8 λάθη σε διάσημα πράγματα που δεν είχατε προσέξει ποτέ πριν

5 Ιουλίου, 2017 3:45 ΜΜ
More videos

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά αυτά μας βοηθούν να μάθουμε γρηγορότερα. Κάποια είναι σημαντικά, άλλα ασήμαντα και μπορεί να γίνουν σε διάφορους τομείς, ακόμη και από τους ειδικούς. Ωστόσο, ορισμένα μπορεί να παραμείνουν απαρατήρητα για χρόνια, αλλά να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Παρακάτω θα μάθετε για 8 προφανή λάθη σε διάσημα πράγματα, που δεν είχατε παρατηρήσει.

Τετράγωνα παράθυρα

© freegreatpicture   © pexels

Τα πρώτα αεροπλάνα είχαν τετράγωνα παράθυρα, τα οποία κάποτε οδήγησαν σε ατύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή 56 ατόμων. Οι γωνίες έχουν υψηλό φορτίο, που γίνεται ακόμη υψηλότερο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα παλιά κτίρια, τα οποία έχουν βαθιές ρωγμές στις γωνίες των παραθύρων.

Λίγο μετά το ατύχημα, το λάθος διορθώθηκε και από τότε τα αεροπλάνα έχουν παράθυρα με στρογγυλεμένες άκρες.

Μέγαρο μουσικής της Ντίσνεϊ

© wikimedia

Η δομή αποτελείται από καμπυλωτά μεταλλικά πλαίσια που προστατεύουν αποτελεσματικά την αίθουσα από τη θερμότητα, αλλά ταυτόχρονα «ψήνουν» τα κοντινά κτίρια. Ο ήλιος που ανακλάται από τις μεταλλικές επιφάνειες, λιώνει τις πλευρές των καταστημάτων και ανεβάζει τη θερμοκρασία της ασφάλτου σε πάνω από 60°C.

Το πρόβλημα λύθηκε αργότερα, καλύπτοντας το κτίριο με ένα προστατευτικό στρώμα. Πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν αυτή ήταν μια περίτεχνη επίθεση εναντίον των ανθρώπων ή απλώς ένα λάθος.

Μνημείο του Τρελού Αλόγου

© wikimedia   © Deb Hultgren

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ορεινό γλυπτό στον κόσμο και βρίσκεται στο Μπλακ Χιλς της Νότιας Ντακότα. Ο θρύλος λέει ότι ένας Ινδιάνος με το όνομα Τρελό Άλογο, ρωτήθηκε από τους κατακτητές: «Πού είναι λοιπόν τα εδάφη σας τώρα;» Ο άνδρας έδειξε λυπημένος τον ορίζοντα και απάντησε περήφανα: «Τα εδάφη μου είναι όπου οι πρόγονοί μου είναι θαμμένοι».

Μετά από πολλά χρόνια, το κράτος αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του, χαράζοντας ένα άγαλμα που δείχνει τον ορίζοντα. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι η χειρονομία που έκανε ο Ινδιάνος, στον ινδιάνικο πολιτισμό είναι άσεμνη και σημαίνει «Πηγαίνετε στην κόλαση»!

Αεροπλανοφόρα

© wikimedia

Τα αεροπλάνα αντιμετώπιζαν δυσκολίες τόσο στην προσγείωση, όσο και στην απογείωση από τα πρώτα αεροπλανοφόρα. Η έλλειψη χώρου τα έκανε να χτυπούν το ένα με το άλλο, προκαλώντας ατυχήματα. Οι μηχανικοί έλυσαν το ζήτημα, στρέφοντας ένα τμήμα του διαδρόμου 9 μοίρες προς τα πλάγια.

Βικιπαίδεια

© wikimedia

Το 2007 εντοπίστηκαν αρκετά σφάλματα στη δομή της Βικιπαιδείας, που επέτρεψαν σε οποιονδήποτε χρήστη να επεξεργαστεί οποιοδήποτε άρθρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα διάφορους βανδαλισμούς και δυσπιστία στην ιστοσελίδα. Το σφάλμα διορθώθηκε σύντομα, αλλά εμφανίστηκε ένα άλλο.

Το λογότυπο της σελίδας είναι μια σφαίρα από κομμάτια παζλ, με γράμματα από διάφορες γλώσσες. Το λάθος ήταν σε δύο σύμβολα: εξαιτίας της λανθασμένης ορθογραφίας, ένα ιαπωνικό ιερογλυφικό και ένας χαρακτήρας γλώσσας Χίντι, έχασαν το νόημά τους.

Κτίριο Bridgewater στο Λιντς

© wikimedia

Σχεδόν μόλις δημιουργήθηκε, πήρε το ψευδώνυμο «The Windraiser». Λόγω ενός μηχανικού σφάλματος, οι άνεμοι γύρω του είναι τόσο ισχυροί, που ρίχνουν κάτω ανθρώπους. Όταν ο άνεμος ανέτρεψε πολλά αυτοκίνητα από τον χώρο στάθμευσης, η κυκλοφορία κοντά στον τόπο περιορίστηκε. Το 2008, το κτίριο ανακηρύχτηκε η πιο άσχημη κατασκευή στην Ευρώπη.

Μόνα Λίζα

© wikipedia

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι αγαπούσε τα αινίγματα και τα μυστικά, οπότε είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν υπάρχουν λάθη ή αν έγιναν από πρόθεση.

-Το πρώτο όνομα του διάσημου πίνακα θεωρείται λάθος. Στα ιταλικά, «Monna» σημαίνει «κυρία μου». Ωστόσο, ο Λεονάρντο έγραψε τη λέξη με ένα «n».

– Η ανάλυση ακτίνων Χ, αποκάλυψε ότι ο πίνακας έχει 3 στρώματα. Ο καλλιτέχνης πιθανώς το ξαναζωγράφισε και πολλοί πιστεύουν ότι ξέχασε να προσθέσει φρύδια.

-Αν κοιτάξετε το δεξί της χέρι, θα δείτε ένα περίεργο χτύπημα στον καρπό. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Ντα Βίντσι μπορεί να έχει κάνει ένα ανατομικό λάθος.

Ο Λευκός Οίκος

© wikimedia

Ένα λάθος παρατηρήθηκε στο έμβλημα του Λευκού Οίκου, μετά την εκτύπωσή του: η μια καμάρα του παραθύρου έδειχνε διαφορετική από την πραγματική. Διορθώθηκε γρήγορα, αλλά ακολούθησαν και άλλα λάθη. Αρκετές καμάρες είναι διαφορετικές τώρα και τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου είχαν περισσότερα τμήματα από ό,τι στην πραγματικότητα. Αυτό το έμβλημα δεν τροποποιήθηκε και είναι έτσι ως και σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: