Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
γυναίκα7 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στις σχέσεις

7 λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στις σχέσεις

Υπάρχει ένας μύθος, ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και η αγάπη τους είναι αιώνια. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να χτίσεις σπίτια, να κάνεις καριέρα ή να αναρρώσεις από μια ασθένεια.

Συνήθως, είναι η γυναίκα που κάνει την σχέση. Οι άντρες τις περισσότερες φορές δεν ακούνε τις συμβουλές των ψυχολόγων, γιατί μοναδικός τους σκοπός είναι να αποδείξουν, ότι οι γυναίκες έχουν άδικο. Ωστόσο, όταν μια γυναίκα αλλάζει, ταυτόχρονα αλλάζει και η σχέση που έχει ένας άντρας μαζί της.

Δείτε παρακάτω τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες.

1. Τους κάνετε πολύ κήρυγμα.

Το κύριο λάθος στις σχέσεις είναι οι συζητήσεις που συνήθως ξεκινούν από την γυναίκα. Για παράδειγμα, αντί να πουν τι είναι αυτό που τις ενοχλεί και τις στεναχωρεί, αρχίζουν να κάνουν υποδείξεις στον σύντροφό τους για το πως πρέπει να κάνουν κάτι.

2. Πάτε από το ένα άκρο στο άλλο.

Επίσης, πολλές γυναίκες πάνε από το να είναι πολύ διαθέσιμες στο να μην είναι καθόλου διαθέσιμες.

Υπάρχουν δυο σημαντικά πράγματα εδώ:

  • Όταν μια γυναίκα είναι πάντα διαθέσιμη για τον σύντροφό της, χάνει την αξία για τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και για τον σύντροφό της.
  • Όταν η γυναίκα λειτουργεί ως ο σκληρός ηγέτης της οικογένειας, χάνει την σεξουαλική της γοητεία.

Η γυναίκα είναι ένας συνδυασμός κοριτσιού και μητέρας. Αυτά τα δυο στοιχεία είναι που καθιστούν μια γυναίκα ήρεμη και αρμονική και κατά συνέπεια ευέλικτη.

Όταν μια γυναίκα μαθαίνει να κατανοεί τα συναισθήματά της, καταλαβαίνει την αξία της ήρεμης χαράς και βρίσκει τρόπους για να δημιουργήσει αυτή την κατάσταση.

3. Είναι υπερβολικά επικριτικές.

Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή των αντρών στο γεγονός, ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Χρησιμοποιούν φράσεις όπως “Είσαι τεμπέλης”, “Πότε θα βγάλεις χρήματα” ή “Πάρε επιτέλους μια απόφαση.”

Βέβαια, αυτές οι φράσεις συνήθως χειροτερεύουν τα πράγματα. Αντ’ αυτού μπορούν να χρησιμοποιήσουν φράσεις, όπως “Είμαι πολύ αναστατωμένη, γιατί όταν σου εξήγησα πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα, νόμιζα ότι το κατάλαβες.” Με αυτόν τον τρόπο, οι γυναίκες είναι σαν να μοιράζονται την ευθύνη την παρούσας κατάστασης με τον σύντροφό τους.

4. Δεν αναγνωρίζετε τι είναι ευτυχία.

Οι γονείς έχουν τεράστια ευθύνη, καθώς θα πρέπει να δώσουν στις κόρες τους την εμπειρία της ευτυχίας, ώστε να μπορέσουν αργότερα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα στην κοινωνία. Όταν μια γυναίκα ξεκινάει την ζωή της, δεν ξέρει τι είναι πραγματικά ευτυχία. Έχει γνωρίσει μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτό, όταν την επιβράβευσαν για τους καλούς της βαθμούς στο σχολείο.

5. Δεν μεγαλώνετε τα παιδιά δείχνοντας αγάπη και στοργή.

Όταν ήμασταν μικροί, δείχναμε πάντα αυτό που νιώθαμε, χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις. Αυτό μεγαλώνοντας, αλλάζει.

Η αιτία για αυτή την αλλαγή είναι η επιφυλακτικότητα. Όταν μια κοπέλα έχει εξαπατηθεί πολλές φορές, αρχίζει και σκέφτεται, “μήπως δεν είναι αυτό που θέλει” ή “ίσως με διώξει.”

Αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να δείχνουν συμπόνια και κατανόηση στα συναισθήματα των παιδιών τους και να τα διαβεβαιώσουν, ότι δεν τρέχει τίποτα λάθος μαζί τους.

6. Δεν τον αφήνετε να μιλήσει.

Οι άντρες πρέπει να μάθουν πως να μιλάνε. Όταν οι άντρες δεν μιλάνε, οι γυναίκες νιώθουν ανεπιθύμητες. Το πρόβλημα είναι, ότι οι άντρες κάνουν σχέδια μόνοι τους και δεν τα συζητάνε με τις γυναίκες. Για τους άντρες, αν γυρίζουν σπίτι από την δουλειά και τρώνε αυτό που τους έχει μαγειρέψει η γυναίκα τους, σημαίνει ότι την αγαπούν. Οι γυναίκες, όμως, δεν το βλέπουν έτσι.

Οι γυναίκες προσέχουν τις λεπτομέρειες. Έτσι, όταν οι γυναίκες κάνουν κάτι και ρωτούν την γνώμη του συντρόφου τους, εκείνος μπερδεύεται, γιατί θεωρεί ότι πρέπει να βρει την σωστή απάντηση. Άρα, οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιούν φράσεις, όπως “πες μου 5 γλυκές λέξεις και θα σου φτιάξω τον καλύτερο καφέ του κόσμου.”

7. Δεν αναγνωρίζετε την ίδια σας την ομορφιά.

Οι γυναίκες νοιάζονται πολύ για την δημόσια εικόνα, ακόμα και αν ο άντρας που αγαπάει βρίσκεται δίπλα της. Δίνει μεγάλη αξία στο να λένε οι άλλοι στον άντρα της πόσο όμορφη είναι η γυναίκα του.

Οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους για να νιώθουν οι ίδιες όμορφα με τον εαυτό τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Απλές τεχνικές για να είστε ευτυχισμένοι:

  • Σκεφτείτε “τι χαρά μπορώ να μου προσφέρω σήμερα;”
  • Πιείτε νερό.
  • Σκεφτείτε “εγκρίνω τον εαυτό μου”, όσες περισσότερες φορές γίνεται.
  • Ξεκινήστε να περπατάτε.
  • Βρείτε μια μέρα την εβδομάδα, που να μην κάνετε τίποτα απολύτως.

Τα πιο σημαντικά