7 μυστικά για το καλύτερο ξύρισμα αυτό το καλοκαίρι

31 Μαΐου, 2015 9:26 ΜΜ
More videos

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους αποτρίχωσης, που προτιμούν οι περισσότερες γυναίκες, είτε λόγω του γρήγορου αποτελέσματος, είτε λόγω του πόνου που προκαλούν οι υπόλοιπες μέθοδοι, είναι το ξύρισμα.

Αν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που ακολουθείτε αυτόν τον τρόπο για να αποκτήσετε υπέροχα και απαλά πόδια και όχι μόνο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε και μερικά απλά, αλλά σημαντικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την διάρκεια στο ξύρισμα.

1. Καταρχήν, η καλύτερη ώρα για να κάνετε το ξύρισμα είναι το πρωί, διότι τα πόδια είναι ξεκούραστα από τον ύπνο και έχουν ξεπρηστεί από την συσσωρευμένη κούραση όλης της ημέρας. Επομένως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η αποτρίχωση με ξυραφάκι μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας ή περπατήματος δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Μην παραμελείτε την απολέπιση πριν το ξύρισμα, έτσι ώστε να προστατευτείτε και από πιθανό πολύ βαθύ ξύρισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και ερεθισμούς. Κάνοντας την, απομακρύνετε όλα τα έλαια που έχει η επιφάνεια της επιδερμίδας σας, καθώς και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευθεί στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος σας, με αποτέλεσμα να φτάνετε πιο κοντά στη ρίζα της τρίχας, δίνοντας έτσι βάθος στην αποτρίχωση σας και αυξάνοντας την διάρκεια του αποτελεσματικού ξυρίσματος. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε μόνη σας ένα απλό φυσικό scrub για πριν το ξύρισμα ακολουθώντας την συνταγή που θα βρείτε εδώ ή απλά χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι. Ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα είναι και το γεγονός πως τα νεκρά κύτταρα φράσσουν το ξυραφάκι.

3. Καλό θα είναι να αποφεύγετε το ξύρισμα με νερό και σαπούνι, διότι κάνει την επιδερμίδα σας πιο ξηρή, γι’ αυτό σε περίπτωση που σας έχει τελειώσει η κρέμα ξυρίσματος, φτιάξτε μια μόνη σας ή χρησιμοποιήστε το μαλακτικό των μαλλιών σας, το οποίο θα κάνει το δέρμα σας και λείο.

4. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν ξεκινήσετε ενυδατώστε σε βάθος την επιδερμίδα σας παραμένοντας για λίγο σε ζεστό νερό, δηλαδή 5-10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει το δέρμα σας. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε και μείνετε μέσα στο ντουζ για 15-20 λεπτά πριν το ξύρισμα, διότι τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα, αφού το ζεστό νερό θα προκαλέσει πρήξιμο των ποδιών σας, το ξυράφι δεν θα γλιστράει τόσο εύκολα και θα σας προκαλέσει ερεθισμούς.

5. Επιλέξτε ένα ξυράφι με πολλαπλές λεπίδες και κάντε απαλές κινήσεις, μικρές και επαναλαμβανόμενες, χωρίς την άσκηση πίεσης κόντρα στην ανάπτυξη των τριχών. Αποφύγετε τις γρήγορες και απότομες κινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες και να προκαλέσουν αίσθηση καψίματος ή φαγούρας.

6. Μετά το τέλος της αποτρίχωσης, χρησιμοποιήστε μια ήπια ενυδατική λοσιόν ή baby oil, όσο είναι ακόμα υγρό το δέρμα σας, γεγονός που θα βοηθήσει την επιδερμίδα να απορροφήσει την υγρασία, δίνοντάς σας απαλά και λεία πόδια.

7. Τέλος, χρησιμοποιήστε σόγια για να ελαττώσετε το ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας και να τη συρρικνώσετε σε διάμετρο, κάνοντας την δηλαδή να αναπτύσσεται με πιο αργό ρυθμό.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: