Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
συμβουλές8 αποκρουστικοί λόγοι που δεν πρέπει να φοράμε τις πιτζάμες μας 2...

8 αποκρουστικοί λόγοι που δεν πρέπει να φοράμε τις πιτζάμες μας 2 μέρες συνεχόμενα

Πόσο συχνά αλλάζετε τις πιτζάμες σας; Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουν αρκετά συχνά. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι άνδρες περιμένουν κατά μέσο όρο 13 ημέρες για να αλλάξουν τις πιτζάμες τους ενώ οι γυναίκες 17!

Αν αυτά τα στοιχεία σας κάνουν να ανατριχιάζετε, έχετε δίκιο. Ένα ζευγάρι πιτζάμες γίνεται βρώμικο πολύ γρήγορα και γι’ αυτό θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε μέρα.

Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν επειδή κοιμούνται γυμνοί ενώ ορισμένοι δεν έχουν πρόβλημα να περάσουν 2 εβδομάδες με τα ίδια ρούχα. Είναι καιρός να αλλάξει αυτή η συνήθεια μιας και πρόκειται για κάτι ανθυγιεινό.

Δεν είχαμε ιδέα για όσα κρύβονται στις πιτζάμες αλλά πλέον γνωρίζουμε και πρέπει να σταματήσουμε να τις φοράμε συνεχόμενα για μέρες.

Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάζουμε πιτζάμες κάθε μέρα.

#1 Λοιμώξεις από σταφυλόκοκκοc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 194

Tayra Lucero for LittleThings

Οι περισσότεροι άνθρωποι φέρουν στο δέρμα τους μια μικρή ποσότητα από βακτήρια σταφυλόκοκκου. Είναι ένα πολύ κοινό μικρόβιο που έχουμε στο δέρμα, στη μύτη και στο στόμα, συνήθως χωρίς συνέπειες.

Ωστόσο, αν φοράτε το ίδιο ύφασμα ξανά και ξανά, τα βακτήρια θα ξεκινήσουν να μαζεύονται και να ευδοκιμούν. Αυτές οι αναπτυσσόμενες αποικίες σταφυλόκοκκου, μπορεί να εισχωρήσουν στο δέρμα μέσα από κοψίματα, εισδύουσες τρίχες ή άλλα αδύναμα σημεία στο φυσικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Το πλύσιμό τους, βοηθά στο να μην αναπτυχθεί ο σταφυλόκοκκος και έτσι αποτρέπονται οι οδυνηρές και δυνητικά απειλητικές λοιμώξεις για την υγεία.

#2 Σπυράκια και κύστεςc81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 83

Tayra Lucero for LittleThings

Τα σπυράκια είναι πάντα δυσάρεστα. Είναι ακόμα χειρότερο αν γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Όταν δεν αλλάζετε τις πιτζάμες σας, όλα τα είδη των βακτηρίων, τα έλαια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αρχίζουν να συσσωρεύονται στο ύφασμα. Όλα αυτά πιέζονται επάνω στους πόρους σας όλη τη νύχτα.

Αυτό οδηγεί σε φραγμένους πόρους και μολύνσεις που αργότερα μετατρέπονται σε αντιαισθητικά και επώδυνα σπυράκια. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει βαθύτερη μόλυνση των σμηγματογόνων κύστεων, σύμφωνα με το WebMD.

Τα σπυράκια και οι κύστες είναι επίσης εξαιρετικά σημεία εισόδου για άλλα βακτήρια και ιούς που μπορεί να έχετε στο δέρμα σας.

#3 Ακάρεα σκόνηςeccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 78

Tayra Lucero for LittleThings

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν σε κάθε σπίτι. Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά εντελώς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα απομακρύνετε από το κρεβάτι και τον χώρο που κοιμάστε.

Τους αρέσει να τρώνε το νεκρό δέρμα. Έτσι, προσελκύονται στο κρεβάτι και τις πιτζάμες σας που είναι γεμάτα με νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία πέφτουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι βρώμικες πιτζάμες προσελκύουν ακόμη περισσότερο τα ακάρεα της σκόνης, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σε αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά όταν κοιμάστε.

