7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας όταν ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια

8 Ιουνίου, 2017 10:34 ΠΜ
More videos

Το σώμα μας είναι ένας τέλειος μηχανισμός, όπου πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Μερικές φορές, μας δίνει τα σημάδια ότι χρειάζεται βοήθεια. Αν αυτές οι ενδείξεις αγνοηθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μερικά από αυτά τα σημάδια, που δε θα πρέπει ποτέ να αγνοήσετε.

Αϋπνία, ευερεθιστότητα και κράμπες στα πόδια

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com

Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Για να αναπληρώσετε αυτά τα ζωτικά στοιχεία, προσθέστε ντομάτες, πορτοκάλια, μπανάνες και σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή.

Ξηρό δέρμα

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com   © flickr.com

Η ξηρότητα του δέρματος μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης Ε. Επομένως, πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, λάδι, ξηρούς καρπούς και ψάρια.

Τάση προς τα γλυκά

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com

Αν αισθανθείτε ξαφνικά μια έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, τότε η αιτία μπορεί να είναι το άγχος, η κατάθλιψη ή η εξάντληση. Το σώμα ζητά γλυκόζη. Ενδώστε στην ανάγκη του σώματος, αλλά για να αποφύγετε να πάρετε βάρος, καλύτερα να καταναλώσετε λίγη μαύρη σοκολάτα ή μέλι.

Επιθυμία να φάτε πάγο

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com

Αν διαπιστώσετε ότι θέλετε να φάτε λίγο πάγο, τότε μπορεί να έχετε αναιμία – ανεπάρκεια σιδήρου. Οι καλύτερες πηγές σιδήρου είναι το βόειο κρέας, τα αβγά και τα μαλάκια. Ωστόσο, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό αν θέλετε να φάτε πάγο και αν δεν έχετε ενέργεια.

Αιμορραγία ούλων

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com

Η ξαφνική ή συνεχής αιμορραγία των ούλων όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα γεύματά σας τα εξής προϊόντα: εσπεριδοειδή, σπανάκι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

Εύθραυστα νύχια και μαλλιά

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com   © flickr.com

Το σώμα σας λέει ότι στερείται βιταμίνης Β. Θα πρέπει να πίνετε περισσότερο γάλα, να τρώτε φύκια Νόρι και μανιτάρια.

Δαχτυλίδια γύρω από τις ίριδες

© depositphotos.com

Τέτοιοι δακτύλιοι μπορεί να εμφανίζονται σε άτομα άνω των 50 ετών και είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν εμφανιστούν σε ένα νεότερο άτομο, τότε είναι ένα σημάδι υψηλού επιπέδου χοληστερόλης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: