7χρονος δεχόταν bullying για την εμφάνισή του μέχρι που βρήκε αυτόν τον γάτο

29 Μαρτίου, 20182:31 ΜΜ

Η φιλία του 7χρονου Madden με τον γάτο του Moon δεν είναι μια συνηθισμένη φιλία, αφού οι δυο τους τυχαία μοιράζονται τόσα πολλά κοινά που μοιάζουν αδελφές- ψυχές.

Ο μικρός Madden από την Οκλαχόμα δεχόταν έντονο bullying στο σχολείο του λόγω της εμφάνισής του. Ο 7χρονος έχει γεννηθεί με λαγωχειλία και ετεροχρωμία (Heterochromia iridum), ήτοι διαφορετικό χρώμα στα μάτια, οπότε ορισμένοι το έβρισκαν αστείο να τον χλευάζουν για την ιδιαίτερη εμφάνισή του.

«Την περασμένη εβδομάδα, κάποιος δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας γάτας στο γκρουπ που έχουμε οι μητέρες παιδιών με λαγωχειλία. Το γατάκι είχε περισυλλέξει μια ομάδα διάσωσης στη Μινεσότα. Αμέσως νιώσαμε πως αυτό το γατάκι έπρεπε να γίνει μέλος της οικογένειάς μας. Όχι μόνο έχει λαγωχειλία όπως ο 7χρονος γιος μας, αλλά και ετεροχρωμία, όπως ο Madden. Ήταν γραφτό να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Είναι αστείο πώς ένα κατοικίδιο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνος», λέει η μητέρα του Madden, Christina Humphreys.

Η περίπτωση του Madden είναι αρκετά σπάνια, καθώς λιγότερο από ένα 1% του πληθυσμού παρουσιάζει ετεροχρωμία και στα δύο μάτια. Συνήθως απαντάται όταν ένα μέρος της ίριδας εμφανίζει τουλάχιστον δύο χρώματα. Το ότι έχει και λαγωχειλία, κάνει ακόμα πιο σπάνια την κατάστασή του.

«Γενικά δεν είμαστε παρορμητικοί, αλλά ξέραμε πως προοριζόμασταν να αγαπήσουμε αυτό το γατάκι. Ο Moon και ο Madden είναι τέλεια παρέα ο ένας για τον άλλον. Σε έναν κόσμο γεμάτο bullying και λόγια μίσους, επιλέγουμε να κυνηγήσουμε την αγάπη. Νομίζω πως είναι ασφαλές να πω ότι αυτό το γατάκι είναι η αγάπη και οπωσδήποτε ήταν προορισμένο να γίνει μέρος της πορείας μας και του Madden», αναφέρει επίσης η μητέρα του.

Ο Madden έχει υποβληθεί ήδη σε 7 χειρουργικές επεμβάσεις και έπονται κι άλλες. «Υπήρχαν διάφορα παιδιά που τον αποκαλούσαν άσχημο και του έλεγαν φρικτά πράγματα. Του είχε τσακίσει το ηθικό. Το bullying εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να αλλάξουμε την αντίληψή μας απέναντι σε τέτοια άτομα», λέει η μητέρα του.

Ο 7χρονος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις αρνητικές εμπειρίες του και τον τρόπο που τις διαχειρίστηκε σε ένα βίντεο με στόχο να καταπολεμήσει το bullying.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Meet Madden.

Madden is an Owasso seven year old who was born with a bilateral cleft lip and palate. To date, he has undergone a total of six surgeries, and has many more to go.

Madden is usually spunky, outgoing, friendly, kind, and fun! Unfortunately, he had a bully on the school bus this year that started affecting how he felt about himself.

When his parents found out, they worked to help change his perception on bullies.

Now that he’s back to his normal spunky self, he’s eager for everyone to know that he’s special. He wants to remind the world that being a “poophead” to someone really isn’t cool, as he shows you in his video…….

Then, if you feel like it, share his message with others.

Δημοσιεύτηκε από Owassoisms στις Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

«Έχω μείνει κατάπληκτη με την εξέλιξη. Ακούγεται σαχλό, αλλά η μοίρα ένωσε αυτούς του δύο. Ο Moon βοήθησε τον Madden να συνειδητοποιήσει πως το να γεννιέσαι μοναδικός είναι κάτι καταπληκτικό, πως είναι μαγικός», λέει η μητέρα του. Η ίδια ελπίζει πως η ιστορία του γιου της θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την λαγωχειλία. «Ζούμε πολλές αναποδιές όπως κάθε άνθρωπος, αλλά πάντα βάζουμε τα δυνατά μας να δείχνω μόνο καλοσύνη στους άλλους», καταλήγει η Christina Humphreys.

 [mmn] [lifo]
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News