7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να κάνετε πάντα καλή εντύπωση

5 Αυγούστου, 201712:19 ΠΜ

Όταν έχουμε αποτύχει να κάνουμε καλή εντύπωση στο παρελθόν, είναι εύκολο να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ωστόσο, δεν αξίζει να βάλουμε την ζωή μας σε αναμονή και να αποφεύγουμε να γνωρίζουμε καινούργιους ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω 7 τρόπους για να κάνετε πάντα καλή εντύπωση τους άλλους.

Ξεκινήστε συζήτηση στο ασανσέρ

© depositphotos   © depositphotos

Η έναρξη μιας συζήτησης στο ασανσέρ ή τις σκάλες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε μια σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού σας. Περιοριστείτε σε 3-4 προτάσεις. Η ικανότητα να κάνετε μια συζήτηση σε ένα μη επίσημο περιβάλλον θα σας βοηθήσει να προσαρμόζεστε πιο εύκολα σε περιστάσεις.

Τα 3 είδη χειραψιών 

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Υπάρχουν 3 είδη χειραψιών που πρέπει να γνωρίζετε. Το κλείσιμο του χεριού του άλλου από πάνω είναι ένδειξη εξουσίας. Η τοποθέτηση της παλάμης προς το πάνω είναι ένδειξη υποταγής. Όταν κάποιος βλέπει τον άλλον ως ισότιμο, τα χέρια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η χειραψία είναι η καλύτερη σε μια πρώτη γνωριμία.

Αναμίξτε τις επαγγελματικές σχέσεις με την προσωπική ζωή

© depositphotos   © depositphotos

Αν ξεκινήσετε έναν διάλογο μόνο για την προσωπική σας ζωή, κινδυνεύετε να δείξετε ένα αντιεπαγγελματικό προφίλ. Αν παραμείνετε μόνο σε καθαρά επαγγελματικά θέματα, θα φανείτε αδιάφοροι. Οι επαγγελματικές σχέσεις είναι συνήθως μονότονες, οπότε αφήστε κάτι προσωπικό για να προκαλέσει αίσθηση η παρουσία σας.

Μοιραστείτε ζεστασιά

© depositphotos   © depositphotos

Από την παιδική μας ηλικία έχουμε μάθει να συνδυάζουμε την ζεστασιά με την εμπιστοσύνη. Αν έχετε πάντα κρύα χέρια ή έχετε σύσκεψη τον χειμώνα, ζεστάνετε τα χέρια σας από πριν με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή στο στεγνωτήριο χεριών.

Μην φοβάστε να δείχνετε τα ελαττώματά σας

© depositphotos   © depositphotos

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να τους θαυμάζουν, αλλά το να μονοπωλήσετε την συζήτηση, αναφέροντας τα προτερήματά σας δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Να είστε αυθεντικοί και μην φοβάστε να κάνετε λάθη. Επιτρέποντας σε κάποιον να σας διορθώσει, μπορείτε να συνδεθείτε μαζί του.

Κάντε εξάσκηση για να μια επερχόμενη σύσκεψη

© depositphotos

Φανταστείτε μια πρώτη συνάντηση με κάποιον. Προσπαθήστε να φτιάξετε τον διάλογο που θέλετε να κάνετε. Προετοιμάστε ερωτήσεις και και μια σύντομη περιγραφή του εαυτού σας. Πάντα αξίζει τον κόπο να προετοιμαστείτε για μια συνάντηση με αυτόν τον τρόπο, όπως ένας ηθοποιός.

Δουλέψτε την εικόνα σας

© imgur   © depositphotos   © depositphotos

Πριν συναντηθείτε με καινούργιους ανθρώπους, προσπαθήστε να σκεφτείτε την εικόνα που θέλετε να υιοθετήσετε. Στόχος πρέπει να είναι να δείξετε, ότι έχετε αίσθηση του στυλ. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε την εντύπωση ότι έχετε αυτοπεποίθηση και είστε ανεξάρτητοι.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News