ αφιερωμένα σε αυτό το φαινόμενο.

6. Μια δημοφιλής φωτογραφία ΑΤΙΑ

© wikimedia

Αυτή πρέπει να είναι η πιο αναγνωρίσιμη εξωγήινη φωτογραφία. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί αν η φωτογραφία είναι ψεύτικη ή αληθινή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις ΗΠΑ που η ραδιοφωνική εκπομπή “Ο πόλεμος των κόσμων” είχε προκαλέσει μαζικό πανικό και φόβο για το άγνωστο. Αυτή η φωτογραφία δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

7. Η άλυτη ανωμαλία της Βαλτικής θάλασσας

© NTDTV / youtube

Το 2011 Σουηδοί ερευνητές βρήκαν μια ανωμαλία στον πάτο της Βαλτικής θάλασσας. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται περίεργα όταν οι επιστήμονες κολύμπησαν κοντά σε ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου και ο εξοπλισμός τους σταμάτησε να λειτουργεί. Μόλις απομακρύνθηκαν λίγο ο εξοπλισμός τους άρχισε και πάλι να λειτουργεί κανονικά. Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση και χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση για καινούργια αποστολή δεν θα δοθεί.

8. Ανεξήγητοι κύκλοι στην νότια Αφρική

© teepy / reddit

Αυτοί οι μυστηριώδεις κύκλοι εμφανίστηκαν στην έρημο της Ναμίμπια και οι ντόπιοι τους αποκαλούν κύκλους του θανάτου και φοβούνται να τους πλησιάσουν. Οι επιστήμονες έχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση αυτών των κύκλων, αλλά δεν είναι σίγουροι για τίποτα. Μια από τις πιο ακραίες υποθέσεις υποστηρίζει ότι οι κύκλοι συνδέονται με τους εξωγήινους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News