 #4 Άσχημες οσμέςa87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 75

Tayra Lucero for LittleThings

Όλοι γνωρίζουν πως αν κάποιος δεν κάνει ντους και δεν παραμείνει καθαρός, θα έχει άσχημη μυρωδιά. Για να απομακρύνετε τις κακές οσμές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως οι πιτζάμες σας είναι καθαρές.

Οι βρώμικες πιτζάμες έχουν την τάση να απορροφούν τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα βακτήρια που ευδοκιμούν σε υγρά, σκοτεινά σημεία, αρχίζουν να αναπτύσσονται και να δημιουργούν δυσάρεστες οσμές.

Αν κάνετε ντους το βράδυ και στη συνέχεια φορέσετε βρώμικες πιτζάμες, αναιρείτε την πρώτη ενέργεια και δίνετε την ευκαιρία στα βακτήρια, να αποικίσουν στο σώμα σας.

#5 Δεν έχετε την αίσθηση της φρεσκάδαςe4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 73

Tayra Lucero for LittleThings

Το να φοράτε βρώμικες πιτζάμες τη νύχτα, θα σας κάνει να νιώθετε εξίσου βρώμικοι και το πρωί, ιδιαίτερα αν το προηγούμενο βράδυ είχατε κάνει μπάνιο.

Το να ξυπνάτε και από βρώμικες πιτζάμες να φοράτε κατευθείαν καθαρά ρούχα, μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Μοιάζει σαν να μεταφέρετε βρωμιές σε καθαρό σπίτι.

Σύμφωνα με το Good Housekeeping, αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα απορροφά ό,τι βρίσκεται στις πυτζάμες σας. Αν αυτές δεν είναι καθαρές, θα αισθανθείτε βρώμικοι και εσείς.

#6 Άγρυπνες νύχτες1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 65

Tayra Lucero for LittleThings

Το να κοιμάστε με καθαρές πιτζάμες, θα σας βοηθήσει να νιώσετε ανανεωμένοι, άνετοι και έτοιμοι για ύπνο.

Αντιθέτως, οι μη καθαρές πιτζάμες μπορούν να σας κρατήσουν άυπνους, να σας πιάσει φαγούρα, να εμφανίσετε λιπαρότητα και να μην είστε άνετα. Επιπλέον, τα ακάρεα σκόνης που προσελκύονται, μπορούν να επηρεάσουν την αναπνοή σας. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ροχαλητό και διακοπή του ύπνου.

#7 Αλλεργίες8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 59

Tayra Lucero for LittleThings

Οι βρώμικες πιτζάμες μπορεί να σας δημιουργήσουν αλλεργίες. Αν είστε αλλεργικοί στη σκόνη, θα ήταν καλό να αλλάζετε τα ρούχα με τα οποία κοιμάστε, τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

Οι αλλεργίες, το άσθμα και οι άλλες αναπνευστικές διαταραχές, χειροτερεύουν τη νύχτα, επειδή, είναι δυσκολότερο να αναπνεύσετε ξαπλωμένοι.

Αν σκεφτούμε μαζί τα ακάρεα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Μπορεί να προκύψει αλλεργική αντίδραση ή κρίση άσθματος.

#8 Περισσότερα μικρόβιαc9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d 55

Tayra Lucero for LittleThings

Όταν φοράτε βρώμικες πιτζάμες, είναι σαν να ζητάτε από το ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει σταθερά μια επίθεση βακτηρίων σταφυλόκοκκου, τις ανώτερες αναπνευστικές επιπλοκές, τα έλαια και τα μικρόβια που προκαλούν σπυράκια. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, αποδυναμώνουν συνολικά την άμυνα του οργανισμού σας.

Αυτό σημαίνει πως γενικά είναι πιο πιθανό να αρρωστήσετε. Οπότε, αν ξυπνήσετε με αδιαθεσία, μπορεί να φταίνε οι πιτζάμες σας.

[littlethings]

Τα πιο σημαντικά