8 ηχητικά γλυπτά που παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης

11 Φεβρουαρίου, 2016 9:57 ΜΜ
More videos

Γλυπτά μεγάλης κλίμακας εγκαθίστανται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο και αλληλεπιδρούν με τις φυσικές δυνάμεις όπως ο άνεμος και η βροχή για να δημιουργήσουν χαλαρωτική μουσική. Ας τα γνωρίσουμε.

Singing Ringing Tree, Μπέρνλεϊ, Βρετανία
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

Henry Brett/Flickr

Βρίσκεται στο Lancashire και φτάνει τα 3 μέτρα σε ύψος. Είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένους χαλύβδινους σωλήνες διαφορετικών μηκών, με οπές στο κάτω μέρος. Όταν ο άνεμος φυσάει, τα γλυπτά παράγουν ήχους σε αρκετές οκτάβες. Ακούστε το εδώ.

Aeolus Wind Pavilion, Λονδίνο
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

IanVisits/Flickr

Βρίσκεται στο Canary Wharf του Λονδίνου και αποτελείται από 310 σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα που καταλήγουν σε ένα διπλό καμπύλο τόξο, μέσα στο οποίο μπορούν να εισέλθουν οι επισκέπτες για μια μοναδική ακουστική εμπειρία. Ο άνεμος προκαλεί τις χορδές να πάλλονται δημιουργώντας έναν ήχο σε χαμηλές συχνότητες. Ακούστε το εδώ.

Sound Garden, Σιάτλ, Η.Π.Α.
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

The Kozy Shack/Flickr

Βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), δίπλα στο Πάρκο Warren G. Magnuson στο Σιάτλ. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον γλύπτη Douglas Hollis κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, διαθέτει 12 πύργους από χάλυβα που μοιάζουν με αυτούς της κινητής τηλεφωνίας, μέσα στους οποίους υπάρχουν σωλήνες εκκλησιαστικού οργάνου που παράγουν μουσική όταν ο άνεμος φυσά γύρω αλλά και στο εσωτερικό τους. Ακούστε το εδώ.

Sea Organ, Κροατία
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

Inssimato/Flickr

Το Όργανο της Θάλασσας βρίσκεται στην παράκτια κροατική πόλη Ζαντάρ και αποτελείται από 35 σωλήνες εκκλησιαστικού οργάνου που κρύβονται κάτω από τα πλακίδια του δρόμου. Η αέναη κίνηση των κυμάτων και του ανέμου σπρώχνει τον αέρα μέσα και έξω από τους σωλήνες παράγοντας μια ποικιλία από μουσικές νότες. Ακούστε το εδώ.

Wave Organ, Σαν Φρανσίσκο

maxresdefault

Amanda/Flickr

Βρίσκεται σε μια προβλήτα που σχηματίζεται στη μαρίνα του Σαν Φρανσίσκο. Σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Peter Richards, σε συνεργασία με τον γλύπτη George Gonzales, αποτελείται από 25 σωλήνες εκκλησιαστικού οργάνου από PVC και σκυρόδεμα που βρίσκονται σε διάφορα υψόμετρα με το κάτω άκρο τους που εκτείνεται στη θάλασσα. Ένας συνδυασμός της παλίρροιας και των κυμάτων σπρώχνει τον αέρα μέσα και έξω από τους σωλήνες δημιουργώντας όμορφους ήχους. Ακούστε το εδώ.

Blackpool High Tide Organ, Βρετανία

The_Blackpool_High_Tide_Organ_-_DSC07085

Rept0n1x/Wikimedia

Έχει 15 μέτρα ύψος και κατασκευάστηκε το 2002 ως μέρος του «The Great Promenade Show”, κατά μήκος του Blackpool New Promenade στο Ηνωμένο Βασίλειο. 8 σωλήνες συνδέονται με 18 σωλήνες εκκλησιαστικού οργάνου και κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, η διόγκωση του νερού ωθεί τον αέρα από τη θάλασσα στο εσωτερικό τους παράγοντας διάφορους ήχους. Ακούστε το εδώ.

Ο Τοίχος της Μουσικής, Δρέσδη
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

Serge Bystro/Flickr

Η εγκατάσταση βρίσκεται στη γειτονιά Kunsthofpassage της Δρέσδης, στον εξωτερικό τοίχο ενός μεγάλου κτηρίου. Μια σειρά από μεταλλικούς σωλήνες και χοάνες διάφορων μεγεθών παίζουν μουσική όταν το νερό της βροχής ρέει από την οροφή προς τα κάτω στις υδρορροές. Ακούστε το εδώ

Windorgel Vlissingen, Ολλανδία
perierga.gr - Ηχητικά... γλυπτά παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

Serge Bystro/Flickr

Το ηχητικό γλυπτό βρίσκεται στην πόλη του Vlissingen ή Flushing της Ολλανδίας. Αποτελείται από κατακόρυφους σωλήνες μπαμπού με τρύπες που παράγουν μια ποικιλία από ήχους όταν ο άνεμος φυσάει. Ακούστε το εδώ.