7 συνήθειες της γλώσσας του σώματος επιτυχημένων ανθρώπων που πρέπει να υιοθετήσετε

1 Δεκεμβρίου, 2016 2:27 ΜΜ
More videos

Λένε, ότι το σώμα μας έχει την δική του γλώσσα, η οποία πολλές φορές μιλάει πολύ πιο δυνατά από τα λόγια. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν, ότι οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας μη λεκτικά σινιάλα έχουν υψηλότερο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Δείτε παρακάτω 7 συνήθειες της γλώσσας του σώματος των επιτυχημένων ανθρώπων που πρέπει να υιοθετήσετε.

1. Καθίστε με ίσια πλάτη

Το να καμπουριάζετε στην καρέκλα, ακουμπώντας τους αγώνες στο τραπέζι και καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τα χέρια είναι σημάδι ασέβειας. Δείχνουν, ότι δεν έχετε κανένα ενδιαφέρουν για αυτά που ακούτε. Αντίθετα, αν καθίσετε με ίσια την πλάτη και τους ώμους, θα δείξετε ότι έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα νιώθετε, ότι είστε σε θέση εξουσίας. Να θυμάστε, ότι όσο περισσότερο χώρο καταλαμβάνει το σώμα σας, τόσο πιο επιτυχημένοι θα δείχνετε.

1

© Designed by Freepik.com

2

© Designed by Freepik.com

2. Χρησιμοποιήστε σωστά τις χειρονομίες

Αν υπερβάλλετε με τις χειρονομίες σας, ο κόσμος θα νομίζει, ότι λέτε ψέματα ή ότι προσπαθείτε να κρύψετε κάτι. Αντίθετα, οι χειρονομίες όπως το να έχετε ανοιχτά τα χέρια σας δείχνουν, ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε.

4

© Pixabay 3
© Pixabay

3. Ανοιχτά χέρια

Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας, στέλνετε το σήμα, ότι δεν νιώθετε άνετα και δεν συμφωνείτε με όσα λέγονται. Ακόμα και αν χαμογελάτε, τα σταυρωμένα χέρια είναι κακή συνήθεια της γλώσσας του σώματος.

5
© Designed by Freepik.com 6
© Designed by Freepik.com

4. Σταματήστε να αγγίζετε τα μαλλιά σας

Η συνήθεια του να αγγίζουμε τα μαλλιά μας δείχνει, ότι νιώθουμε ανασφαλείς και δεν έχουμε εστιασμένη την προσοχή μας. Σταματήστε να αγγίζετε τα μαλλιά σας και επικεντρωθείτε στο να επικοινωνήσετε με φυσικό τρόπο.

7
© Designed by Freepik.com 8
© Designed by Freepik.com

5. Χαμόγελο

Παρόλο που το να χαμογελάμε με όλα δείχνει, ότι δεν έχουμε δυνατό χαρακτήρα, το να χαμογελάμε στο σωστό μέρος και την σωστή ώρα δείχνει, ότι έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και μπορούμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις.

9
10

6. Οπτική επαφή

Η πολύ έντονη οπτική επαφή μπορεί να τρομάξει τον συνομιλητή μας και μπορεί να φανεί, ότι προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε τις χειρονομίες και τα λόγια του λόγω της δικής μας ανασφάλειας. Από την άλλη μεριά, αν προσπαθούμε να αποφύγουμε την οπτική επαφή δείχνει, ότι προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι. Προσπαθήστε να κρατήσετε την οπτική επαφή σε φυσιολογικά επίπεδα, χρησιμοποιώντας παύσεις για να περάσετε το σωστό μήνυμα.

11
© Designed by Freepik.com 12
© Designed by Freepik.com

7. Δυνατή χειραψία

Ποτέ μην κάνετε αδύναμη χειραψία. Δεν σημαίνει, ότι πρέπει να σπάσετε το χέρι του άλλου, απλά να κάνετε μια σταθερή και δυνατή χειραψία. Μια καλή και σταθερή χειραψία δείχνει αμέσως αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

13
© Designed by Freepik.com 14
© Designed by Freepik.com

[Talent Smart]

Ακολουθήστε μας στο facebook: