8 μάρκες με κρυμμένα μηνύματα στα λογότυπά τους

7 Μαρτίου, 20168:21 ΜΜ
More videos

Όταν δημιουργείται το logo μιας εταιρείας χρειάζεται προσοχή και φαντασία για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο που θα στέλνει το κατάλληλο υποσυνείδητο μήνυμα στον εγκέφαλο και θα προσελκύει περισσότερο κόσμο στο να αγοράσει το προϊόν της εταιρείας.

Οι πιο μεγάλες εταιρείες στον κόσμο δεν έχουν δημιουργήσει τυχαία τα logo τους. Όπως θα δείτε παρακάτω πολλές μάρκες κρύβουν κρυφά μηνύματα μέσα στα logo τους με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο ή ένα συγκεκριμένο κοινό που θέλουν.

Coca Cola Κοιτώντας προσεκτικά το γράμμα «ο» στο logo της Coca Cola θα δείτε πως εκεί σχηματίζεται η σημαία της Δανίας. Αυτό αρχικά δεν έγινε επίτηδες αλλά η Coca Cola το εκμεταλλεύτηκε όταν η Δανία ανακηρύχθηκε ως η πιο «Χαρούμενη χώρα στη Γη».

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-02

Στο γράμμα «ο» της λέξης Coca Cola υπάρχει κρυμμένη η σημαία της Δανίας.

Η εταιρεία ετοίμασε ένα μεγάλο event στο αεροδρόμιο της Δανίας καλωσορίζοντας ανθρώπους με σημαίες.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-03

Δείτε το συγκεκριμένο σημείο σε μεγέθυνση.

Toblerone Το logo της διάσημης σοκολάτας έχει σχεδιασμένο ένα βουνό που αν το παρατηρήσετε θα δείτε μέσα σε αυτό μια αρκούδα. Αυτό το σύμβολο δεν ήταν τυχαίο καθώς η Toblerone δημιουργήθηκε στην πόλη Bern της Ελβετίας που είναι γνωστή ως «Η Πόλη των Αρκούδων».

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-04

Όπως θα δείτε στην εικόνα, το βουνό πάνω στο logo της σοκολάτας Τoblerone κρύβει μια αρκούδα.

Roxy και Quicksilver Η μάρκα Roxy ανήκει στην Quicksilver και όπως θα παρατηρήσετε το σύμβολο της Roxy είναι δύο κολλημένα σύμβολα της Quicksilver που σχηματίζουν μάλιστα μια καρδιά.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-05

Αριστερά είναι το logo της μάρκας Rpxy και δεξιά το logo της Quicksilver.

Wendy’s Τα Wendy’s είναι από τις πιο γνωστές αλυσίδες γρήγορου φαγητού στην Αμερική. Αν προσέξετε το κολάρο της Wendy θα δείτε πως σχηματίζει τη λέξη «Mom» (δηλαδή «Μαμά») και μπήκε εκεί επίτηδες για να συνδεθεί το φαγητό των εστιατορίων Wendy’s με το σπιτικό φαγητό της μαμάς.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-06

Το κολάρο της Wendy κρύβει τη λέξη «μαμά».

Goodwill Η εταιρία Goodwill έφτιαξε με προσοχή το logo της ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξο. Όπως θα δείτε το γράμμα «g» σχηματίζει ένα προσωπάκι που χαμογελάει.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-07

Το γράμμα «g» στη λέξη Goodwill είναι ένα μισό προσωπάκι που χαμογελάει.

FedEx Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές μεταφορικές εταιρίες στον κόσμο. Όπως θα δείτε ανάμεσα στα γράμματα «e» και «x» σχηματίζεται ένα βέλος.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-08

Ανάμεσα στο «Ε» και στο «x» υπάρχει ένα βέλος.

Amazon Η amazon είναι από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στον κόσμο. Εκεί θα βρείτε όλα όσα θέλετε πράγμα που φαίνεται και στο logo της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα έχει προστεθεί ένα χαμογελαστό βελάκι που ξεκινάει από το γράμμα «A» και καταλήγει στο «Z», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως πουλάει τα πάντα.

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-09

Παρατηρήστε το χαμογελαστό βελάκι κάτω από τη λέξη amazon. Το είχατε προσέξει ποτέ; Εσείς ίσως όχι, το υποσυνείδητό σας όμως έχει λάβει το μήνυμα εδώ και καιρό.

Baskin Robbins Μπορεί αυτή η εταιρεία να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική κάνει πάταγο. Είναι από τα πιο γνωστά παγωτατζίδικα και προσφέρει 31 γεύσεις παγωτού. Όπως θα δείτε στο logo το νούμερο 31 αναγράφεται μέσα στα γράμματα «B» και «R».

krymmena-minymata-pisw-apo-8-diasimes-markes-10

 

31 γεύσεις παγωτών έχουν τα παγωτατζίδικα Baskin Robbins και φυσικά δεν γινόταν αυτό το νούμερο να μην αναγράφεται, έστω και μυστικά, μέσα στο logo.

via

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News