7 χρήσιμα χαρακτηριστικά του κινητού σας που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ

16 Δεκεμβρίου, 2016 6:24 ΜΜ
More videos

Τα σύγχρονα κινητά είναι γεμάτα με πολλές λειτουργίες: μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους στην άλλη μεριά του πλανήτη, μπορούμε να στείλουμε μηνύματα σε όλους μας τους φίλους μέσα σε δευτερόλεπτα και να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τα κινητά έχουν και άλλες πολλές λειτουργίες που δεν γνωρίζαμε

Δείτε παρακάτω 7 χρήσιμες λειτουργίες των κινητών που δεν γνωρίζατε.

Μετατρέψτε το κινητό σας σε συσκευή ακρόασης

© Whatican

Με λίγους απλούς χειρισμούς μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας στην απόλυτη συσκευή παρακολούθησης. Τοποθετήστε το κινητό σας στην περιοχή που θέλετε, πηγαίνετε σε μια απομακρυσμένη περιοχή και καλέστε το ακουστικό που έχετε δημιουργήσει, όπως μια συσκευή ακρόασης. Θα απαντήσει αυτόματα και θα μπορείτε να ακούσετε οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή την περιοχή.

Κλειδώστε το κινητό σας για πάντα

© Pixabay

Αν το κινητό σας χαθεί η κλαπεί μπορείτε να κρατήσετε ασφαλή τα προσωπικά σας στοιχεία. Κάθε κάρτα SIM έχει έναν 15ψήφιο αριθμό, που ονομάζεται IMEI. Αν το κινητό σας κλαπεί, μπορείτε να τηλεφωνήσετε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και να τους ζητήσετε να μπλοκάρουν την συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι κλοπές κινητών γίνονται άχρηστες. Για να μάθετε τον κωδικό IMEI του κινητού σας, απλά πληκτρολογήστε τον συνδυασμό *#06#.

Μετατρέψτε το κινητό σας σε μικροσκόπιο

© NonBony

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό φακό και ένα κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να φτιάξετε ένα φορητό ψηφιακό μικροσκόπιο, ιδανικό για να βγάζετε εκπληκτικές μεγενθυμένες φωτογραφίες. Δείτε οδηγίες εδώ.

Βγάλτε υποβρύχιες φωτογραφίες

© 4apple

Δεν είναι όλα τα σύγχρονα κινητά αδιάβροχα. Ωστόσο, ακόμα και αν το κινητό σας δεν είναι αδιάβροχο, απλά χρειάζεστε μια θήκη από πολυαιθυλένιο που θα χρειαστείτε λιγότερο από 2 λεπτά για να φτιάξετε.

Ρυθμίστε το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο

© androidinsider

Τα Android παρέχουν μια πληθώρα τρόπων για να ξεκλειδώσετε το κινητό σας: ένα PIN, έναν κωδικό πρόσβασης, τον σχεδιασμό ενός μοτίβου και το τυπικό άνοιγμα. Αλλά, υπάρχει και ένας τρόπος που δεν γνωρίζαμε: η λειτουργία Face Unlock είναι πολύ πιο ασφαλής από έναν απλό κωδικό πρόσβασης. Απλά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, ψάξτε το πεδίο Ασφάλεια, επιλέξτε το πεδίο Κλείδωμα Οθόνης και διαλέξτε αυτό που χρειάζεστε.

Φτιάχνοντας ολογράμματα

© xplayone

Με λίγη δημιουργικότητα και υπομονή θα μπορέσετε να φτιάξετε εκπληκτικά τρισδιάστα ολογράμματα. Δείτε τις οδηγίες εδώ.

Επιμηκύνετε την ζωή του κινητού σας

© VlogTimes

Είναι λογικό μετά από κάποιο διάστημα η υποδοχή ρεύματος του κινητού σας να μαζεύει σκόνη και βρωμιές. Αυτή, όμως η κατάσταση είναι πολλές φορές η κυριότερη αιτία που χαλάνε τα κινητά. Για να το αποφύγετε αυτό, καθαρίζετε τακτικά το κινητό σας. Πάρτε μια σύριγγα γεμάτη αέρα, εισάγετε τη βελόνα στην υποδοχή τροφοδοσίας και εγχύστε τον αέρα. Αυτή η διαδικασία θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε εύκολα την σκόνη από την θύρα φόρτισης και να επιμηκύνετε την ζωή του κινητού σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: