8 ενδείξεις ότι είστε εξυπνότεροι από τον μέσο όρο

18 Ιουνίου, 2016 9:18 ΜΜ
More videos

Το ποιος είναι έξυπνος και ποιος όχι, για κάποιους είναι υποκειμενικό και για κάποιους άλλους καθόλου, καθώς η νοημοσύνη και η μέτρησή της έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολη «εξίσωση». Κάποιοι θεωρούν πως υψηλή νοημοσύνη είναι η δυνατότητα να ανταπεξέρχεται κανείς με επιτυχία σε καθημερινές καταστάσεις, άλλοι πιστεύουν σε πιο «κλασικά» πρότυπα, όπως επιστήμονες, καθηγητές κλπ και γενικά εξαρτάται από το σε τι δίνει έμφαση ο καθένας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του inc.com, πρόσφατες έρευνες που αναζητούσαν συσχετισμούς μεταξύ δημιουργικότητας και καθημερινών χαρακτηριστικών έχουν βρει συνδέσμους μεταξύ συνηθειών και υψηλής νοημοσύνης.

Ακατάστατο γραφείο: Ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει μεγάλη δημιουργικότητα. Επίσης, σύμφωνα με την ψυχολόγο Κάθλιν Βος, τα ακατάστατα περιβάλλοντα εμπνέουν την απομάκρυνση από τις παραδόσεις, που μπορεί να δώσει νέες ιδέες.

Αθυροστομία: Υποδεικνύει μεγάλες δυνατότητες λόγου. Ψυχολόγοι από αμερικανικά πανεπιστήμια πραγματοποίησαν πείραμα για να διαπιστωθεί εάν η μεγάλη χρήση βρισιών σημαίνει έλλειψη γνώσης «σωστών» λέξεων. Το αποτέλεσμα έδειξε πως αυτοί που είχαν πλούσιο υβρεολόγιο είχαν επίσης καλύτερο λεξιλόγιο και καλύτερη δυνατότητα χειρισμού της γλώσσας.

Το ξύπνημα αργά: Σύμφωνα με δημοσίευμα του PsyBlog, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι εξυπνότεροι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται αργά και να ξυπνούν αργά.

Είστε (ολίγον τι) αγχώδεις: Βάσει του φαινομένου Dunning-Kruger, αυτοί που είναι ανίκανοι/ περιορισμένων δυνατοτήτων δεν έχουν γνώση των μειονεκτημάτων τους, ενώ οι πλέον ικανοί ανησυχούν. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Slate, το άγχος ίσως να υποδεικνύει υψηλή νοημοσύνη- μια ιδέα/ εντύπωση που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό.

Πίνετε: Βάσει μελέτης αποτελεσμάτων του National Child Development Study, ο εξελικτικός ψυχολόγος Σατόσι Καναζάβα διαπίστωσε πως παιδιά που είχαν πετύχει υψηλά σκορ IQ, όταν μεγάλωσαν κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από τους λιγότερο νοήμονες συναδέλφους τους. Φυσικά, παν μέτρον άριστον!

Πίνετε κρασί: Μελέτη που σύγκρινε τις συνήθειες στην κατανάλωση αλκοόλ 1.800 Δανών σε σχέση με τα σκορ IQ τους διαπίστωσε ισχυρό συσχετισμό μεταξύ υψηλού IQ σε νεαρή ηλικία και προτίμησης στο κρασί έναντι της μπύρας αργότερα μέσα στη ζωή, ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού status.

Πειραματιστήκατε με ναρκωτικά σε νεαρή ηλικία: Όσο αμφιλεγόμενο και αν φαίνεται, οι εμπειρίες με ψυχοτρόπες ουσίες έχουν φανεί να συσχετίζονται με την υψηλότερη νοημοσύνη. «Τα πιο νοήμονα παιδιά είναι πιο πιθανό όταν μεγαλώσουν να χρησιμοποιήσουν ναρκωτικά σε σχέση με λιγότερο νοήμονα» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Business Insider, που επικαλείται βρετανική μελέτη. Σε παρόμοια συμπεράσματα έχουν καταλήξει και αμερικανικές μελέτες, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Είστε ξανθοί: Το παλιό στερεότυπο περί «χαζής/χαζού ξανθιάς/ ξανθού» φαίνεται ότι δεν ισχύει, σύμωνα με πρόσφατες μελέτες. Αν μη τι άλλο, τίποτα δεν έχει δείξει πως το ξανθό χρώμα μαλλιών συνδέεται με χαμηλότερη νοημοσύνη.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: