7 σημάδια ότι ο φίλος σας χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.

10 Αυγούστου, 2016 5:04 ΜΜ
More videos

Έχετε παρατηρήσει, ότι ο φίλος σας έχει αλλάξει. Μπορεί να είναι μια αλλαγή στην διάθεσή, σε ορισμένες συμπεριφορές ή σε δραστηριότητες που πριν απολάμβανε πολύ.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ότι ο φίλος σας φαίνεται κουρασμένος όλη την ώρα ή εκνευρίζεται πολύ εύκολα.

Αυτά τα συμπτώματα τις περισσότερες φορές αποδίδονται στην κούραση ή το άγχος, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σημάδια για κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Δείτε παρακάτω 7 συμπτώματα κατάθλιψης, που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

1.Ο φίλος σας εκνευρίζεται χωρίς λόγο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι η κατάθλιψη είναι μια παρατεταμένη θλίψη. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη συχνά αισθάνονται θυμό και ευερεθιστότητα, αντί για την απελπισία και μελαγχολία.

2.Ο φίλος σας έχει διαταραχές ύπνου.

Μια ή δυο άγρυπνες νύχτες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του πληθυσμού. Μερικές φορές, όμως, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη εμφανίζουν αντίθετα συμπτώματα: Δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί ή αισθάνονται υπνηλία κατά την διάρκεια της μέρας. Επίσης, μπορεί να ξαπλώνουν νωρίς το βράδυ, αφήνοντας στην άκρη σημαντικές υποχρεώσεις.

3.Επίμονοι πόνοι.

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος μας. Όταν το σώμα μας προσπαθεί να αποκαταστήσει την ψυχική υγεία μας, μπορεί να βιώνουμε διαρκείς πονοκεφάλους ή ανεξήγητους μυϊκούς πόνους.

4.Χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και η εξάντληση είναι από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα κατάθλιψης. Αν ακόμη και η πιο απλή και εύκολη δουλειά, προκαλεί κούραση και χρειάζεται αδικαιολόγητα πολύς χρόνος για να διεκπεραιωθεί, τότε οι πιθανότητες κατάθλιψης είναι πολύ μεγάλες.

5.Αισθήματα ενοχής.

Όλοι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, βιώνουν αισθήματα αναξιότητας, απελπισίας, ενοχής και αυτο-ενοχοποίησης. Στην ουσία, η τάση να κατηγορούμε υπερβολικά τον εαυτό μας είναι βασικός παράγοντας της κατάθλιψης.

6. Απροσδόκητη απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Η ανάληψη περιττών κινδύνων, τα τυχερά παιχνίδια, η επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά ή άλλες απερίσκεπτες συμπεριφορές μπορεί να είναι στην ουσία μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το εσωτερικό μας χάος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να αποτελούν μια προσωρινή ανακούφιση, αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν σε περισσότερο πόνο και συναισθηματικά προβλήματα.

7.Δυσκολία συγκέντρωσης και αδυναμία ανάκλησης λεπτομερειών.

Όποιος πάσχει από κατάθλιψη δυσκολεύεται να εστιάσει και να δώσει προσοχή, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη σύγχυση. Αυτό εμποδίζει την ικανότητά μας να επικεντρωθούμε στα καθήκοντά μας και μειώνεται η αποδοτικότητά μας.

Να θυμάστε: όσο περισσότερα σημάδια παρατηρείτε, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες, ότι έχετε να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη.

Ακολουθήστε μας στο facebook: