8 άσχημα πράγματα που κάνουν τις σχέσεις ισχυρότερες

5 Ιουλίου, 2017 4:40 ΠΜ
More videos

Το μυαλό μας είναι γεμάτο με στερεότυπα για το πως πρέπει να είναι η “σωστή” σχέση ανάμεσα σε 2 ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω 8 άσχημα πράγματα που στην πραγματικότητα κάνουν τις σχέσεις πιο ισχυρές.

1. Τσακωμοί

Όταν δεν υπάρχουν τσακωμοί σε μια σχέση, δεν υπάρχει και εμπιστοσύνη. Αν κρατάτε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα. Οι τσακωμοί βοηθάνε στην απελευθέρωση του θυμού και στο να λέτε στον σύντροφό σας αυτά που δεν σας αρέσουν. Θα βρείτε ο ένας τα αδύναμα σημεία του άλλου και θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

  • Είναι σημαντικό να παρατηρείτε τους ψυχολογικούς κανόνες ενός τσακωμού. Αυτοί είναι να σέβεστε τον σύντροφό σας, να συνειδητοποιείτε, ότι ο τσακωμός είναι παροδικός, ενώ η σχέση σας έχει αξία. Προτιμήστε φράσεις που δεν επικρίνουν τον σύντροφο σας, αλλά εκφράζουν τα συναισθήματά σας, όπως “Είμαι απογοητευμένη.”

2. Φλερτ

Το φλερτ με άλλους βοηθάει στην διατήρηση της σεξουαλικής έλξης. Με το φλερτ νιώθουμε ελκυστικοί και αυτό αυξάνει την αυτο-εκτίμησή μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η ενέργεια μέσα στην σχέση.

  • Πως να καταλάβετε, ότι έχετε περάσει την διαχωριστική γραμμή; Οι ψυχολόγοι προτείνουν το εξής: αν πιστεύετε, ότι αυτά που λέτε ή κάνετε προσβάλλουν τον σύντροφό σας, τότε έχετε ξεπεράσει τα όρια. Αν θα συμπεριφερόσασταν το ίδιο και μπροστά στον σύντροφό σας, τότε είστε εντάξει.

3. Υγιής εγωισμός

Για να διατηρήσετε την σχέση σας υγιή είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας και να μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας. Ορίστε τα όριά σας, τον δικό σας προσωπικό χώρο, ενδιαφέροντα και χόμπι εκτός της σχέσης.

  • Σε άλλη περίπτωση, η συσσώρευση αμοιβαίων προσβολών και ανικανοποίητων επιθυμιών είναι αναπόφευκτη.

4. Ζήστε τις δύσκολες καταστάσεις

Κάθε ζευγάρι περνάει κρίσεις κατά καιρούς. Οι κρίσεις αυτές περιγράφονται σε όλα τα κλασικά βιβλία ψυχολογίας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να ζείτε και να ξεπερνάτε δύσκολες καταστάσεις και τσακωμούς. Κάντε υπομονή και μην κοπανάτε την πόρτα πίσω σας με την πρώτη δυσκολία.

5. Συμφωνήστε στο να κρατήσετε μια απόσταση

Αν είστε συνέχεια και παντού μαζί, τότε αναπόφευκτα η σχέση σας θα γίνει λιγότερο παθιασμένη και βαρετή.

  • Όλοι οι ψυχολόγοι προτείνουν να περνάτε λίγο χρόνο χωριστά. Ένας αποχωρισμός, ακόμα και μικρός, ακολουθείται πάντα από μια χαρούμενη επανένωση.

6. Δεν χρειάζεται να τα λέτε όλα

Το να λέτε πάντα την ωμή αλήθεια είναι τουλάχιστον ανόητο. Διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να κρατήσετε καμία δουλειά ή φίλους. “Η μαμά μου πιστεύει, ότι δεν είσαι άξια για τίποτα” ή ” Μετά την εγκυμοσύνη πάχυνες” δεν είναι φράσεις που πρέπει να πείτε στο άλλο σας μισό. Αν εκτιμάτε τον σύντροφό σας, επιλέξτε προσεχτικά τις λέξεις σας.

7. Σταθείτε στα πόδια σας

Αφήνουμε τα χόμπι μας ή τους φίλους μας και αφομοιωνόμαστε στην ζωή του συντρόφου μας. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι να χάνουμε την προσωπικότητά μας και να συσσωρεύουμε δυσάρεστα συναισθήματα που θα οδηγήσουν στον επόμενο μεγάλο καυγά.

  • Κάθε αυτοθυσία είναι ένα είδος συναισθηματικού εκβιασμού που δηλητηριάζει την σχέση: όταν ένας άνθρωπος θυσιάζει τον εαυτό του, περιμένει το ίδιο και από τον σύντροφό του.

8. Μην πνίγετε τον σύντροφό σας με την φροντίδα σας

Το να επιλέξετε να πάρετε τον ρόλο του γονιού σε μια σχέση δεν είναι καλή ιδέα. Το αποτέλεσμα:

  • Πρώτα από όλα ειρωνεία. Οι ψυχολογικά ώριμες γυναίκες χρειάζονται έναν άντρα, όχι έναν πατέρα. Έτσι, και οι ώριμοι άντρες χρειάζονται μια σύντροφο, όχι μια μητέρα.
  • Δεύτερον, σβήνει η σπίθα ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν δείξετε πατρική/ μητρική φροντίδα, ο σύντροφος σας θα σας δει υποσυνείδητα ως γονιό.

Ακολουθήστε μας στο facebook: