8 αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσετε να ιδρώνετε έντονα

20 Αυγούστου, 2017 6:54 ΜΜ
More videos

Πάρα το ότι έχουμε πολλά μέσα για την καταπολέμηση του ιδρώτα, μερικές φορές κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας ή άγχους, πρέπει να αγωνιστούμε πολύ πιο σκληρά για να καταπολεμήσουμε τον ιδρώτα και τις δυσάρεστες οσμές από τις μασχάλες και το σώμα μας.

Δείτε παρακάτω 8 τρόπους για να καταπολεμήσετε τον ιδρώτα και έναν επιπλέον τρόπο για να ξεφορτωθείτε τους κίτρινους λεκέδες, που δημιουργούνται στα ρούχα κάτω από τις μασχάλες.

8. Αντιβακτηριακό κρεμοσάπουνο

© depositphotos

Αν ο ιδρώτας έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνετε μπάνιο, καθαρίστε προσεχτικά τις μασχάλες σας με υγρά μαντιλάκια. Στη συνέχεια, απλώστε αντιβακτηριακό κρεμοσάπουνο – θα σκοτώσει τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές.

7. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

© depositphotos   © depositphotos

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα αντισηπτικό, που καταπολεμά τα μικρόβια και τις δυσάρεστες οσμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μισό ποτήρι νερό και απλώστε το μείγμα σε καθαρές μασχάλες το πρωί.

6. Μαγειρική σόδα

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Αν είναι σημαντικό για εσάς να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικές συνταγές, τότε η μαγειρική σόδα είναι η ιδανική λύση: αν ξέρετε ότι θα περάσετε μια δύσκολη μέρα με έντονη σωματική δραστηριότητα μέσα στη ζέστη, αυτή η σπιτική συνταγή θα βοηθήσει στη μείωση της εφίδρωσης:

  • 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό

Πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί. Αν δυσκολεύεστε να το πιείτε όλο μαζί, μπορείτε να το χωρίσετε σε μικρότερες δόσεις και να το πιείτε κατά τη διάρκεια της μέρας.

5. Φλοιός βελανιδιάς

© depositphotos   © depositphotos

Ο φλοιός βελανιδιάς πωλείται στα φαρμακεία και θεωρείται μια αποτελεσματική λύση στην υπερβολική εφίδρωση. Μπορείτε να ξεπλύνετε τις μασχάλες σας με βελανιδιά μετά το μπάνιο σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε παγάκια με βελανιδιά και να τα τρίβετε στις μασχάλες σας κάθε πρωί.

Η συνταγή για το διάλυμα:

  • 5 κουταλιές φλοιού βελανιδιάς
  • 1 λίτρο νερό

Προσθέστε τη βελανιδιά στο νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για μισή ώρα. Αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες και μετά στραγγίξτε.

4. Αλουνίτης

© depositphotos   © depositphotos

Ο αλουνίτης λειτουργεί σαν τα συμβατικά αποσμητικά. Δεν μυρίζει, δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα και αποτελείται από κρυστάλλους αλουνίτη. Αυτό το ορυκτό έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και τονωτικές ιδιότητες. Επίσης, συρρικνώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες και η μυρωδιά εξαφανίζεται. Για να χρησιμοποιήσετε τον κρύσταλλο, θα πρέπει πρώτα να τον βάλετε στο νερό και μετά να τρίψετε τις μασχάλες σας. Δεν φράζει τους πόρους και διαρκεί για 1 έως 2 χρόνια.

3. Χλωριούχο αργίλιο

Αν η εφίδρωση είναι υπερβολική, ψάξτε για αποσμητικά με υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο αλουμίνιο. Μειώνουν σημαντικά την εφίδρωση, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.

2. Μπότοξ

© depositphotos   © depositphotos

Αν οι μασχάλες σας ιδρώνουν συνέχεια, τότε μπορείτε να κάνετε μπότοξ στην περιοχή. Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας, μια κλινική περίπτωση αυξημένης εφίδρωσης. Η τοξίνη αναστέλλει τις νευρικές παρορμήσεις που οδηγούν στους ιδρωτοποιούς αδένες, οπότε ο ιδρώτας δεν εκκρίνεται. Η επίδραση της ένεσης διαρκεί 6-12 μήνες.

1. Λέιζερ

© depositphotos

Αν κανένα αποσμητικό δεν μπορεί να σας βοηθήσει, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Αν η διάγνωση είναι υπεριδρωσία, οι ιδρωτοποιοί αδένες μπορούν να θεραπευτούν με λέιζερ: θα σταματήσει οριστικά τη λειτουργία τους.

Εφόσον η εφίδρωση εμπλέκεται με τη ρύθμιση της θερμότητας και την απομάκρυνση περιττών ουσιών από το σώμα, το λέιζερ εφαρμόζεται μόνο σε περιοχές αυξημένης εφίδρωσης, οι οποίες ανιχνεύονται με το τεστ του ιωδίου του ανόργανου αμύλου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: