8 κόλπα οδήγησης που θα σας κάνουν να μην καίτε βενζίνη άσκοπα

9 Σεπτεμβρίου, 2017 12:51 ΜΜ
More videos

Η τακτική χρήση των αυτοκινήτων συνεπάγεται σημαντικά έξοδα για τα καύσιμα. Επιπλέον, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των χιλιομέτρων που διανύετε και της συχνότητας που κάνετε συντήρηση.

Θα σας πούμε 8 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε όχι μόνο τα καύσιμα, αλλά και το κόστος συντήρησης.

8. Μην τοποθετείτε πολύ ψηλά το πόδι σας στο πεντάλ.

© depositphotos   © depositphotos

Βλέπετε πολλούς οδηγούς στους δρόμους που τους αρέσει η επιτάχυνση. Αλλά στη σχολή οδήγησης, μας είπαν ότι η επιτάχυνση και η πέδηση πρέπει να γίνονται ομαλά, επειδή εγγυώνται μειωμένη κατανάλωση καυσίμων. Όταν επιταχύνετε απότομα, το αυτοκίνητό σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, έτσι αυξάνεται και η κατανάλωση καυσίμων.

7. Χρησιμοποιήστε σύστημα ελέγχου ταχύτητας στην εθνική οδό.

© depositphotos   © depositphotos

Το όχημά σας θα καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα εάν ακολουθείτε τα όρια ταχύτητας και χρησιμοποιείτε το σύστημα ελέγχου ταχύτητας, αντί να επιταχύνετε σε κάθε ανοιχτό τμήμα του δρόμου. Για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου, το αυτοκίνητό σας πρέπει να αυξήσει την ταχύτητα του κινητήρα, αυξάνοντας την κατανάλωση καυσίμων.

6. Κάντε συντήρηση εγκαίρως.© depositphotos   © depositphotos

Το φίλτρο λαδιού και το λάδι πρέπει να αλλάζονται κάθε 7.000 χιλιόμετρα. Επίσης, μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τα βύσματα και το φίλτρο αέρα. Για να αποφύγετε πρόσθετα έξοδα, κάντε το εγκαίρως. Διαφορετικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη κινητήρα και αυτό το είδος επισκευής είναι πολύ ακριβό.

5. Απενεργοποιήστε τον κλιματισμό.

© depositphotos

Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του ποιο είναι το πιο σημαντικό: άνεση ή οικονομία καυσίμων; Με τον κλιματισμό ενεργοποιημένο, η κατανάλωση καυσίμων αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 15%. Οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές δεν καταναλώνουν τόσα καύσιμα. Έτσι, αν απενεργοποιήσετε τον κλιματισμό, θα εξοικονομήσετε περίπου 1 halon (αλογονομένοι υδρογονάνθρακες) αερίου ανά 160 χιλιόμετρα.

4. Κάντε τη διαδρομή σύντομη και αποδοτική.

© google

Εάν σχεδιάζετε αποτελεσματικά τη διαδρομή σας, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για τα έξοδα αερίου, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Ένας ψυχρός κινητήρας θα καταναλώνει περισσότερο καύσιμο για τα πρώτα 8 χιλιόμετρα περίπου. Προσπαθήστε να συνδυάσετε όλες τις καθημερινές σας διαδρομές σε ένα μεγάλο ταξίδι, ώστε να μην θερμαίνετε τον κινητήρα λίγες φορές την ημέρα.

3. Μην οδηγείτε όταν βρέχει.

© depositphotos

Όταν βρέχει, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος. Αλλά εκτός από αυτό, αυξάνεται και η  κατανάλωση καυσίμων. Στις ξηρές ημέρες, το όχημα καταναλώνει πολλή ενέργεια όταν επιταχύνει για να αντιμετωπίσει την αντίσταση του ανέμου. Σε βροχερές ημέρες, η αντίσταση του νερού στο δρόμο είναι ακόμη μεγαλύτερη.

2. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας.

© depositphotos   © depositphotos

Πρώτα απ’ όλα, τα σωστά φουσκωμένα ελαστικά παρέχουν μια βέλτιστη διαδρομή πέδησης. Δεύτερον, εάν τα ελαστικά έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 0,1 atm, μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμων κατά 2-3%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο πίεσης στα ελαστικά και να το τηρείτε σύμφωνα με το συνιστώμενο επίπεδο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

1. Αφαιρέστε το περιττό βάρος.

© depositphotos   © depositphotos

Μερικοί οδηγοί προτιμούν να μεταφέρουν τα πάντα στο αυτοκίνητό τους, ανεξάρτητα από το αν το χρειάζονται ή όχι. Είναι καλύτερο να αδειάσετε το αυτοκίνητό σας και να κρατήσετε μόνο τα απαραίτητα πράγματα, όπως έναν εφεδρικό τροχό, γρύλο ελαστικών και κλειδιά καπακιού. Όσο περισσότερο βάρος μεταφέρετε στο όχημά σας, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει.

Ακολουθήστε μας στο facebook: