7 πράγματα που είναι συνηθισμένα στην Αμερική και όχι σε άλλες χώρες

16 Ιανουαρίου, 2018 2:38 ΜΜ
More videos

Κάθε χώρα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ορισμένα από αυτά είναι πραγματικά τόσο ενδιαφέροντα και χρήσιμα, που μας κάνουν να στενοχωρηθούμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα μας δεν έχει τέτοια πράγματα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που θα σας κάνουν να πείτε: “Γιατί να εφευρέσουν κάτι τέτοιο;”

Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που είναι απολύτως φυσιολογικά για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, αλλά εκπλήσσουν πραγματικά τους ανθρώπους από άλλες χώρες.

Απορρίματα

© depositphotos

Στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίζουν τα διαφορετικά είδη απορριμμάτων. Για να διευκολύνουν τη διαδικασία, εφηύραν μια πολύ βολική συσκευή. Υπάρχει μια μηχανή απόρριψης σκουπιδιών σε κάθε νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό που κάνει είναι να κομματιάζει τα τρόφιμα έτσι ώστε να πηγαίνουν κάτω στην αποχέτευση χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει κακή μυρωδιά από τα σκουπίδια, και τα οργανικά υλικά δεν αναμειγνύονται με άλλα σκουπίδια.

Φθοριωμένο νερό

© depositphotos   © depositphotos

Τον 20ό αιώνα, άρχισαν να χρησιμοποιούν φθοριωμένο νερό στις ΗΠΑ. Αυτό επιτρέπει να πίνετε νερό βρύσης χωρίς να το φιλτράρετε. Ένα άλλο ωραίο γεγονός είναι ότι το νερό αυτό κάνει τα δόντια πιο υγιή. Προλαμβάνει την αποσύνθεση των δοντιών και δεν αναπαράγει τα βακτήρια που σχηματίζουν οξέα.

Κλιματιστικά

© depositphotos   © image-store.slidesharecdn

Φυσικά, υπάρχουν κλιματιστικά και σε άλλες χώρες, αλλά μόνο στις ΗΠΑ σχεδιάζονται από τη στιγμή που γίνεται το πρώτο σχέδιο ενός μελλοντικού χώρου. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούν τα λεγόμενα “κλιματιστικά κανάλια” που δεν δροσίζουν μόνο ένα δωμάτιο αλλά επίσης κάνουν τον αέρα πιο φρέσκο ​​επειδή είναι συνδεδεμένα με τον εξωτερικό χώρο.

Συσκευασμένες πατάτες

© minskblog.livejournal

Φαίνεται ότι αυτό τους  εκπλήσσει σχεδόν όλους. Οι άνθρωποι από άλλες χώρες συνηθίζουν να αγοράζουν πατάτες σε μεγάλα σακιά και σπάνια σκέφτονται να αγοράσουν μερικές μόνο πατάτες. Αλλά στις ΗΠΑ, μπορείτε να αγοράσετε πατάτες που τυλίγονται ξεχωριστά.

Αριθμοί τηλεφώνου με γράμματα

© realestate.boston

Οι Αμερικανοί δημιούργησαν κάτι ασυνήθιστο ακόμα και με τους αριθμούς τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι αριθμοί τηλεφώνου περιέχουν μόνο ψηφία – αλλά όχι για τους Αμερικανούς. Αυτοί αποφάσισαν να προσθέσουν και γράμματα.

Οδικά σήματα

© depositphotos   © depositphotos

Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν τι σημαίνουν τα οδικά σήματα, όπως και κάποιοι πεζοί. Αλλά για να βεβαιωθούν ότι όλοι γνωρίζουν τα πάντα, αποφάσισαν να προσθέσουν κείμενο σε όλες τις πινακίδες στις ΗΠΑ.

Δημόσιες συγκοινωνίες για άτομα με ειδικές ανάγκες

© depositphotos   © depositphotos

Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις ΗΠΑ το καθιστούν πολύ εύκολο για τα άτομα με αναπηρίες να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από το όχημα. Επιπλέον, τα πεζοδρόμια στις ΗΠΑ είναι συνήθως ίσια και επίπεδα και οι ράμπες είναι χαμηλές, γεγονός που διευκολύνει την κίνηση.

 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: