7 πρακτικές συμβουλές για το πώς να βρίσκετε χρόνο για όλα.

11 Νοεμβρίου, 2016 5:23 ΜΜ
More videos

Η σύγχρονη κοινωνία είναι πάντα γεμάτη με καινούργια πράγματα που περιμένουν να ανακαλυφθούν, καινούργιες περιπέτειες και καινούργιους ανθρώπους. Πώς μπορούμε, όμως, να βρούμε χρόνο για όλα αυτά, όταν ήδη το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο;

Δείτε παρακάτω 7 συμβουλές για να οργανώσετε σωστά το πρόγραμμά σας και να τα προλαβαίνετε όλα.

Γράψτε όλα τα καθημερινά σας σχέδια ακόμα και αν είστε σίγουροι, ότι δεν θα τα ξεχάσετε.

1

© Columbia Pictures

Κάνετε μια λίστα με όλες τις καθημερινές και συνηθισμένες σας υποχρεώσεις, τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, τις ταινίες που θέλετε να δείτε, τις δουλειές του σπιτιού και ό,τι άλλο έχετε να κάνετε.

Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε καμία σημαντική υποχρέωση.

Εκμεταλλευτείτε έξυπνα τον “νεκρό χρόνο” σας.

2

© Lionsgate

Ο “νεκρός χρόνος” είναι ο χρόνος που μένει ανάμεσα στις υποχρεώσεις σας, όπως το να περιμένετε στην ουρά για έναν λογαρισμό ή να περιμένετε έναν φίλο. Αντί να παίξετε κάποιο παιχνίδι στο κινητό, προτιμήστε να διαβάσετε κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο ή να μάθετε μια καινούργια ξένη γλώσσα.

Μην χάνετε χρόνο με τις διαφημίσεις. Νοικιάστε ή αγοράστε μια ταινία.

3

© Bright, Kauffman & Crane Productions

Σήμερα, οι διαφιμήσεις στην τηλεόραση διαρκούν τόσο πολύ όσο σχεδόν ολόκληρη η σειρά ή η ταινία. Για να γλιτώσετε χρόνο και δείτε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία, προτιμήστε να την νοικιάσετε, να την αγοράσετε ή να την δείτε στο διαδίκτυο.

Γράψτε και παρακολουθήστε όλα όσα κάνετε μέσα στην μέρα.

4

© Lionsgate

Κάντε ένα μικρό πείραμα: καταγράψτε για δυο ή τρεις μέρες όλα όσα κάνετε μέσα στην μέρα και χρονομετρήστε το πόσο σας πήρε να το κάνετε αυτό. Μια λεπτομερής καταγραφή του καθημερινού σας χρόνου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε που πάει ο πολύτιμος χρόνος σας.

Αναθέστε σε άλλους όσες περισσότερες υποχρεώσεις μπορείτε.

5

© Showtime

Ρίξτε μια ματιά στις δουλειές του σπιτιού που έχετε να κάνετε και αναθέστε τις σε άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Ο σύζυγός σας σίγουρα μπορεί να πετάξει τα σκουπίδια και τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν απλές δουλειές του σπιτιού.

Μην βαριέστε να κάνετε πράγματα που παίρνουν το πολύ 5 λεπτά.

6

© Gaumont

Κάποιες υποχρεώσεις δεν χρειάζονται περισσότερο από 15 λεπτά. Κάντε μια λίστα με όλες αυτές τις υποχρεώσεις και κάντε τις όλες μαζί. Κάνοντας αυτές τις υποχρεώσεις σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε μεγαλύτερους στόχους.

Να ξεκουράζεστε συχνά και όχι μόνο, όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι.

7

© The CW

Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκουράζεστε για 10 λεπτά κάθε 50 λεπτά και να αφιερώνετε μια μέρα την εβδομάδα μόνο στον εαυτό σας. Αν, όμως, αυτό δεν σας βολεύει μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε διαφορετικές δραστηριότητες κάθε 20 λεπτά. Έτσι, θα έχετε την αίσθηση, ότι κουράζεστε λιγότερο κατά την διάρκεια της μέρας. Να θυμάστε, ότι η παραγωγικότητά σας εξαρτάται από την φυσική σας ενέργεια, οπότε μην στερείτε από τον εαυτό σας την ξεκούραση.

Ακολουθήστε μας στο facebook: