Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
εγκαύματα7χρονη έπαθε σοβαρό χημικό έγκαυμα όταν έκανε τατουάζ από χένα

7χρονη έπαθε σοβαρό χημικό έγκαυμα όταν έκανε τατουάζ από χένα

Ένα επτάχρονο κορίτσι έμεινε με τρομερά χημικά εγκαύματα και ουλές, μετά από ένα μαύρο τατουάζ χένας που έκανε σε διακοπές της στην Αίγυπτο.

Η Μάντισον Γκιούλιβερ βρισκόταν σε διακοπές όταν ο πατέρας της, Μάρτιν, της επέτρεψε να κάνει το προσωρινό τατουάζ στο χέρι της, σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Ωστόσο, σύντομα παραπονέθηκε ότι είχε φαγούρα και έπειτα το δέρμα της γέμισε με οδυνηρές φουσκάλες.

Η μαθήτρια του δημοτικού έπρεπε να σπάσει τις φουσκάλες σε μια ειδική μονάδα καυτηριασμού, η οποία την άφησε με ουλές στο χέρι.

Η Μάντισον Γκιούλιβερ, επτά ετών, γέμισε με φουσκάλες μετά το τατουάζ χένας που έκανε στις διακοπές τηςc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 349

Το τατουάζ της μαθήτριας του δημοτικού, γέμισε με οδυνηρές φουσκάλες και έπρεπε να μεταφερθεί σε ειδική μονάδα καυτηριασμού για να τις αφαιρέσειc81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 65

Η επτάχρονη ήταν σε διακοπές με την οικογένειά της στην Αίγυπτο, όταν έκανε το τατουάζ μαύρης χένας.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 65

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι τα τατουάζ «μαύρης χένας» μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξικής χημικής χρωστικής, η οποία είναι κατά κανόνα παράνομη για χρήση στο δέρμα.

Η πάστα που χρησιμοποιείται περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD).

Ο κύριος Γκιούλιβερ, 50 ετών, διευθυντής της “Royal Mail”, από τη Νήσο Γουάιτ, δήλωσε: «Είναι πιθανότατα σημαδεμένη για μια ζωή, μετά από αυτό το μαύρο τατουάζ χένας.»

«Το τατουάζ έγινε στο σαλόνι του ξενοδοχείου και ισχυρίζονται ότι δεν φταίει η χένα, αλλά το δέρμα των παιδιών μου.»

«Έχει φουσκάλες από τα δάχτυλα ως τον αγκώνα της και πονάει πολύ.»

«Δεν είχαμε πλήρη επίγνωση των κινδύνων και νομίζω ότι πρέπει να προειδοποιήσουν τον κόσμο για αυτό, στα ενημερωτικά φυλλάδια.»

«Νομίζω ότι είναι εν μέρει δικό μου το φταίξιμο επειδή δεν γνώριζα γι ‘αυτό, αλλά και του σαλονιού, επειδή χρησιμοποιούν επικίνδυνα χημικά πάνω σε παιδιά.»

«Νομίζουμε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα ανησυχούσαν με κάτι τέτοιο.»

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους.»

Ο κύριος Γκιούλιβερ είπε ότι η οικογένειά του απολάμβανε τις διακοπές τους ως την αρχή της δεύτερης εβδομάδας, όταν η σύζυγός του, Σιλβία, 43 ετών, έπρεπε να βιαστεί να πάει στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης της χοληδόχου κύστης.

Ανάρρωσε, αλλά η οικογένεια πέρασε δύο ημέρες μαζί της στο νοσοκομείο.

Ως επιβράβευση για την καλή συμπεριφορά που έδειξαν τα παιδιά του, ο κύριος Γκιούλιβερ αποφάσισε να αφήσει και τα δυο παιδιά να κάνουν ένα μαύρο τατουάζ χένας.

Ο γιος τους, Σεμπάστιαν, εννέα ετών, διαμαρτυρήθηκε αμέσως ότι του προκάλεσε φαγούρα, οπότε το σχέδιο σκουπίστηκε γρήγορα από το χέρι του.

Η Μάντισον απ’ τη Νήσο Γουάιτ, ανησύχησε πολύ όταν έκανε το τατουάζ χένας στο χέρι της.a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 58

Ωστόσο, λίγο μετά την επιστροφή τους στο σπίτι στις 25 Ιουλίου, το δέρμα κάτω από το τατουάζ της Μάντισον άρχισε να φουσκώνει.

«Παρατήρησα ότι υπήρχε ένα μικρό φούσκωμα στην κορυφή του τατουάζ που μεγάλωσε, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε αν είναι κόκκινο», είπε.

«Το επόμενο πρωί ολόκληρο το τατουάζ άρχισε να της προκαλεί φαγούρα, γι ‘αυτό το ξεπλύναμε και έτσι αποκαλύφθηκε ένα εξάνθημα στο περίγραμμα του τατουάζ.»

«Άρχισε να φουσκώνει, έτσι ξεκινήσαμε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο για τα μαύρα τατουάζ χένας και όταν αυτό έγινε, συνειδητοποιήσαμε όλα τα ανησυχητικά στοιχεία.»

