8 από τα πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους.

20 Οκτωβρίου, 20163:26 ΠΜ

Στο τέλος της μέρας, όταν ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε, θέλουμε να ξεκουραστούμε για να έχουμε ενέργεια για την επόμενη μέρα. Κάποιες φορές, όμως, τα όνειρά που βλέπουμε είναι τόσο έντονα που δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε ήσυχα.

Ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το όνειρο μπορεί να ξυπνήσουμε λαχανιασμένοι ή ιδρωμένοι. Τα όνειρά μας φαίνονται τόσο αληθινά, επειδή ο προμετωπιαίος φλοιό μας, μια περιοχή του εγκεφάλου υπεύθυνη για τη λογική ή τον έλεγχο πραγματικότητας καταστέλλεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Είναι σημαντικό να μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για την ερμηνεία των ονείρων μας, γιατί μπορεί να βλάψουμε την προσωπική μας σταθερότητα και τις σχέσεις μας.

Δείτε παρακάτω τα 8 πιο συνηθισμένα όνειρα και τις ερμηνείες τους.

Το κυνηγητό

Αν ονειρευτείτε, ότι σας κυνηγάνε αυτό σημαίνει, ότι βρίσκεστε σε μια συναισθηματικά κρίσιμη κατάσταση και το ότι βλέπετε αυτά τα όνειρα είναι καλό, γιατί σημαίνει, ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Μπορεί να αισθάνεστε αγχωμένοι ή να έχετε τύψεις για μια κατάσταση.

Η ερμηνεία του ονείρου ποικίλλει ανάλογα με το ποιος μας κυνηγάει. Αν για παράδειγμα, σας κυνηγάει κάποιος άγνωστος, σημαίνει, ότι μπορεί να αναζητάτε την διαύγεια

120th Century Fox

Αγχωτικές εξετάσεις

Τέτοιου είδους όνειρα σημαίνουν, ότι μπορεί να μην έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε μια αίσθηση ανεπάρκειας. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν, ότι τέτοια όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα στους τελειομανείς
2

Firesam! / Flickr

Πτώση

Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι τα όνειρα με πτώση είναι τα πιο συνηθισμένα. Μπορεί να σημαίνουν, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων στην ζωή σας, που μπορεί να αφορούν την οικογένεια ή την δουλειά και τα παραμελείτε.

Αν νιώθετε ήρεμοι κατά την πτώση, σημαίνει, ότι μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην ζωή σας, αλλά προς όφελός σας. Οι περισσότερες πτώσεις στα όνειρα δεν έχουν τέλος, αλλά αν δείτε ότι προσγειώνεστε στα πόδια, σημαίνει, ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάποια εμπόδια.

3

Disney

Αργοπορία

Αν έχετε ένα σημαντικό ραντεβού την επόμενη μέρα, είναι πολύ πιθανό να δείτε στον ύπνο σας, ότι αργοπορείτε.

Εκτός από την κυριολεκτική σημασία, τέτοιου είδους όνειρα μπορεί να σημαίνουν, ότι χάνετε ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας, λόγω λανθασμένης οργάνωσης χρόνου.

4

Disney

Γυμνοί δημόσια

Τέτοιου είδους όνειρα σημαίνουν, ότι αισθάνεστε αγχωμένοι και ευάλωτοι, επειδή οι άμυνές σας είναι πεσμένες. Από την άλλη μεριά, θα μπορούσε να σημαίνει, ότι θέλετε να βγάλετε στην επιφάνεια τον πραγματικό σας εαυτό.

Αν βγάζετε τα ρούχα σας μόνοι σας, σημαίνει, ότι αναρρώνετε από μια ασθένεια ή αλλάζετε κεφάλαιο στην ζωή σας.

5

Wales Online

Απιστία

Αν δείτε τέτοιου είδους όνειρα, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Μπορεί να είδατε μια ταινία με παρόμοιο περιεχόμενο και να επηρεαστήκατε.

Αν το όνειρο είναι πολύ κοντά στα πραγματικά σας συναισθήματα, μπορεί να σημαίνει, ότι ο σύντροφός σας περνάει πολύ χρόνο μακριά σας ή δεν τον εμπιστεύεστε πια.

6

HBO

Γνωριμία με κάποιον διάσημο

Τέτοιου είδους όνειρα μπορεί να σημαίνουν, ότι ο διάσημος ο οποίος βλέπετε στο όνειρό σας έχει κάποια χαρακτηριστικά, που θέλετε να αποκτήσετε και εσείς.

7

David Azia / The Associated Press

Δόντια που πέφτουν

Αν βλέπετε συχνά στα όνειρά σας, ότι πέφτουν τα δόντια σας, σημαίνει, ότι υπάρχει κάτι στην πραγματικότητα που ρίχνει την αυτοπεποίθησή σας.

Μπορεί να βρίσκεστε σε μια κατάσταση που θέλετε να δείξετε την δύναμή σας, αλλά φοβάστε, ότι αυτό θα αναστατώσει τους άλλους.

8

囧斯基 / Flickr
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News