7 πρακτικοί τρόποι για να ενισχύσετε τον εγκέφαλό σας πριν την δουλειά.

20 Σεπτεμβρίου, 2016 9:02 ΜΜ
More videos

Σχεδόν όλοι μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες στην ζωή μας. Η προσπάθεια να φτάσουμε την επιτυχία δεν σταματάει ποτέ και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην υπονόμευση της δύναμης και της αισιοδοξίας μας.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

Δείτε παρακάτω 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τον εγκέφαλό σας πριν πάτε στην δουλειά.

Διαβάστε ένα βιβλίο

1

© unsplash

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τονώσετε το μυαλό σας είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή ένα άρθρο στο διαδίκτυο. Ο εμπλουτισμός του μυαλού με καινούργιες πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για την σωματική και ψυχική υγεία.

Γυμναστείτε

2

© depositphotos

Η γυμναστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σωματική και ψυχολογική μας υγεία. Μια γρήγορη εξάσκηση πριν την δουλειά είναι ιδανική για να ενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλό μας. Στην ουσία, η γυμναστική αλλάζει την χημεία του εγκεφάλου μας και έχει συνδεθεί με την επίδραση των αντικαταθλιπτικών. Σηματοδοτεί την απελευθέρωση πολλών νευροδιαβιβαστών, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της καλής κατάστασης του εγκεφάλου μας, καθώς μεγαλώνουμε.

Κάντε διαλογισμό

3

© unsplash

Έρευνες έχουν δείξει, ότι ο διαλογισμός αυξάνει την συγκέντρωση και την παρατηρητικότητα και μειώνει το άγχος και το στρες. Επίσης, οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό μπορούν να επαναφέρουν στο μυαλό τους πιο εύκολα πληροφορίες.

Ακούστε κλασική μουσική

4

© depositphotos

Η ευγενής και ήρεμη μουσική του Μότσαρτ και του Μπετόβεν θεωρείται πολύ ευεργετική για τον εγκέφαλο και την παραγωγικότητα γενικά. Μια διάσημη μελέτη αναφέρεται στο “φαινόμενο Μότσαρτ”, σύμφωνα με το οποίο ακούγοντας κλασική μουσική μπορεί να ενισχυθεί η ικανότητα ενός ατόμου να σκεφτεί μακροπρόθεσμα και αφηρημένα.

Παίξτε ένα γρήγορο παιχνίδι βασισμένο στην λογική

5

© Warner Bros. Pictures

Το να προσπαθείτε να διδάσκετε συνεχώς κάτι καινούργιο στον εαυτό σας και να ανακαλύπτετε μια καινούργια γνώση, προάγει την υγεία του εγκεφάλου και δημιουργεί νέες νευρικές συνδέσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω παιχνιδιών που βασίζονται στην λογική, όπως το Σουντόκου. Θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τον εγκέφαλό σας και να οικοδομήσετε τα γνωστικά σας αποθέματα.

Κάντε μια λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

6

© unsplash

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι όταν φέρνουμε στο μυαλό μας πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί πολύ καλύτερα. Απλά γράψτε 5 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα και θα δείτε σύντομα διαφορά στο επίπεδο της ευτυχίας σας.

Κοιμηθείτε καλά

7

© unsplash

Έχει αποδειχθεί σε άπειρες μελέτες, ότι ο ύπνος βοηθάει την ικανότητά μας να ανακαλούμε πληροφορίες. Αυτό έχει άμεση επίδραση στην ικανότητά μας να ελέγχουμε την συμπεριφορά και την μάθηση. Η έλλειψη ύπνου από άποψη συμπεριφοράς είναι ισοδύναμη με την συμπεριφορά ενός μεθυσμένου. Καλό είναι να έχετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, που να μην αλλάζετε ούτε τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: rd.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: