7 σημάδια που δείχνουν ότι καταστρέφετε την σχέση σας

6 Ιουλίου, 2017 5:26 ΠΜ
More videos

Όταν κάτι πάει λάθος στην σχέση μας, έχουμε την τάση να ρίχνουμε την ευθύνη στον/ην σύντροφο μας. Όμως πάντοτε ευθύνονται δύο, καθώς είναι αδύνατο μόνο ένας να φταίει για όλα.

Νομίζουμε πως καλό θα ήταν να ελέγξετε αυτά τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση σας. Αυτός που την καταστρέφει είστε εσείς, εάν…

Είστε εθισμένες στο κινητό

Αν ξοδεύετε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας στο κινητό σας, μπορεί να είστε εθισμένες σε κάτι που είναι βλαβερό για την σχέση σας, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Προσπαθήστε να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο, όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε σχέδια. Χρησιμοποιήστε ειδικά φτιαγμένες εφαρμογές για να ελέγξετε τον χρόνο που ξοδεύετε στο διαδίκτυο (όπως η εφαρμογή Rescue Time).

Δεν μπορείτε να θέσετε προτεραιότητες

Αν το πρόγραμμα σας είναι τόσο φορτωμένο, σε βαθμό που δεν μπορείτε να εντάξετε την προσωπική σας ζωή μέσα σ’ αυτό, ορίστε την ως σημαντική στην λίστα προτεραιοτήτων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν στον σχεδιασμό του προγράμματος σας όπως το Any.do (iOS, Android).

Υπάρχει επίσης η μέθοδος 2/2/2 που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το ενδιαφέρον στην σχέση σας: βγείτε ραντεβού με τον σύντροφο σας μια φορά κάθε 2 εβδομάδες, πάτε κάπου για το Σαββατοκύριακο μια φορά κάθε 2 μήνες και πάτε διακοπές μαζί κάθε 2 χρόνια.

Δεν στηρίζετε τις πράξεις του

Ένα απλό “ευχαριστώ” μοιάζει τόσο ασήμαντο, που πολλοί καταλήγουν να ξεχνάνε να το πουν. Ωστόσο, όταν ο αγαπημένος σας κάνει κάτι για σας, μην το παίρνετε ως δεδομένο. Όλοι χρειάζονται δύο ευγενικά λόγια, οπότε ευχαριστήστε τον σύντροφο σας για απλά μικρά πράγματα και κάντε το συχνά.

Μιλάτε τυπικά

Οι άνθρωποι που αγαπιούνται μιλούν μεταξύ τους ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Μοιραστείτε τα συναισθήματα και τις λεπτομέρειες της μέρας σας και ακούστε ο ένας τον άλλον. Χρησιμοποιήστε ερωτήσεις που δηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αντί να ρωτήσετε “Πώς ήταν η μέρα σου;”, δοκιμάστε “Ποιό ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της μέρας σου;”  ή “Έγινε τίποτα αστείο σήμερα;”

Αν κάτι που έκανε ο σύντροφος σας σας στενοχώρησε, συζητήστε το χωρίς να τον κατηγορείτε. Δεν χρειάζεται να πείτε “Μην τολμήσεις να μου ξανά πεις κάτι τέτοιο!”, αλλά “Tα λόγια σου με στενοχώρησαν.”

Νευριάζετε με ψιλοπράγματα

Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφο σας. Τα ιδιόρρυθμα στοιχεία του χαρακτήρα του είναι ο λόγος που τον αγαπάτε. Καλύτερα κάντε τον ίδιο να δει τα αποτελέσματα των πράξεων του. Αν ο σύζυγος σας πετάει τις κάλτσες του παντού, πείτε του πως θα πλένετε μόνο ότι βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος, όπως το καλαθάκι των άπλυτων ρούχων. Όταν ξεμείνει από κάλτσες, δεν θα χρειαστεί να ειπωθεί τίποτα άλλο.

Δεν διαπραγματεύεστε

Επικεντρωθείτε στο να λύνετε τα προβλήματα μαζί. Προσπαθήστε να συζητήσετε το πρόβλημα πριν φτάσει στον μέγιστο βαθμό. Όταν έχετε να κάνετε μια σοβαρή κουβέντα, αγγίξτε τον σύντροφο σας για να τον κάνετε να νιώσει πιο άνετα. Και θυμηθείτε τον κανόνα ένα πρόβλημα, μια συζήτηση.

Κατά την διάρκεια ενός καυγά, φύγετε από τον χώρο έστω και για μισό λεπτό. Όταν ηρεμήσετε λίγο, ο διάλογος θα είναι πιο παραγωγικός.

Δεν έχετε εμπιστοσύνη

Αν θέλετε μια ζεστή και στενή σχέση, μάθετε να πιστεύετε πως ο σύντροφος σας είναι ειλικρινής απέναντι σας. Μην ζητάτε να σας δώσει αναφορά που βρίσκεται όταν δεν είναι μαζί σας και μην ελέγχετε το προσωπικό του τηλέφωνο ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Οι αδικαιολόγητες υποψίες από μέρους σας, μπορεί να ωθήσουν τον σύντροφο σας  να κάνει όλα όσα για τα οποία τον υποψιάζεστε. Επικεντρωθείτε στην θετική πλευρά.