72χρονος αρχηγός της Γιακούζα εντοπίστηκε μετά από φωτογραφία στο διαδίκτυο

12 Ιανουαρίου, 2018 4:05 ΜΜ
More videos

Ο 72χρονος Σιγκεχάρου Σιράι, πρώην αρχηγός της Ιαπωνικής μαφίας Γιακούζα, συνελήφθη από την ομάδα SWAT την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Λομπουρί στην Ταϊλάνδη, ενώ έκανε τα ψώνια του.

Ο 72χρονος έφυγε από την Ιαπωνία το 2003, όταν σκότωσε τον αντίπαλό του μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Σιράι αναζητούνταν πάνω από 14 χρόνια και οι φωτογραφίες του με τα τατουάζ μετά την σύλληψή του έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

Δείτε το βίντεο

Ο 72χρονος Σιγκεχάρου Σιράι που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη.

Απέφευγε την σύλληψη μέχρι που ένας ντόπιος δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες του από τις στιγμές που έπαιζε παιχνίδια στους δρόμους μαζί με άλλα μέλη συμμοριών που είχαν τατουάζ.

Η σύλληψη του Σιράι στην Ταϊλάνδη.

Ο Σιράι κατηγορείται για την δολοφονία του αρχηγού μιας αντίπαλης συμμορίας για την οποία άλλα 7 μέλη της συμμορίας του συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από 12 έως 17 χρόνια φυλάκισης.

Το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού είναι κομμένο. Τα μέλη της Γιακούζα συχνά κόβουν ένα δάχτυλό τους ως τιμωρία για κάποιο παράπτωμά τους.

Ο πρώην αρχηγός της Γιακούζα διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ όσο ζούσε στην Ταϊλάνδη και έπαιρνε χρήματα μόνο 2-3 φορές τον χρόνο από έναν Ιάπωνα που τον επισκεπτόταν.

Μπήκε παράνομα στην Ταϊλάνδη, αφού δεν είχε ούτε διαβατήριο ούτε βίζα και  θα εκδοθεί στην Ιαπωνία για να δικαστεί εκεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο Σιράι έφτασε στην Ταϊλάνδη έμενε σε σπίτια φίλων και γνωστών και αργότερα σε ξενοδοχεία μέχρι που του τελείωσαν τα χρήματα και κατέληξε να κοιμάται σε πάρκα.

Η Γιακούζα ή Ιαπωνική μαφία είναι μια ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο με 80.900 μέλη σε όλο το κόσμο.

[dailymail]