8 δεδομένα που δεν γνωρίζαμε για το ανθρώπινο σώμα

21 Αυγούστου, 2017 4:41 ΜΜ
More videos

Το ανδρικό σώμα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μερικές από τις ιδιαιτερότητές του παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους ίδιους τους άντρες.

Δείτε παρακάτω 8 δεδομένα για το ανδρικό σώμα, που θα σας κάνουν να δείτε τους άντρες με άλλο μάτι.

1. Αργή γήρανση

© Depositphotos

Το πρόσωπο των αντρών διατηρεί τη νεανική του εμφάνιση πολύ περισσότερο καιρό σε σχέση με αυτό των γυναικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανδρική επιδερμίδα χάνει τη συγκέντρωση κολλαγόνου πολύ πιο αργά καθώς μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα τους είναι πολύ πιο ανθεκτική στις ρυτίδες.

2. Ικανότητα γαλακτοποίησης

© Depositphotos

Ναι, καλά διαβάσατε. Και οι άνδρες έχουν αδένες που μπορούν να παράξουν γάλα. Ωστόσο, η παραγωγή γάλακτος αντιπροσωπεύει μια ανωμαλία για το ανδρικό σώμα.

Αυτό μπορεί να συμβεί, όταν παράγεται μεγάλη ποσότητας της ορμόνης προλακτίνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορισμένα είδη ιατρικών θεραπειών που χρησιμοποιούνται για την τόνωση της καρδιάς, προβλήματα με την υπόφυση και την υποθάλαμο, τη χρήση οπιοειδών ή την υπερβολική πείνα.

3. Φαλακρότητα

© Depositphotos

Ξέρουμε ότι η γενετική προδιάθεση για την φαλακρότητα κληρονομείται αποκλειστικά από τα χρωμοσώματα Χ της μητέρας, αλλά υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες.

Αν ο πατέρας ενός άντρα είναι καραφλός, τότε οι πιθανότητες να είναι και ο ίδιος καραφλός αυξάνονται κατά 60%. Η δραστηριότητα των αρσενικών ορμονών επηρεάζει τα θυλάκια των τριχών με τέτοιο τρόπο, ώστε ο οργανισμός να χάνει σταδιακά την ικανότητά του να παράγει καινούργια μαλλιά. Επίσης, το άγχος και η κακή διατροφή αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης φαλάκρας.

4. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

© Depositphotos

Αυτό μπορεί να σας ξαφνιάζει, αλλά το 26% των αντρών βιώνει προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, οι άντρες γίνονται ευαίσθητοι και ευερέθιστοι, έχουν λιγούρες και μπορεί να έχουν ακόμα και πόνους στην κοιλιά. Δηλαδή, όπως ακριβώς και οι γυναίκες.

5. Γυναικεία προέλευση

© Depositphotos

Όλοι οι άνθρωποι που υπάρχουν στον πλανήτη ξεκίνησαν την ύπαρξή τους ως θηλυκά. Τα χρωμοσώματα Χ και Υ είναι υπεύθυνα για τον προσδιορισμό του φύλου ενός ανθρώπου. Αν ενωθούν δύο χρωμοσώματα Χ κατά τη διάρκεια της σύλληψης, παράγεται ένα κορίτσι. Αν ενωθούν τα χρωμοσώματα Χ και Υ, γεννιέται ένα αγόρι.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 5-6 εβδομάδων, το χρωμόσωμα Υ είναι ανενεργό. Μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί, το έμβρυο αναπτύσσεται ως θηλυκό.

6. Παχύ δέρμα

© Depositphotos

Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη κάνει το δέρμα των ανδρών πιο παχύ. Είναι περίπου 25% πιο τραχύ από το δέρμα των γυναικών.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, το ανδρικό δέρμα γίνεται πιο λεπτό, ενώ στις γυναίκες παραμένει ίδιο μέχρι την εμμηνόπαυση.

7. Το μήλο του Αδάμ

© Depositphotos

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το μήλο του Αδάμ και γιατί είναι μεγαλύτερο στους άντρες από στις γυναίκες; Οι γυναίκες έχουν μόνο μια μικρή προεξοχή στο λαιμό τους, που αποτελείται από τον χόνδρο του θυρεοειδούς και μόνος σκοπός του είναι η προστασία των φωνητικών χορδών.

Αυτός ο χόνδρος του θυρεοειδούς είναι υπεύθυνος για τον υψηλότερο τόνο στη φωνή των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας αυτός ο χόνδρος μεταβάλλεται, σχηματίζοντας το μήλο του Αδάμ και οδηγώντας στο λεγόμενο “σπάσιμο” της φωνής. Αυτό είναι μικρότερο στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες, κάνοντας την προεξοχή μεγαλύτερη και τη φωνή πιο βαριά στους άντρες.

8. Αντίληψη χρωμάτων

Οι άντρες μπορούν να διακρίνουν πολύ λιγότερες αποχρώσεις από τις γυναίκες και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η αντίληψη των χρωμάτων προσδιορίζεται από κύτταρα του κώνου του αμφιβληστροειδούς. Οι πληροφορίες για τα χρώματα περιέχονται στο χρωμόσωμα Χ και επειδή οι γυναίκες έχουν 2 χρωμοσώματα Χ, ο αριθμός των κωνικών κυττάρων που έχουν είναι διπλάσιος από αυτόν των ανδρών.