64χρονη λάμβανε επί 10 χρόνια σύνταξη χηρείας ΙΚΑ του νεκρού πρώην άνδρα της

Σεπτέμβριος 29, 2017 5:07 ΜΜ
More videos

Mπορεί να είχαν χωρίσει πριν αυτός πεθάνει, αλλά η 64χρονη βρήκε τρόπο να εξαπατήσει το ΙΚΑ και να λαμβάνει επί 10 χρόνια σύνταξη χηρείας, συνολικού ύψος 110.000 ευρώ!

Η 64χρονη συνελήφθη χθες Πέμπτη για απάτη σε βάρος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς και διατάξεις του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ομάδας Καταπολέμησης Παραβατικότητας στον τομέα των Συνταξιοδοτικών Παροχών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εντοπίστηκε η 64χρονη, η οποία, από το έτος 2007 μέχρι και σήμερα, λάμβανε παράνομα τη σύνταξη χηρείας του πρώην άνδρα της, συνολικού ποσού τουλάχιστον εκατό δέκα χιλιάδων (110.000) ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω γυναίκα προκειμένου να εξαπατήσει το ΙΚΑ ως προς το γεγονός ότι ο γάμος της με τον πρώην συζυγό της είχε ήδη λυθεί προγενέστερα της ημερομηνίας θανάτου του και να λαμβάνει παρανόμως τη σύνταξη χηρείας, προσκόμισε στο ΙΚΑ, πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών, το οποίο βεβαίωνε ψευδώς ότι τυγχάνει χήρα και εγγύτερη συγγενής του θανόντα.

Σημειώνεται ότι, στο παραπάνω πιστοποιητικό υπέγραφαν ως μάρτυρες ένας άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άμεση συνέργεια στην αρχική απάτη και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

[euro2day] [tovima]

Αφήστε το σχόλιό σας
Ακολουθήστε μας στο facebook: