7 τρόποι να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι

11 Ιουνίου, 2016 1:09 ΠΜ
More videos

Σκεφτείτε πως περνάτε ένα τέλειο ήσυχο απόγευμα Σαββάτου. Όλες οι έγνοιες σας από την περασμένοι εβδομάδα έχουν μείνει πίσω, οι σκέψεις τις δουλειάς φεύγουν και το άλλο σας μισό είναι δίπλα σας. Αποφασίσατε να μετατρέψετε ένα απλό απόγευμα σε κάτι πιο ρομαντικό. Παίρνετε ένα μπουκάλι κρασί και ξαφνικά όλα χαλάνε γιατί δεν έχετε ένα απλό ανοιχτήρι.

Μην ανησυχείτε, παρακάτω θα μάθετε 7 απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μην καταστρέψετε το απόγευμά σας όπως και τα δόντια σας. Ευτυχώς, έχει αποδειχθεί πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν τα πάντα για να ανοίξετε ένα μπουκάλι.

Μια βίδα και μια πένσα με επίπεδη μύτη

-Βρείτε μια βίδα και μια πένσα με επίπεδη μύτη. Όσο πιο πλατιά είναι η βίδα, τόσο καλύτερα.

-Βάλτε τη βίδα στο φελλό μέχρι το σημείο που θα προεξέχει μόλις 1,5 εκατοστά της βίδας από την επιφάνειά του.

-Χρησιμοποιήστε την πένσα για να τραβήξετε τη βίδα προς τα έξω και εκείνη με τη σειρά της θα παρασύρει το φελλό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα nail extractor που είναι στο επάνω μέρος του σφυριού.

Σουγιάς

-Είναι δυνατό να αφαιρέσετε ένα φελλό από το μπουκάλι του κρασιού χρησιμοποιώντας ένα σουγιά. Η λεπίδα πρέπει να είναι αρκετά μικρή σε σύγκριση με τη διάμετρο του λαιμού του μπουκαλιού ώστε να περάσει άνετα μέσα από το φελλό. Μερικοί άνθρωποι συνιστούν να χρησιμοποιηθεί σουγιάς με οδοντωτή λάμα.

-Πιέστε προσεκτικά το μαχαίρι μέσα στο φελλό.

-Τώρα μετακινήστε το μαχαίρι αριστερά προς τα δεξιά προσεκτικά τραβώντας το φελλό προς τα πάνω ώστε να βγει από το μπουκάλι.

Σημείωση: Αν κατά λάθος έχετε τοποθετήσει το σουγιά με γωνία και όχι κάθετα,  θυμηθείτε να πιέσετε πολύ προσεκτικά τη βάση του μπουκαλιού σε μια σκληρή επιφάνεια ενώ προσπαθείτε να αφαιρέσετε το φελλό. Ο λαιμός της φιάλης μπορεί να σπάσει εύκολα.

Λίγο σύρμα και μια πένσα με επίπεδη μύτη

-Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι από χαλύβδινο σύρμα (για παράδειγμα αυτό που χρησιμοποιείται στις κρεμάστρες). Αν είναι απαραίτητο, ισιώστε το.

-Χρησιμοποιήστε την πένσα, λυγίστε το τελευταίο εκατοστό του σύρματος με μια γωνία περίπου 30 μοιρών.

-Πιέστε προσεκτικά το σύρμα μεταξύ της άκρης του φελλού και του λαιμού της φιάλης μέχρι που να φτάσει κάτω από τον πυθμένα του φελλού στο εσωτερικό του μπουκαλιού.

-Βεβαιωθείτε πως το άγκιστρο του σύρματος είναι σταθερά τοποθετημένο κάτω από το φελλό σε ορθή γωνία και τραβήξτε το προσεκτικά προς τα έξω.

Σημείωση: Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γάντια για να μην κοπείτε από το σύρμα.

Ένας συνδετήρας και ένα στυλό

-Πάρτε δύο συνδετήρες και ένα στυλό. Ισιώστε μερικώς του συνδετήρες προς τα έξω αφήνοντας μόνο το σχήμα «U» να εξακολουθεί να κάμπτεται στα δύο άκρα.

-Πιέστε το ένα άκρο του συνδετήρα μεταξύ του φελλού και του λαιμού της φιάλης ενώ βεβαιώστε πως το άλλο άκρο εξακολουθεί να είναι στην κορυφή.

-Καθώς το κάτω τμήμα έχει εισχωρήσει στο τέλος του φελλού, γυρίστε τον συνδετήρα έτσι ώστε το «U» να βρίσκεται ακριβώς από κάτω του όταν το τραβήξετε προς τα επάνω.

-Κάντε ακριβώς το ίδιο και με τον δεύτερο συνδετήρα.

-Χρησιμοποιήστε τα τμήματα πάνω από το φελλό για να συστρέψετε μεταξύ τους. Στη θηλιά που σχηματίστηκε τοποθετήστε ένα μολύβι ή ένα στυλό.

-Με αυτά και με τη βοήθεια των συνδετήρων, τραβήξτε το φελλό από το μπουκάλι.

Μια βίδα και μια βάση καλαμποκιού

-Αν αντικαταστήσετε την πένσα με την παρακάτω μέθοδο και χρησιμοποιήσετε μια βίδα, μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο με το συνηθισμένο σχήμα «Τ» του ανοιχτηριού. Η κατακόρυφη βίδα λειτουργεί ως το κάθετο τμήμα του ανοιχτηριού και το στήριγμα ως το οριζόντιο τμήμα του.

-Θυμηθείτε να είστε εντελώς σίγουροι πως το στήριγμα είναι μικρότερο από το καπάκι της βίδας.

-Προσεκτικά, πιέστε την βίδα προς τον φελλό ώστε να μπουν τα ¾ στο εσωτερικό του.

-Βάλτε τη βάση με ένα τρόπο ώστε να εξασφαλίσετε πως οι δύο αιχμές του είναι σταθερές στο -καπάκι της βίδας.

-Χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μεσαίου δάχτυλο για να τραβήξετε τη βάση προς τα επάνω. Αυτό θα σας επιτρέψει να τραβήξετε και να βγάλετε με ασφάλεια τον φελλό από το μπουκάλι.

Ένα μαχαίρι και ένα στυλό.

-Αυτή η μέθοδος θέλει να πιέσετε τον φελλό προς το μπουκάλι και όχι να τον αφαιρέσετε.

-Διαπεράστε το φελλό με κάτι αιχμηρό. Αυτό θα μειώσει την πίεση στο μπουκάλι πριν από την ώθηση του φελλού προς τα κάτω.

-Τοποθετήστε το μπουκάλι στο πάτωμα ή σε κάποια άλλη σκληρή και σταθερή επιφάνεια.

-Σπρώξτε το φελλό προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα στυλό ή οποιοδήποτε άλλο (μη αιχμηρό) αντικείμενο, το οποίο έχει το κατάλληλο πλάτος σε σύγκριση με τον φελλό και το λαιμό του μπουκαλιού.

Σημείωση: Τοποθετήστε το λαιμό της φιάλης σε μια κατεύθυνση όπου δεν θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε περίπτωση που πεταχτεί λίγο κρασί τη στιγμή που ο φελλός πέσει μέσα σε αυτό.

Ένα σφυρί και μικρά καρφιά

-Θα χρειαστείτε ένα σφυρί και πέντε μικρά καρδιά.

-Προσεκτικά καρφώστε τα καρφιά στο φελλό σε σειρά και με απόσταση μεταξύ τους.

-Χρησιμοποιήστε το nail extractor μαζί με τον αντίχειρά σας ως πιο αποτελεσματικό μέσο.

-Τραβήξτε το φελλό από το μπουκάλι.

Σημείωση: αν δεν μπορείτε να βγάλετε το φελλό, βάλτε τα καρφιά και πάλι μέσα αλλά αυτή τη φορά σε κάθετη γραμμή από την πρώτη και προσπαθήστε να τα βγάλετε πάλι χρησιμοποιώντας το σφυρί.

Όταν τελικά ανοίξετε το μπουκάλι του κρασιού..

.. ήρθε η ώρα να βάλετε ένα ποτηράκι στον/στην σύντροφό σας και να χαλαρώσετε. Να έχετε μια εξαιρετική βραδιά.

Πηγή: wikihow.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: