8 ατάκες του Πάμπλο Εσκομπάρ που έμειναν στην ιστορία

14 Μαρτίου, 20172:06 ΠΜ
More videos

Ο Εσκομπάρ, δεν έζησε πολύ, αλλά τα έζησε όλα. Κάποιες από τις φράσεις του, που διατυπώθηκαν μάλιστα και δημόσια, έγραψαν ιστορία. 

Ο γκάνγκστερ, ο βαρώνος της κοκαΐνης, ο μεγαλύτερος εγκληματίας όλων τον εποχών είναι μόνο κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Η ζωή του, τα φτωχικά παιδικά χρόνια στη Μεντεγίν, οι πρώτες επαφές του με τον κόσμο της παρανομίας και η “πηγή” του χρυσού μέσα από το εμπόριο ναρκωτικών γαλούχισαν μια ιδαίτερη προσωπικότητα που κατάφερε να ελέγχει το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης, να χτίζει γήπεδα, νοσοκομεία και σχολεία στη γενέτειρά του, να μοιράζει εκατομμύρια σε φτωχούς και την ίδια ώρα να σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο.

Ο Εσκομπάρ, δεν έζησε πολύ, αλλά τα έζησε όλα: Την άνοδο, την εξουσία, τον πλούτο, την απώλεια των αγαπημένων του, τον τρόμο, την παρακμή, την παράνοια, αφήνοντας στο πέρασμα του κάποιες φράσεις που θα μείνουν στην ιστορία.

Ο ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ

«Είμαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που εξάγει λουλούδια» είχε δηλώσει ο “τσάρος” της  κοκαΐνης την ώρα που τα αεροσκάφη του μετέφεραν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ

«Όλοι έχουν μια τιμή, το σημαντικό είναι να βρεις ποια είναι αυτή» είχε αναφέρει όταν έστηνε την κάλυψή του από της Αρχές της Κολομβία δωροδοκώντας αξιωματούχους πάσης φύσεως.

ΕΝΑΣ

«Μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να υπάρχει». Στο απόγειο της εξουσίας του, έχασε κάθε μέτρο και μάλιστα πίστευε ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει ο πρόεδρος της Κολομβίας.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

«Το βρώμικο χρήμα, βρίσκεται σε όλους τους οικονομικούς τομείς της χώρας» είχε δηλώσει σε δημόσια ομιλία του απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

«Όλες οι αυτοκρατορίες, χτίζονται από φωτιά και αίμα» είχε πει στους πιστούς του συντρόφους που δολοφονούσαν αδίστακτα όποιον προσπαθούσε να μπει εμπόδιο στα σχέδια του Εσκομπάρ.

ΘΕΟΣ

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να πεθάνει, πεθαίνει την ίδια μέρα». Ο Εσκομπάρ σκότωνε χωρίς έλεος. Ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν περίπου 200 δικαστες και πάνω από 1,000 αστυνομικοί δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ

«Μπορώ να αντικαταστήσω τα πάντα. Αλλά ποτέ δεν θα αντικαθιστούσα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου». Όταν καταδιώκονταν ο ίδιος, έπαιρνε μαζί και την οικογένειά του. Όλοι τους, πέρασαν αρκετό καιρό απομονωμένοι, για να μην συλληφθούν. Στο διάστημα αυτό, η κόρη του αρρώστησε από πνευμονία και ο  Εσκομπάρ, για να την ζεστάνει, έκαψε περίπου δυο εκατομμύρια δολάρια. Είχε πάρα πολλές παράλληλες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν χώρισε με την σύζυγό του. 

MUERTA

«Προτιμώ να είμαι σε έναν τάφο στην Κολομβία παρά σε μια φυλακή στις ΗΠΑ» επαναλάμβανε διαρκώς όταν πια ο κλοιός της καταδίωξης είχε στενέψε εις βάρος του. Σε μια προσπάθεια να συναινέσει με την Κολομβιανή κυβέρνηση και να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχτηκε να φυλακιστεί αλλά με τους δικούς του όρους. Ποιοί ήταν αυτοί; Έχτισε ο ίδιος μια πολυτελή φυλακή, την “La Catedral” και έβαλε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του μέσα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News