Οι γιατροί έδωσαν στην οικογένεια μια κρέμα στεροειδών για να θεραπεύσουν την περιοχή, αλλά όταν οι φουσκάλες άρχισαν να σχηματίζονται στα δάχτυλα της Μάντισον, το κορίτσι ανησύχησε πολύ.

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι τα τατουάζ «μαύρης χένας» μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξικής χημικής χρωστικής, η οποία είναι κατά κανόνα παράνομη για χρήση στο δέρμα.e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 58

Μετά από πέντε επισκέψεις στο νοσοκομείο της Αγίας Μαρίας, όπου της δόθηκαν διαφορετικές κρέμες και αλοιφές, μεταφέρθηκε τελικά στους ειδικούς εγκαυμάτων του νοσοκομείου του Σόλσμπερι.

Είπε: «Αρχίσαμε να πανικοβαλλόμαστε. Δεν είχαν δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο και κάθε φορά που πηγαίναμε, δοκίμαζαν διαφορετικά πράγματα, αλλά όλο και χειροτέρευε.»

Οι γιατροί έκαναν ένα τεστ ανάλυσης του υγρού που έβγαινε από τις φουσκάλες στα χέρια της Μάντισον και σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν το υψηλό επίπεδο PH που είχε, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα χημικό έγκαυμα.

«Αποφάσισαν να θεραπεύσουν το δέρμα αφαιρώντας τις φουσκάλες, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο καμένο δέρμα από κάτω», συνέχισε ο Μάρτιν.

«Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να τρίψουν τις φουσκάλες και να τις αφαιρέσουν, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ήταν τόσο παχιές, που έπρεπε να τις κόψουν.»

Η Μάντισον έχει πλέον μεταφερθεί σε μια μονάδα διαχείρισης ουλών και πρέπει να φοράει έναν επίδεσμο πίεσης για τουλάχιστον έξι μήνες, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις ουλές που καλύπτουν το χέρι της.

Έμεινε με φρικτά εγκαύματα και μόνιμες ουλές, που κάλυπταν ολόκληρο το χέρι της.2e314705726acefe92ca6afc349b0e09

Το ξενοδοχείο στη Χουργκάντα ​​ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν κάνει πλέον αυτά τα τατουάζ.

Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς την οικογένεια, ο Χάικ Μούρσι, διευθυντής του «Fort Arabesque Resort, Spa & Villas», δήλωσε: «Εκ μέρους του ιδιοκτήτη του Κέντρου Ομορφιάς, ζητάμε εκ νέου συγνώμη για το τι συνέβη στην κόρη σας.»

«Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον στο μέλλον.»

«Ως εκ τούτου, ο Γενικός Διευθυντής μας, κύριος Μαξ Σούκρι, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του κέντρου ομορφιάς για να σταματήσει η προσφορά οποιουδήποτε τατουάζ χένας.»

«Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν βοηθάει την κόρη σας, αλλά της ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά.»

Λίγο μετά την άφιξή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μάντισον παραπονέθηκε ότι το σχέδιο χένας, το οποίο απλώνεται από τον δεξί της αγκώνα ως τα δάχτυλά της, την φαγούριζε φρικτά.1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 52

Ο Δρ. Κρις Φλάουερ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Καλλυντικών και Αρωμάτων, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να είναι ύποπτοι με αυτά τα μαύρα «τατουάζ».

Είπε: «Η χημική αυτή ουσία χρησιμοποιείται με ασφάλεια και νομίμως σε μόνιμες βαφές μαλλιών, όπου δίνονται σαφείς οδηγίες και όπου το μέγιστο επίπεδο ελέγχεται από το νόμο. Αλλά η μαύρη χένα περιέχει συχνά αυτήν την ουσία σε υψηλά επίπεδα, για να δώσει σκούρο χρώμα γρήγορα.»

«Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα με τη μορφή ενός τατουάζ μαύρης χένας, η παραφαινυλενοδιαμίνη μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα και να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις.»

Πρόσθεσε: «Η πραγματική χένα δεν είναι ποτέ μαύρη, αλλά πορτοκαλί-καφέ. Κάθε πολύ σκοτεινό προσωρινό τατουάζ, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.»

Η Λίσα Μπίκερσταφ, στο «British Skin Foundation», δήλωσε: «Ελέγξτε αν το χρώμα αναγράφεται πάνω στην συσκευασία ως «henna».

«Η χένα έχει πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα, οπότε αν κάνετε ένα προσωρινό τατουάζ με «μαύρη χένα», δεν είναι στην πραγματικότητα αληθινή χένα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αποφύγετε να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας.»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επτάχρονος Θίο Λάκετ, υπέστη μια δυνητικά θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση από ένα τατουάζ χένας που έκανε σε ένα μέρος στην αγορά, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Βουλγαρία.

Η Μάντισον βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της όταν έκανε το τατουάζ μαύρης χένας8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 48

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά