7 δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά σας για να γίνουν επιτυχημένα

24 Δεκεμβρίου, 2016 7:16 ΜΜ
More videos

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να γίνει επιτυχημένο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι γονείς δεν υπολογίζουν ούτε χρήματα, ούτε προσπάθεια για την μόρφωση των παιδιών τους. Ωστόσο, είναι η καλή εκπαίδευση υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον;

Δείτε παρακάτω 7 δεξιότητες που πρέπει να έχουν τα παιδιά για να γίνουν επιτυχημένα.

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες στον σύγχρονο κόσμο και το παιδί πρέπει να την αποκτήσει από νωρίς. Για να γίνει αυτό, οι γονείς πρέπει να δείξουν στο παιδί, ότι η γνώμη του μετράει μέσα στην οικογένεια. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν, ότι τα ακούτε και τα λαμβάνετε υπόψιν σας, οπότε εκφράστε ενδιαφέρον στην συζήτηση μαζί τους.

© pageant-mania.ephpbb.com

Τα παιδιά προτιμούν να συγκεντρώνονται σε πράγματα που τους τραβούν την προσοχή εκείνη την στιγμή, οπότε προσπαθήστε αυτό που θα τους διδάξετε να μην είναι μόνο χρήσιμο, αλλά και διασκεδαστικό. Μην ξεχνάτε, ότι τα παιδιά μιμούνται την συμπεριφορά των γονιών τους: αφιερώστε τους όλη σας την προσοχή για λίγο, χωρίς καθόλου περισπασμούς.

Όσο πιο σύντομα τα παιδιά μάθουν να κάνουν κάτι μόνα τους, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχουν στο μέλλον. Επίσης, θα τους είναι ευκολότερο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του σχολείου, καθώς μεγαλώνουν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ντυθούν μόνα τους, να δένουν μόνα τους τα κορδόνια τους και να βάζουν τα παιχνίδια τους στην θέση τους.

Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο παιδί σας από νωρίς, ότι η κοινωνία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και ότι ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες μπορεί να δημιουργήσει καλές και υγιείς σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Ένας από αυτούς τους κανόνες είναι η ικανότητα να μπορεί να συνεργάζεται με άλλους ανθρώπους. Επίσης, ποτέ δεν πρέπει να συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά, γιατί αυτό θα προκαλέσει επιθετικότητα.

© Dimension Films

Η ευχέρεια σε τουλάχιστον 2 ξένες γλώσσες θα δώσει στο παιδί σας πολλά πλεονεκτήματα στην μελλοντική πορεία της καριέρας του και θα τα βοηθήσει να επεκτείνουν τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες.

Αυτή η δεξιότητα θα βοηθήσει τα παιδιά σας να πετύχουν τους στόχους τους και αναμφίβολα θα τους φανεί πολύ χρήσιμη στην ενήλικη ζωή τους. Η βάση της αυτο-οργάνωσης βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα που πρέπει να οργανώνεται μαζί με τα παιδιά σας, μειώνοντας σταδιακά την εμπλοκή σας μέσα στο πρόγραμμα των παιδιών σας.

Ο τρόπος που τα παιδιά σας αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σχηματίζει την αυτο-εκτίμησή τους και καθορίζει τις σχέσεις τους με τους άλλους. Πρέπει να δώσετε προσοχή στον τρόπο που παίζουν τα παιδιά: κάποιος χάνει, ξεσπάει και οι γονείς του τον πάνε σπίτι. Αυτό το μοντέλο συμπεριφοράς έχει αρνητική επίδραση στην ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμποδίζει την ανάπτυξη των ισχυρών πλευρών του χαρακτήρα τους. Να επαινείτε τα παιδιά σας για κάθε τους επιτυχία, αλλά να μην αγνοείτε τις αποτυχίες τους. Συζητήστε μαζί τους και βρείτε την αιτία: αυτό είναι το κλειδί για την μελλοντική τους επιτυχία.

© NBC

[porquenosemeocurrio.com]

Ακολουθήστε μας στο facebook: