76χρονη γιαγιά περπατάει 25 χλμ την μέρα για να πάει τον ανάπηρο εγγονό της στο σχολείο

23 Ιανουαρίου, 2018 3:17 ΜΜ
More videos

Η 76χρονη Σι Γουγίνγκ κάνει 4 διαδρομές την ημέρα για να πηγαινοφέρνει στο σχολείο τον ανάπηρο εγγονό της, Γιανγκ Χαογουέν, σύμφωνα με την σελίδα Huanqiu.com.

“Όσο έχω δύναμη θα συνεχίσω να τον σπρώχνω”, ανέφερε η 76χρονη που είναι η μοναδική κηδεμόνας του μικρού σε ένα τοπικό δημοσιογράφο.

Δείτε το βίντεο

O Χαογουέν πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, μια κατάσταση του εγκεφάλου που επηρεάζει τις κινήσεις και τον συντονισμό. Δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του και χρειάζεται πλήρη φροντίδα.

Οι γονείς του είναι χωρισμένοι. Ο μπαμπάς του βρίσκεται σε μια άλλη πόλη για δουλειά και η μαμά του ξαναπαντρεύτηκε.

Στην αρχή, η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε ένα ποδήλατο για να τον σπρώχνει, αλλά τον περασμένο Ιούλιο οι τοπικές Αρχές της έδωσαν ένα αναπηρικό αμαξίδιο για να την βοηθήσουν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα σπρώχνει την αναπηρική καρέκλα του εγγονού της μέσα από ένα μονοπάτι στο βουνό.

Ο Χαογουέν διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, όταν δυο ετών. Οι γονείς του τον πήγαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει.

Τώρα, η οικογένεια εκτός από τα υπόλοιπα προβλήματά της έχει και μεγάλα χρέη εξαιτίας των ιατρικών εξόδων.

Η γιαγιά του υποστηρίζει ότι ο μικρός παρόλο που δεν μπορεί να περπατήσει είναι πολύ έξυπνος. Συγκεκριμένα, είναι πολύ καλός στα μαθηματικά και έχει εξαιρετική μνήμη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ψάχνει για ένα καλό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ελπίζει ότι κάποια μέρα θα μπορεί να στείλει τον εγγονό της εκεί.

[dailymail]