7 μυστικά για να ζήσετε πάνω από 100 χρόνια από ανθρώπους που το έκαναν

11 Φεβρουαρίου, 2017 4:45 ΜΜ
More videos

Είναι σωστό να πούμε, ότι όλοι θέλουμε να έχουμε μια πλήρη, ευτυχισμένη και μεγάλη σε διάρκεια ζωή. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να φτάσουμε εκεί όπως η υγιεινή διατροφή, η γυμναστική και η διαχείριση του άγχους. Ωστόσο, στο τέλος όλοι πεθαίνουμε. Το θέμα είναι πως επιλέγουμε να ζήσουμε την ζωή μας.

Έμμα Μοράνο

Η Έμμα Μαρτίνα Λουίτζα Μοράνο είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος στον κόσμο που γεννήθηκε το 19ο αιώνα. Γεννήθηκε στις 29 του Νοεμβρίου 1899 στην Ιταλία. Η υπερ-αιωνόβια παντρεύτηκε τον Τζοβάνι Μαρτινούτσι το 1926, αλλά μετά τον θάνατο του 6 μηνών παιδιού τους χώρισαν. Πιστεύει, ότι η μακροζωία της οφείλεται στην κατανάλωση ωμών αυγών και στο ότι είναι ανύπαντρη.

Getty

Γισραέλ Κριστάλ

Ο Γισραέλ Κριστάλ είναι Πολωνοεβραίος και ο μεγαλύτερος εν ζωή άντρας στον κόσμο. Είναι ένας νεαρός 113 ετών και 145 ημερών. Βίωσε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως παιδί, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα γι’ αυτόν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τον έκλεισαν οι Ναζί σε ένα εβραϊκό γκέτο, όπου όλα τα παιδιά του πέθαναν. Επέζησε από το Ολοκαύτωμα, αλλά έχασε την γυναίκα του. Αργότερα, παντρεύτηκε μια επιζούσα του Ολοκαυτώματος, όπως και ο ίδιος. Γιόρτασε το Bar Mitzvah του τον Σεπτέμβριο το 2016.

FAmily photo

Μπέσι Καμ

Γεννημένη στις 20 Ιουνίου 1904, η Μπέσι Καμ είναι μια Βρετανίδα υπεραιωνόβια. Είναι η πιο ηλικιωμένη κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου και σήμερα κατοικεί στο Ρόδερχαμ στο νότιο Γιορκσάιρ. Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια από το 1926 έως το 1972. Παντρεύτηκε τον Τζον λίγο μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν έχει παιδιά. Σύμφωνα με την ίδια, “η σκληρή δουλειά, η γνωριμία με καλούς ανθρώπους και το καλό φαγητό” είναι το μυστικό της μακροζωίας της.

rotherhamadvertiser

Βάιολετ Μπράουν

Αυτή η υπεραιωνόβια από την Τζαμάικα γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1900 και είναι ο δεύτερος πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι η τελευταία πρώην υπήκοος της Βασίλισσας Βικτώρια. Έχει μία κόρη με τον άντρα της τον Αύγουστο Γκέινορ Μπράουν.

Sheena Gayle / jamaica-gleaner

Νάμπι Τατζίμα

Γεννημένη στις 4 Αυγούστου 1900 είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή άνθρωπος στην Ιαπωνία. Επίσης, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και είναι κάτοικος του χωριού Γουάν. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε 140 απογόνους συμπεριλαμβανομένων των προ-προ δισέγγονών της.

nankainn

Μαρί-Ζοζεφίν Γκοντέτ

Επίσης γνωστή ως αδερφή Σεσίλια είναι μια Ιταλοαμερικανίδα και είναι η πιο ηλικιωμένη κάτοικος των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1902 στο Μάντσεστερ στο Νιου Χάμσαιρ. Επέλεξε να γίνει μοναχή. Έζησε στον Καναδά και την Γαλλία, όπου δίδαξε τέχνη και μουσική. Αργότερα, εγκαταστάθηκε σε ένα μοναστήρι στη Ρώμη το 1958. Κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών του 2008 συγκέντρωσε την προσοχή ως μια από τους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους.

BBC

Άννα Βέλα-Ρούμπιο

Γεννημένη στις 29 Οκτωβρίου 1901 στο Puente Genil είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή άνθρωπος στην Ισπανία. Οι γονείς της δεν ενέκριναν την σχέση της με τον άντρα που αγάπησε. Το 1950 μετακόμισε μαζί του στην Βαρκελώνη. Έμειναν μαζί, έκαναν 3 παιδιά αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

gerontology.wikia
Ακολουθήστε μας στο facebook: