7 συμβουλές για τα ταξίδια με το αεροπλάνο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν

14 Απριλίου, 2017 5:33 ΜΜ
More videos

Τα αεροπλάνα είναι μια από τις πιο σύγχρονες επιλογές μεταφορών. Δεν αποτελεί έκπληξη πως πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή για τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι κάποια στοιχεία, λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες που έχουν.

Παρακάτω θα μάθετε μερικά χρήσιμα πράγματα και σημαντικές συμβουλές για τα ταξίδια σας με το αεροπλάνο. Μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο άνετη τη διαδρομή.

#1 Τα καθίσματα δίπλα στο παράθυρο, είναι πιο κρύα

© pixabay.com

Η εξωτερική θερμοκρασία του θαλάμου μπορεί να πέσει τόσο, που να αγγίξει τους -60°С έως -65°С. Ως αποτέλεσμα, ψύχεται και το εσωτερικό του αεροπλάνου. Αυτό το εξωτερικό κρύο, μπορεί να γίνει αισθητό κυρίως στις θέσεις κοντά στα παράθυρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν ελαφρύ ρουχισμό. Έτσι, αν σας αρέσει να απολαμβάνετε τη θέα από το παράθυρο, το καλύτερο είναι να ντυθείτε λίγο πιο ζεστά.

#2 Μην καταναλώσετε καφέ ή τσάι

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Το πόσιμο νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζεστών ροφημάτων επί του αεροσκάφους, μπορεί να περιέχει κακοήθη βακτήρια, όπως Εσερίχια κόλι (E.coli) και Χρυσίζων σταφυλόκοκκο. Αυτό το συμπέρασμα, έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις από ειδικούς που εξέτασαν αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες, σε εργαστηριακές συνθήκες. Αντί για τσάι ή καφέ, μπορείτε να ζητήσετε εμφιαλωμένο νερό ή χυμό φρούτων.

#3 Τα τραπεζάκια και οι θήκες των καθισμάτων, είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του αεροπλάνου

© depositphotos.com

Μερικά από τα σκουπίδια που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των πτήσεων, συνήθως καταλήγουν στις θήκες στο πίσω μέρος του καθίσματος που βρίσκεται μπροστά σας. Δυστυχώς, αυτές δεν καθαρίζονται καθόλου σχολαστικά, όσο θα περίμενε κανείς.

Τα νέα είναι ακόμη χειρότερα για τα τραπεζάκια. Το πλήρωμα θαλάμου αέρος, παραδέχεται ότι οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν συχνά για να αλλάξουν την πάνα του μωρού τους. Ως εκ τούτου, συνιστάται να έχετε υγρά μαντηλάκια μαζί σας, να κρατάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα στην τσάντα σας και μην τοποθετείτε τρόφιμα απευθείας πάνω στο τραπέζι.

#4 Η καλύτερη στιγμή για μια πτήση είναι το πρωί

© pixabay.com

Αν έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε την ώρα της πτήσης σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τα πρωινά δρομολόγια. Αρχικά, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα καθυστέρησης. Έπειτα, αν φοβάστε τα αεροπλάνα, πρέπει να θυμάστε πως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, έχουν μειωμένο βαθμό αναταράξεων.

#5 Οι υπηρεσίες είναι καλύτερες αν κάθεστε στις τελευταίες σειρές

© depositphotos.com

Αν κάθεστε στις πρώτες σειρές του αεροπλάνου, μπορεί να είστε από τους πρώτους που θα βγουν έξω στο τέλος της πτήσης, όπως επίσης, θα έχετε την επιλογή γεύματος. Από την άλλη πλευρά, αν επιλέξετε μια θέση πιο κοντά στο πίσω μέρος της καμπίνας, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο προσεγμένη εξυπηρέτηση από το πλήρωμα.

Αυτό το απρόσμενο δώρο, είναι αποτέλεσμα του ότι είναι πιο εύκολο για τους αεροσυνοδούς να μεταφέρουν επιπλέον τρόφιμα και άλλα πράγματα στις τελευταίες σειρές. Αυτό, περνά απαρατήρητο από τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα αποφεύγει τα επιπλέον ζητήματα και τις μετακινήσεις σε όλο το αεροπλάνο.

#6 Μην φουσκώνετε εντελώς το μαξιλαράκι του αυχένα

© depositphotos.com

Όταν χρησιμοποιείτε κάποιο φουσκωτό μαξιλαράκι στο αεροπλάνο, μην ξεχνάτε τους νόμους της φυσικής. Αν το γεμίσετε εντελώς με αέρα, λόγω των αλλαγών της πίεσης στην καμπίνα, μπορεί να σκάσει. Αφήστε του λίγο κενό χώρο.

#7 Επιλέξτε ένα ιδιαίτερο γεύμα από αυτά που προσφέρονται

© crazy-traveller.ru

Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μια επιλογή από διαφορετικά γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Υπάρχουν μενού για χορτοφάγους, με θαλασσινά, χαλάλ, κασσέρ και πολλά ακόμη. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, πολλοί άνθρωποι συνιστούν να επιλέξετε κάτι από τις ιδιαίτερες επιλογές. Συνήθως, αυτά τα γεύματα είναι πιο νόστιμα και πλούσια από τα συνηθισμένα.