Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
διάφορα7 ξαφνıκά συμπτώματα της κρίσnς πανıκού και βήμα-βήμα πως να αντıδράσετε όταν...

7 ξαφνıκά συμπτώματα της κρίσnς πανıκού και βήμα-βήμα πως να αντıδράσετε όταν σας συμβεί

Κρίση πανικού: Τα προβλήματα στη σύγχρονη εποχή είναι πολλά. Τόσα πολλά που κάποιες στιγμές μπορεί να μας κάνουν να λυγίζουμε. Έτσι, σιγά – σιγά μπορεί να μπει στη ζωή μας και η κρίση πανικού. Μάλιστα, μπορεί να μην την έχουμε αντιληφθεί.

7 xafnika symptomata tis krisis panikoy vima vima pos na

Όπως και να έχει, είτε πρόκειται για μία ξαφνική κρίση, είτε για κάτι συνεχόμενο, θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας. Πώς να το πετύχετε; Θα πρέπει να γνωρίσετε πως να την αντιμετωπίσετε. Αναλυτικότερα:

Κρίση πανικού – Συμβουλές για την υγεία: Έξι βήματα για να αντιδράσετε, σε περίπτωση που σας τύχει

– Μείνε εκεί που είσαι: Εάν είναι δυνατόν, μείνετε εκεί που είστε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Η συνολική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μία ώρα. Οπότε ίσως χρειαστεί να παρκάρετε κάπου στην άκρη αν σας συμβεί την ώρα που οδηγείτε.

– Εστιάστε την προσοχή σας: Αν έχετε μια κρίση πανικού, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι οι τρομακτικές σκέψεις και τα ακραία συναισθήματα φόβου είναι απλά περαστικά. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε κάτι που είναι μη-απειλητικό και ορατό, όπως το πέρασμα του χρόνου στο ρολόι.

Κρίση πανικού – Συμβουλές για την υγεία: Επιπλέον, βήματα για να αντιδράσετε, σε περίπτωση που σας τύχει

– Αργή βαθιά αναπνοή: Ενώ έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Το αίσθημα πανικού και το άγχος μπορεί να επιδεινωθούν εάν αναπνέετε πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε να αναπνέετε αργά και βαθιά, μετρώντας μέχρι το 3 σε κάθε εισπνοή και εκπνοή.

– Προκαλέστε φόβο σας: Όταν έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας κάνει να φοβάστε και “σταθείτε απέναντί του”. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό υπενθυμίζοντας συνεχώς στον εαυτό σας ότι αυτό που φοβάστε δεν είναι πραγματικό και ότι θα περάσει σε λίγα λεπτά.

2 11

Κρίση πανικού: Τα υπόλοιπα βήματα για να αντιδράσετε, σε περίπτωση που σας τύχει

– Δημιουργική απεικόνιση: Πολλά πράγματα μπορούν να περάσουν από το μυαλό σας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι σκέφτονται την απόλυτη καταστροφή, ή τον θάνατο. Αντί να συνεχίσετε τις αρνητικές σκέψεις, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε θετικές εικόνες.

Σκεφτείτε ένα μέρος ή μια κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε γαλήνια, χαλαρά και άνετα. Μόλις έχετε αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό. Θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτό που σας συμβαίνει και μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μείωση των συμπτωμάτων σας εκείνη τη στιγμή. Η δημιουργική απεικόνιση είναι μια τεχνική που απαιτεί εξάσκηση, αλλά σταδιακά θα παρατηρήσετε θετικές αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε για τον εαυτό σας και τους άλλους.

– Μην “αντιστέκεστε” μια κρίση πανικού: Το να πιστέψετε ότι μπορείτε να “βγείτε” από μια κρίση πανικού “με το έτσι θέλω” μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αντ’ αυτού, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, ηρεμήστε τον εαυτό σας αποδεχόμενοι ότι σας συμβαίνει και ότι είναι κάτι πολύ περαστικό που δεν σας απειλεί και απλά θα περάσει σε λίγο.

Τα πιο σημαντικά