7 ανακαλύψεις που προκάλεσαν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις στους επιστήμονες

30 Δεκεμβρίου, 2017 8:28 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές νομίζουμε ότι οι επιστήμονες τα πάντα. Ωστόσο, κατά καιρούς γίνονται μερικές ανακαλύψεις που ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζουμε.

Δείτε παρακάτω 7 ανακαλύψεις που συνέβαλαν στην καλύτερη κατανόηση του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα.

Έμβρυο μούμιας

© nat-geo

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μικρή σαρκοφάγο. Αυτό που προβλημάτισε τους επιστήμονες ήταν ότι η σαρκοφάγος περιείχε μια μούμια έμβρυο. Το έμβρυο ήταν στην 16η-18η εβδομάδα κύησης την στιγμή που πέθανε.

Η σαρκοφάγος χρονολογείται μεταξύ 664 και 525 π.Χ. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ξεχωριστή αυτή την ανακάλυψη, γιατί είναι η πιο νεαρή μούμια που έχει βρεθεί ποτέ.

Τα χειρόγραφα της Νεκρής θάλασσας

© israelnationalnews

Τα χειρόγραφα της Νεκρής θάλασσας είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της ιστορίας. Οι πληροφορίες που είναι γραμμένες σε αυτά τα χειρόγραφα σχετίζονται με τον εβραϊκό κανόνα της Βίβλου.

Τα χειρόγραφα εκτίθενται στο Μουσείο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες αν συνεχίσουν τις έρευνες.

Πυραμίδες Τσιτσέν Ιτζά

© depositphotos

Η πυραμίδα Ελ Καστίγιο βρίσκεται στο Μεξικό και χτίστηκε περίπου την 1η χιλιετία μ.Χ. Το εντυπωσιακό με αυτές τις πυραμίδες είναι ότι περιέχει άλλες δυο πυραμίδες μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πυραμίδες χτίστηκαν πολύ πριν την Ελ Καστίγιο.

Αυτή την στιγμή, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να μπουν μέσα χωρίς να σπάσουν τους τοίχους.

Νεολιθικοί εραστές

© nbcnews

Δύο σκελετοί βρέθηκαν πριν από μερικά χρόνια στην Μάντοβα της Ιταλίας. Αυτοί οι σκελετοί ανήκαν σε έναν άντρα και μια γυναίκα που θάφτηκαν πριν από 6.000 χρόνια. Οι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι οι νεολιθικές διπλές ταφές ήταν πολύ σπάνιες και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν κάτι τέτοιο.

Η Αμφίπολη και ο άγνωστος τάφος

© eastnews

Ο τάφος της Αμφίπολης που βρέθηκε στην Ελλάδα είχε μέσα 2 μαρμάρινα αγάλματα που φρουρούσαν την είσοδο. Αυτά τα αγάλματα ονομάζονται καρυάτιδες.

Χάρη σε αυτές τις καρυάτιδες οι αρχαιολόγοι θα μπορούσαν να καθορίσουν σε ποιον ανήκει ο τάφος. Μια εκδοχή υποστηρίζει ότι είναι ο τάφος της μητέρας του Μέγα Αλέξανδρου. Μια άλλη ότι είναι ο τάφος της Ρωξάνης, της γυναίκας του Μέγα Αλέξανδρου. Η τρίτη εκδοχή υποστηρίζει ότι ο τάφος δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Πλάκα από σκυρόδεμα με ζώδια

© Be Amazed / Youtube

Αυτή η πλάκα βρέθηκε στην Αμερική πριν από μερικά χρόνια. Το πάχος και η υφή του χώματος πάνω από την πλάκα έκαναν τους αρχαιολόγους να καταλάβουν ότι ήταν θαμμένη εκεί για πολλά χρόνια. Ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα σύμβολα δείχνει ότι μάλλον χρησιμοποιούνταν σαν ηλιακό ρολόι.

Τα αγάλματα στα νησιά του Πάσχα

© imgur.com   © eisp.org

Το πρότζεκτ των Αγαλμάτων των Νησιών του Πάσχα έχει σκοπό να ανακαλύψει όλα τα τεράστια αγάλματα (πάνω από 1000) που υπάρχουν στα νησιά του Πάσχα και να καθορίσουν τον σκοπό τους.

Μπόνους: ποτέ δεν ξέρεις τι θησαυρός μπορεί να είναι κρυμμένος στην αυλή σου

© imgur.com

© imgur.com

Αυτό το μπαούλο βρέθηκε από τον Ντμίτρι Λούκιτσεφ στην αυλή του σπιτιού του στο Κιργιστάν. Ο άντρας έσκαβε μια τρύπα στην αυλή του, όταν το φτυάρι του χτύπησε σε κάτι μεταλλικό. Αυτό το μπαούλο ήταν ντουλάπι στρατού από το Τρίτο Ράιχ. Μέσα υπήρχαν πολλά προσωπικά πράγματα ενός αξιωματικού.

Ακολουθήστε μας στο facebook: