Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
προσωπικότητα7 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να αποκαλύψουν κρυφές πτυχές της προσωπικότητάς σας

7 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να αποκαλύψουν κρυφές πτυχές της προσωπικότητάς σας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις και σπάνια αναρωτιούνται γιατί έχουν κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες. Τις θεωρούν απόλυτα συνηθισμένες ενέργειες, ενώ οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τα μέρη της προσωπικότητας που προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 7 κοινές συνήθειες και θα ανακαλύψετε ποια μυστικά αποκαλύπτουν. Στο τέλος του άρθρου, θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που θα σας βοηθήσει να καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ των υποκριτών και των ειλικρινών ανθρώπων.

#1 Βιολογικά τρόφιμαfcd8d915414adbcdd4cf65368bcf6068

© They Came Together/Lionsgate

Οι άνθρωποι που δεν τρώνε επιβλαβή τρόφιμα και επιλέγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας, χωρίς ορμόνες και φυτοφάρμακα, είναι πιο διατεθειμένοι να κρίνουν άλλους ανθρώπους. Είναι συνήθως λιγότερο αλτρουιστικές και πολύ υποκειμενικοί απέναντι στους άλλους.

Ο κύριος συγγραφέας της έρευνας, εξηγεί τα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έκαναν κάτι καλό και τώρα έχουν το δικαίωμα να είναι κακοί στο μέλλον. Αυτό, μπορεί να συγκριθεί με την επίσκεψη που κάνει κάποιος στο γυμναστήριο, το τρέξιμο για αρκετά χιλιόμετρα και στη συνέχεια τη σκέψη ότι τώρα μπορεί να φάει μια μπάρα σοκολάτας.» Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που τρώνε βιολογικά τρόφιμα. Δίνουν στον εαυτό τους μερικές καλές επιβραβεύσεις, τις οποίες μπορούν αργότερα να δαπανήσουν κάνοντας λανθασμένες ή μη ορθές ενέργειες.

#2 Σολάριουμ8876ce1ebb456054fcac68462d248c42

© Friends/NBC

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του τεχνικού μαυρίσματος και αυτό οδήγησε σε μείωση της δημοτικότητας των σολάριουμ. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που τα επισκέπτονται τακτικά. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η επιθυμία να μαυρίσουν κάτω από το τεχνητό ηλιακό φως, δείχνει ότι έχουν και άλλους εθισμούς. Για παράδειγμα, έχουν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί και είναι 3 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από το σύνδρομο εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής.

#3 Κρύο ντους94ad8bf2378871883eb04d7d25a13617

© They Came Together/Lionsgate

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι συχνά αντισταθμίζουν τη συναισθηματική ζεστασιά αλλάζοντας τη θερμοκρασία του νερού στο ντους. Για παράδειγμα, όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένα άτομο κάνοντας ένα ζεστό ντους, τόσο πιο μοναχικό αισθάνεται. Και τι γίνεται με εκείνους που αγαπούν τα κρύα ντους; Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πεισματάρηδες, εγωκεντρικοί και δεν τους αρέσουν οι απόψεις των άλλων. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν από μια διαφορετική οπτική γωνία, αλλά ποτέ δεν θα συμφωνήσουν με αυτό.

#4 Επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορώνb285ad41a345f01a9b581e49c62d3264

© Sex and the City 2/Warner Bros

Πριν από μερικά χρόνια, οι υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγορών έγιναν μοντέρνες, και μερικοί άνθρωποι ήταν ευτυχείς να αντικαταστήσουν τις πλαστικές και χάρτινες σακούλες με αυτές. Σε αυτήν την περίπτωση όπως και με τους οπαδούς των βιολογικών προϊόντων, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι παίρνουν πόντους για τα καλά πράγματα που κάνουν. Συχνά αγοράζουν ανθυγιεινά τρόφιμα όπως πατατάκια, σοκολατάκια, αναψυκτικά και ούτω καθεξής.

