7 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε τον εαυτό σας και το σώμα σας!

26 Νοεμβρίου, 2015 6:28 ΜΜ
More videos

Μήπως κοιτάζεστε στον καθρέφτη και αισθάνεστε πως το σώμα σας δεν είναι όπως το θέλετε; Τα μάτια σας αμέσως εστιάζουν στα ‘ενοχλητικά σημεία’;

Ντύνεστε με συγκεκριμένο τρόπο, συμπεριφέρεστε με συγκεκριμένο τρόπο λόγω της εμφάνισής σας;

Λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι. Αυτό το αισθάνονται οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες. Επειδή όμως ο κάθε ένας μας είναι μοναδικό και όμορφος με τον δικό του τρόπο, σας δίνουμε παρακάτω επτά συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως του αξίζει.

1.Δείτε τα θετικά πάνω σας. Όταν κοιτάζετε το πρόσωπο και το σώμα σας εστιάστε το βλέμμα  σας στα σημεία που σας αρέσουν  επάνω σας, πείτε ωραία πράγματα για αυτά και αφήστε τον εαυτό σας να φανταστεί πως και άλλοι άνθρωποι τα θαυμάζουν.

2.Δείτε τον εαυτό σας σαν μια εικόνα.Αφήστε τα μάτια σας να δουν όλο το υπόλοιπο σώμα και πρόσωπο χωρίς να σταματήσετε και να σκεφτείτε τι θέλετε να αλλάξετε. Δεν είστε ξεχωριστά κομμάτια αλλά ένα σύνολο και έτσι πρέπει να το βλέπετε.

3.Παραδεχτείτε ότι έχετε επιλογή. Θα δείτε τον εαυτό σας να κυλά πίσω στις αρνητικές συνήθειες;Φυσικά. Αλλά θυμηθείτε ότι στο χέρι σας είναι να διαλέξετε να υποκύψετε στις παλιές συνήθειες ή να επιλέξετε ένα άλλο δρόμο.

4.Εντυπωσιάστε τον εαυτό σας. Πετύχετε στην δουλειά,γίνετε δυνατοί στο γυμναστήριο,μάθετε κάτι καινούργιο να κάνετε. Δεν έχει σημασία τι θα είναι, το βασικό είναι να δείτε σαν κάτι το εντυπωσιακό. Εστιάστε στο τι μπορείτε να κάνετε και όχι στο πως φαίνεστε. Αυτό είναι μια τεράστια επανεκπαίδευση στο μυαλό σας.

5.Προσπαθείτε να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους. Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικά χαρίσματα και η ομορφιά ή η επιτυχία του άλλου δεν κλέβει από εσάς. Δεν θα συγκρίνατε ποτέ ένα τριαντάφυλλο με μια μαργαρίτα και θα βγάζατε  το συμπέρασμα ότι αφού το ένα είναι όμορφο το άλλο είναι άσχημο.

6.Θυμηθείτε ότι και οι άλλοι είναι άνθρωποι. Ακόμη και το πιο ‘τέλειο’ στην εμφάνιση άτομο μέσα του έχει τις δικές του ανασφάλειες και αγωνίες και δεν βλέπουν τον εαυτό τους πάντα τέλειο. Θα φαινόταν ανόητο να πούμε ότι ένα εκπληκτικό και γυμνασμένο άτομο αισθάνεται ανασφαλές αλλά και οι δικές σας ανασφάλειες μπορεί να φαίνονται ανόητες σε κάποιον άλλον που είναι σε λιγότερη φόρμα από εσάς.

7.Θυμηθείτε ότι αλλάζετε το πρόσωπο και το σώμα μιας ζωής. Δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα.Εξασκηθείτε. Κάντε υπομονή. Δείξτε συμπόνοια. Συνεχίστε την προσπάθεια.