Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
Αυστραλία7χρονο κορίτσι πάσχει από το Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών

7χρονο κορίτσι πάσχει από το Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών

Η 7χρονη Σίλα Γιν είναι μία από τους 100 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχουν από μία πάθηση που ονομάζεται “Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών”. Αντί να πέφτουν προς τα κάτω, τα μαλλιά της έχουν διάφορες κατευθύνσεις και δεν μπορούν να χτενιστούν.

Η Σίλα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας γεννήθηκε με φυσιολογικά μαλλιά, όμως οι γονείς της πρόσεξαν μία καστανόξανθη τούφα να αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής της όταν ήταν 3 μηνών. Τα μαλλιά της ξεκίνησαν να αναπτύσσονται και γίνονταν όλο και πιο ξανθά. Το κορίτσι πρόσεξε τα ασυνήθιστα μαλλιά του όταν ήταν 4, γιατί τραβούσε την προσοχή παιδιών και ενηλίκων. Ένιωθε άβολα στην αρχή, αλλά αφότου οι γονείς της της εξήγησαν πως είναι κάτι ξεχωριστό, εκείνη αγκάλιασε τη μοναδική της όψη.

4000c0649212ffab144850f8daf8e267

“Η Σίλα λατρεύει τα μοναδικά της μαλλιά, αλλά αυτό συνέβη χάρις στη συνεχή θετική ενίσχυση στο σπίτι από φίλους και οικογένεια. Όταν ήταν μικρότερη μας είπε ότι έμοιαζε με μονόκερο, αφού είναι και αυτοί ξεχωριστοί και μοναδικοί, ακριβώς όπως και η ίδια. Εκείνη τη στιγμή δακρύσαμε”, ανέφερε η μητέρα της, Σελέστ Κάλβερτ-Γιν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shilah Madison Calvert-Yin (@shilahmadison) στις

Τα εξωπραγματικά της μαλλιά δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν. Η μητέρα της τα ψεκάζει με διάλυμα κατά των κόμπων κάθε πρωί και περνούν 10-20 λεπτά μέχρι να τα χτενίσει απαλά. Ο πατέρας της στη συνέχεια τα στεγνώνει με πιστολάκι, για να είναι όμορφα και αφράτα, όπως ακριβώς αρέσουν στη μικρή.

a40de02671958c6678c8b081899ffcb4

Η οικογένεια δεν ήξερε για το σύνδρομο μέχρι πέρυσι, όμως τώρα θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για την πάθηση αυτή και ο καλύτερος τρόπος να το κάνει, είναι μέσω του Instagram, όπου και ανεβάζουν συχνά φωτογραφίες της επαναστατικής χαίτης της Σίλα. Μιλούν, επίσης, και στον κόσμο που ρωτά για την περίεργη εμφάνισή της. Πολλοί πιστεύουν ότι τους κάνουν πλάκα, αλλά τους απαντούν: “Απλά ψάξτο στο google και θα δεις”.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shilah Madison Calvert-Yin (@shilahmadison) στις

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών συνήθως εμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία και συχνότερα σε παιδιά με ξανθά ή καστανόξανθα μαλλιά. Λέγεται πως είναι γενετική πάθηση -αν και κανένα μέλος της οικογένειας της Σίλα δεν το είχε- και οι επιστήμονες πιστεύουν πως προκαλείται από συγκεκριμένα γονίδια που εμπλέκονται στο σχηματισμό των τριχών.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shilah Madison Calvert-Yin (@shilahmadison) στις

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, η υφή των μαλλιών τους γίνεται ευκολότερα διαχειρίσιμη και μερικές φορές, επανέρχεται στο φυσιολογικό της.Τα πιο σημαντικά