Οι συγγραφείς της μελέτης εξηγούν ότι οι πελάτες που αγοράζουν υφασμάτινες σακούλες, πιστεύουν ότι αυτό τους κάνει να νοιάζονται για το περιβάλλον, οπότε έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν κάτι νόστιμο αλλά ανθυγιεινό.

#5 Ηλεκτρονικά μηνύματα (E-mails)b072f80af005305db33e05a0b4f725eb

© F33dM3Mango3s/imgur

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενός ατόμου, μπορεί να πει πολλά για την προσωπικότητά του:

Οι άνθρωποι που ποτέ δεν αγνοούν νέα μηνύματα (τα ταξινομούν, τα διαγράφουν ή απαντούν μόλις τα δουν) αγαπούν να κρατούν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Αν κάποιος σπάνια διαγράφει μηνύματα μετά την ανάγνωσή τους, είναι ένα σημάδι τελειομανίας και δείχνει πως χρειάζεται την αίσθηση της ασφάλειας. Διατηρεί τα πάντα απλά σε περίπτωση που χρειαστούν.

Οι άνθρωποι που αφήνουν τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αδιάβαστα και δεν τα διαγράφουν, είναι πιο έξυπνοι γιατί καταλαβαίνουν ότι η ανάγνωσή τους δεν θα τους είναι χρήσιμη, και έτσι επιλέγουν να μην χάσουν το χρόνο τους με αυτά.

#6 (Likes) «Μου αρέσει» στα κοινωνικά μέσα571821f4147a970d2e9aed406a5c8bad

© Ace Ventura: Pet Detective/Warner Bros

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα likes στο Facebook για να μάθετε το φύλο, τις πολιτικές απόψεις, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις θρησκευτικές απόψεις και το επίπεδο νοημοσύνης ενός ατόμου. Η μελέτη διεξήχθη για τη βελτίωση των μεθόδων πώλησης διαφόρων αγαθών, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν πως επίσης πρόκειται για μια μορφή «ακτιβισμού του καναπέ» και είναι ένδειξη τεμπελιάς. Οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν το γεγονός ότι ανησυχούν για κάτι με ένα κλικ του ποντικιού του υπολογιστή τους. Εξοικονομούν χρόνο και δεν κάνουν καμία πραγματική προσπάθεια.

#7 Πικρό φαγητό03b140c42e9212ecfdd4d07d0895c5a3

© Twin Peaks/ABC

Όλοι γνωρίζουν κάποιον που του αρέσει ο καφές χωρίς κρέμα ή ζάχαρη. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει να πίνουν σκέτο καφέ, είναι πιο πιθανό να έχουν κάποιες ψυχολογικές διαταραχές, όπως αυτές που έχουν οι κατά συρροή δολοφόνοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η τάση για πικρά τρόφιμα μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ένα άτομο είναι ψυχοπαθής. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που αγαπούν τη μπύρα, τα τονωτικά και άλλα ποτά χωρίς ζάχαρη, είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά σαδισμού ή ναρκισσισμού. Μπορεί να είναι υποκριτές, ματαιόδοξοι και εγωιστές. Μπορεί επίσης να το απολαμβάνουν όταν υποφέρουν άλλοι άνθρωποι.

Επιπλέον: Πώς να ξεχωρίσετε τους υποκριτές από τους ειλικρινείς ανθρώπουςc43b5ad5a5a30b829e94b8d7baa2aad8

Όλοι θέλουν να είναι επιτυχημένοι. Αλλά οι υποκριτές μπορεί να σπεύδουν να πουν σε όλους τα επιτεύγματά τους και θέλουν να παρουσιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν. Μπορούν να αισθανθούν την ολοκλήρωση και την ευτυχία χωρίς να κάνουν επίδειξη και μπορούν να χαρούν για την επιτυχία των άλλων ανθρώπων.

Τα πιο σημαντικά